• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bit'te İstanbul'a İtalyan ilgisi

Bit'te İstanbul'a İtalyan ilgisi
İtalya Milona BIT 2008 Turizm Fuarı’na katılan TUROB, İtalyanların İstanbul ve Kapadokya'ya ilgi gösterdikleirini belirledi.

İSTANBUL- TUROB, 21- 24 Şubat tarihleri arasında, İtalya Milona BIT 2008 Turizm Fuarı’na katıldı. Roma  Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin organizasyonu ile 315 metrekarelik Türkiye standında, İstanbul ve  ülkemizin tanıtımı yapıldı.

Fuarın ilk 2 günü sadece profesyonellere açık olup, son iki günü halka açıldı.  Profesyonel katılımın yanı sıra, halkın yoğun ilgisi gözlendi. Toplam 152 ülkenin katıldığı fuar, 60 bin metrekarelik bir alanda gerçekleşti. Fuar idaresi tarafından yapılan açıklamaya göre; fuarı 150 bin  ziyaretçi, 108 bin turizm profesyonelinin ziyaret ettiği açıklandı.

Ülkemizi en çok ziyaret eden ülkeler arasında; İtalya  yüzde 1,90 (401852) ile 13’ncü sıradadır. İtalyanların yurtdışı seyahatlerinde gidecekleri ülkeleri tercih etmelerinin en önemli faktörleri yüzde 54,9 ile iklim koşulları ve şehrin düzenidir. Gittikleri ülkede kültürel ve sanatsal etkinliklere önem verdikleri için daha çok döviz bırakırlar. Ülkemizde  öncelikli tercih ettikleri destinasyonlar arasında İstanbul ve Kapadokya yer alır. Fuar sırasında, İstanbul’a yoğun ilgi gözlenmiştir.

Reklam, eş-dost önerileri, rehber kitaplar ve sinema, İtalyanların ülke seçimini son derecede etkilemektedir. Bu sebeple özellikle görsel ilanlar, İtalya pazarı için oldukça etkilidir. İtalyanların yurt dışı çıkışlarında; ekonomik uçuşların ve uçuş güvenliğinin artması ile Euro’nun dolar karşısında değer kazanmasının olumlu etkileri olmaktadır. İtalyanların seyahat etmeyi tercih ettiği ilk üç ülke; Fransa, İspanya ve Hırvatistan’dır. Buradan da İtalyanların tatil tercihlerinin yine kendileri gibi Akdeniz Ülkeleri olduğunu görebiliriz.

Fuar süresince, TUROB ve  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ortak organizasyonunda hazırlanan İstanbul Destinasyonu standı, yoğun ilgi gördü. İtalyanların kültür turizmine olan ilgisi, uçuş kolaylığı ve ikim koşulları İstanbul’u, İtalyanların destinasyonları arasında üst sıralara taşımıştır.

TUROB tarafından, uluslararası turizm fuarlarında İstanbul'u tanıtmak amacıyla hazırlanan İstanbul Guide ve İstanbul CD'si büyük beğini topladı. Özellikle, İtalyanca İstanbul kitapları standın en çok ilgi gören ürünü oldu. 500 İtalyanca kitap, 500 İngilizce kitap, 600 adet İstanbul CD’si standı ziyaret edenlere verildi.   

 

 

SONUÇ :

 

BIT Milano Fuarı; profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra, halkın katılımının da önemli bir etkiye sahip olduğu fuarlardan biridir. Buradan yola çıkarak,  fuarın işbirlikleri kurmanın ve partner ağını geliştirmenin yanı sıra, münferit alıcı ve satıcıların bire bir iletişim kurduğu bir arena olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul ile ilgili her türlü bilginin içinde yer aldığı İtalyanca ve İngilizce Kitaplar, CD’ler ve haritalar ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Fuar’da bu yıl ilk kez çıkarılan İtalyanca İstanbul Kitapları ziyaretçiler tarafından beğeni ile karşılandı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.