• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Bisilklet sporu Alman ailede

Bisilklet sporu Alman ailede
Manavgat Belediyesi bisiklet Alman bisikletçi Dana Ottmann (20) ile Jana Siekmann (20)'ın yapılacak yarışlarda Manavgat adına yapacağını bildirildi.

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan 


ANTALYA -Antalya Manavgat Belediyesi bisiklet spor kulübü kurdu. İlçede yaşayan yerleşik Alman bisikletçi Dana Ottmann (20) ile Jana Siekmann (20)'ın da bundan sonraki yurtiçi ve yurtdışında yapılacak yarışlarda kurulan kulüp adına yapacağı bildirildi. Kulübün antrenörlüğünü de 6 yıldır turizm şehrinde yaşayan Doç. Dr. Horst-Petra Ottmann çiftinin yapacağı bildirildi.



Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol, 1-3 Şubat 2008 tarihinde Alanya'da yapılan Kulüplerarası Puanlı (KAP) Tacettin Özsavaş Kupası Yol Bisikleti Yarışları'nda altın ve gümüş madalya kazanan Dana Ottmann ile Jana Siekmann'ı tebrik etti. Dana Ottmann ile Jana Siekmann'ın ikematgahlarının Manavgat'ta olduğu için yurtiçi ve yurtdışında yapılan müsabakalara Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına yarıştıklarını ifade eden Zeynel Şenol, 2 sporcunun da lisanslarını aldıklarını bundan sonra Manavgat Belediyesi adına yarışacaklarını söyledi. Manavgat Belediyesi ile Herford Belediyesi'nin dostluk ve kardeşlik kapısının açılmasında Horst-Petra Ottmann çiftinin büyük katkıları olduğunu belirten Zeynel Şenol, turizm şehrinde bisiklet sporunu geliştirmek için Titreyengöl-Manavgat Irmağı arasında 13 kilometre bisiklet yolu yapacaklarını söyledi.



Şenol, "Bilindiği üzere Uluslararası Bisiklet Federasyonu (UCI) 2008 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası'nın birinci ayığını 16-16 Mart tarihleri arasında Manavgat'ta yapacak. Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) ve Manavgat Belediyesi'nin organizasyonu ile yapılacak olan yarışmada ilçemizin ismini tüm dünyaya duyuracağız. Turizm şehrinde bisiklet sporunun yaygınlaşması için bisiklet yolu yapımı yanı sıra bisiklet oto parkı da yapacağız. Manavgat'ta bisiklet kullanımını yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Yapacağımız çalışmalarla Sorgun'da, Side'de ve Titreyengöl'de yaşayan vatandaşlarımızın evlerine otomobille gitme yerine bisiklet gidip gelmelerine imkan sağlayacağız. Kardeş şehrimiz Herford'un nufusu 70 bin, bunun 22 bini lisanslı sporcu. Horst-Petra Ottmann çiftinin ilçemizde bisiklet sporunu yerelden evrensele en güzel şekilde taşıyacağına inanıyorum." diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.