• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bodrum Limanı'nın %60'ı Global'in

Bodrum Limanı'nın %60'ı Global'in
Bodrum Yolcu Limanı'ın %60'ını 10 milyon YTL'ye satın alan Global Yatırım Holding, maden kaynaklarının değerlendirilmesi için de Kanadalı Dundee ile anlaştı.

BODRUM- Bodrum Yolcu Limanı'ın yüzde 60'ını 10 milyon YTL'ye satın alan Global Yatırım Holding, Türkiye'deki maden kaynaklarının değerlendirilmesi için de Kanadalı Dundee ile anlaştı.

 

Global Yatırım Holding'in iştiraki Global Liman İşletmeleri AŞ, Bodrum Yolcu Limanı'nın yüzde 60'ını 10 milyon YTL bedelle almak için sözleşme imzaladı. Global Yatırım Holding tarafından dün yapılan, şirketin iştiraki Global Liman İşletmeleri ile ERS İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ., Selahattin Uzun ve Şaziye Gündüz arasında, satıcıların Bodrum Yolcu Limanı İşletmeleri AŞ.'nin sermayesinde sahip oldukları hisselerin tamamı olan ve şirketin sermayesinin yüzde 60'ını temsil eden hisselerin alıcı tarafından devralınmasına ilişkin hisse alım satım sözleşmesi imzalandığı kaydedildi. Açıklamada, söz konusu hisse devrinin gerekli izinlerin alınması ve sair ön şartların yerine getirilmesini müteakiben tamamlanacağı kaydedildi.

 

9 ayda yüzde 127 büyüdü

Öte yandan Global Yatırım Holding Kanada'da kurulu Dundee Precious Metals Inc. ile Türkiye'deki maden kaynaklarının değerlendirilmesi ve olası yatırım projelerinin gerçekleştirilmesi konusunda işbirliği amacıyla bir mutabakat zaptı imzaladı. Dundee'nin kıymetli madenlerin araştırılması, geliştirilmesi ve işletilmesi alanlarında faaliyet gösteren uluslararası bir şirket olduğu belirtildi. Yönetim kurulu başkanlığını Mehmet Kutman'ın yaptığı Global Yatırım Holding'in aktif büyüklüğü bu yılın dokuz aylık döneminde yüzde 127 artarak 686.9 milyon YTL'ye çıktı. Holding'in 9 aylık kârı ise, geçen yıla göre yüzde 31,5 artarak 23 milyon YTL oldu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.