• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bodrum-Samos feribot seferleri

Bodrum-Samos feribot seferleri
BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum ile Yunanistan'ın Samos Adası arasında feribot seferleri başlatılacağını bildirdi.

BODRUM- Bodrum Ticaret Odası Başkanı (BODTO) Mahmut Serdar Kocadon, Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk ve ticareti geliştirmek amacıyla Bodrum ile Yunanistan'ın Samos Adası arasında feribot seferleri başlatılacağını bildirdi.

Aralarında Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan ve Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven'in de bulunduğu 120 kişilik heyet, "Türk-Yunan dostluğunu ve ticaretini geliştirmek" amacıyla Bodrum'dan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na gitti.

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Gümrüğü'nde 2 gün sürecek ziyaret sırasında İstanköy'ün 35 yaş üstü futbol takımıyla bir dostluk maçı yapacaklarını söyledi.

Ziyaret kapsamında İstanköy Ticaret Odası ve İstanköy Belediye Başkanını ziyaret edeceklerini belirten Kocadon, "İki ülke arasında dostluk ve ticareti daha da nasıl geliştirebiliriz, bunları konuşacağız. Aslında 2 ülke arasında ticaret oldukça gelişmiş durumda. Bizim biraz daha dostluğa ihtiyacımız var" diye konuştu.

 

Dostluğa katkı sağlıyor

 

Kocadon, Bodrum ile İstanköy arasında düzenli olarak yapılan feribot seferlerinin, iki ülke arasındaki dostluğa katkı sağladığını belirtti.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk ve ticareti daha da geliştirmek amacıyla yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Kocadon, şöyle konuştu: "BODTO bünyesinde gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında önümüzdeki Mayıs ayında Bodrum-Samos feribot seferlerini başlatmayı hedefliyoruz. Seferlerin ilk etapta haftada 1 kez gerçekleştirilmesini planlıyoruz. Feribotun mazotunu da biz karşılayacağız. Feribotla turist getirip götüreceğiz."

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan da daha öncede sık sık Yunan adalarını ziyaret ettiklerini ve ziyaretlerin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirdiğini söyledi. Yeni seçilen İstanköy Belediye Başkanı ile bir görüşme yapacaklarını ve kendisini Bodrum'a davet edeceklerini belirten Ağan, "Yunanistan bizim en yakın komşumuz. Bu ziyaretleri artırarak ilişkilerimizi geliştirmeliyiz" diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.