• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Bodrum Küçükbük’te BESA’nın dolgu plajına tepki eylemi

Bodrum Küçükbük’te BESA’nın dolgu plajına tepki eylemi
BESA İnşaat ve Turizm A.Ş. tarafından inşaatına başlanan The Bo Viera turistik tesislerinin deniz dolgusu yapılarak halka kapatılan plajında Bodrum Kent Konseyi Kıyı Komisyonu tarafından eylem düzenlendi.

BODRUM - Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Küçükbük Mahallesi'nde BESA İnşaat ve Turizm A.Ş. tarafından 6 yıl önce inşaatına başlanan The Bo Viera turistik tesislerinin deniz dolgusu yapılarak düzenlenen ve halka kapatılan plajında Bodrum Kent Konseyi Kıyı Komisyonu tarafından eylem ve basın açıklaması düzenlendi. BESA tarafından konulan bariyerin kilitleri çevreciler tarafından görevliye açtırılarak plaja girildi.

bodrum-kucukbuk-004.jpeg‘BEN YAPTIM OLDU’ PROJESİ
Kaçak inşaatlar ve denize dolgu nedeniyle ağır para cezasına çarptırılan tesisin dolgu plaj alanına giren 100 kişilik çevreci ve doğasever gruba seslenen Bodrum Kent Konseyi Kıyı Komisyonu Sözcüsü Sema Höcek şunları söyledi: “Bugün kıyı kesimini rekreatif düzenlemeyle herkesin kullanımına açtığını söyleyen Besa Marin Turizm İşletmeleri A.Ş.  (BESA) sahip olduğu  The Bo Viera projesini hep birlikte yerinde görmeye geldik. Bu proje, ‘Ben yaptım oldu”’ uygulamasının somut ve acı bir örneğidir. Her şey 2015 yılında başladı. Önce doğal bitki örtüsü, zeytin, meşe ağaçları, bu alanda yaşayan ve Bern Sözleşmesi ile koruma altında olan Ada Martısı, Ada Doğanı yuvaları, Akdeniz  Foku, Kocakafa kaplumbağa ( caretta caretta) konaklama /yuvalama alanları  yok edildi . 2016 yılından itibaren  doğal kayalar dinamitle  patlatılarak çıkan hafriyat doğrudan denize atıldı. 

bodrum-kucukbuk.jpegDENİZ DOLDURULUYOR
Deniz içine dolgu yapılmaya, ekosistem, balıkların yaşam alanları, Barselona Sözleşmesi’yle koruma altındaki denizlerin oksijen kaynağı, ormanı olan posedenia çayırları, deniz dip yaşamı insafsızca tahrip edildi. Tüm bunlara rağmen inşaat yapılmaya deniz doldurulmaya devam edildi. Bugünde sahili halka açtığını söyleyen şirketin açıklamasının ardından buraya gelerek durumu yerinden gördük. Ve her hafta her gün buraya gelerek sahili halka kapatmalarını önleyeceğiz. 

bodrum-kucukbuk-002.jpegYAŞAM ALANLARIMIZ YOKEDİLİYOR
Bu süreçte yasaların ihlal edilmesine göz yuman 2016 yılından beri ilk kaya parçasının denize atılmaya başladığı andan itibaren doğanın, yaşam alanlarımızın yok edilmesine, hukuksuzluğa karşı çıkarak Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı savcılık nezdinde şikayet ve itirazlarla mücadele etmeye çağırıyoruz, yetkili kurumlar yasal ve idari süreçleri başlatıp, gereğini yapmadıkları takdirde haklarında suç duyurusunda bulunacağımızı bildiriyoruz. Bodrum Belediyesi’ne başvurup buranın halk plajı olmasını isteyeceğiz.” 

BESA yetkililerinin herhangi bir müdahalesiyle karşılaşmayan ve 30 dakika kadar plajda kalan eylemciler basın açıklaması yapıldıktan sonra alandan ayrıldı

bodrum-kucukbuk-006.jpeg

bodrum-kucukbuk-008.jpeg

 

Bu haber toplam 1935 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.