• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Bmi Türkiye'ye önem veriyor

Bmi Türkiye'ye önem veriyor
İngiltere’nin büyük hava şirketlerinden bmi (British Midland Airways) orta menzilli uçaş ağını genişletme planında Türkiye’nin önemli bir yer tuttuğu belirtildi.

Özkan Altıntaş- Türkiye Turizm


İSTANBUL- 2007 yılı sonunda Türkiye pazarına giren İngiltere’nin büyük hava şirketlerinden bmi (British Midland Airways) pazarla ilgili beklentilerini ve önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini açıklarken,  Bmi’nin orta menzilli uçaş ağını genişletme planında Türkiye’nin önemli bir yer tuttuğu belirtildi.
Geeçen yıl British Airways’ın iş ortağı British Medditerreenean’ı (BMER) satın alan bmi, Ankara-Londar arasında gerçekleştireceği uçuşlarla Türkiye havayolu taşımacılığa yeni bir boyut getirdi. İlk uçuşunu 20 Ekim 200’de yapan bmi, bu hatta uçan tek şirket olarak göründü.




Bmi’nin Rusya BDT ve Türkiye Ticari Geliştirme Müdürü Gail Holden,  bmi Rusya, BDT ve Türkiye Pazarlama Müdürü  Matthew Wyatt ve Airep Genel Müdürü Fersan Ünlüsoy’un katıldığı basın toplantısında bmi’nin Türkiye pazarına girişinin orta menzilli uçuş ağını genişletme stratejisinin önmli bir bölümü olduğunu belirtildi.

Bmi’nin Türkiye’de ilk iki ayd önemli bir satış rakamı elde ettiğinin ve bunu geliştereceklerini belirten Gail Holden, “Türk tüketicisi bizi kabul etti. Ankara-Londra hattımızda strekli yükseliş var. Önünmüzdeki 4 aylık reçzervasyonlarda şimdiden yüzde 12 artış var. Bu başarı farklı servis ve uygun fiyatlarla yakalandı” dedi.



bmi’nin 2007’de 2.1 milyar dolarlık iş hacmine ulaştığını ve 10.5 milyondan fazla yolcuya bervis verdiği açıklanda. Ankara-Londra uçuşlarının gelirinde geçen yıla oranla yüzde 19 artış olduğu belirtildi.
Ocam ayında kampanya başlatan bmi’nin ekonomi sınıfında yüzde 25 indirimle 134 euroya uçuş yapıyor. 29  Şubat’a kadar sürecek olan kampanyadan haziran sonuna kadar olan uçaşlarda erken rezervasyon yapanlar faydalanabiliyor.  


Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.