• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Bisikletle Singapur nasıl keşfedilir?

Bisikletle Singapur nasıl keşfedilir?
Tamara Hinson, “Singapur için yeşil alanları birbirine bağlayan, giderek genişleyen bisiklet yolları ağıyla 'bahçe şehir'in bisikletçiler için bir cennet” olduğunu söylüyor

LONDRA- The TravelHub dergisinde Tamara Hinson, “Bisikletle Singapur nasıl keşfedilir?” başlıklı yazısında son yıllarda enerji krizi nedeniyle tercih edilen ve en önemlisi sağlıklı yaşam için vazgeçilmez olan bisikleti gündeme aldı.

Singapur’u bisikletle keşfini anlatırken, tüm şehirlerin turistler için bisiklet yolu yapmalarını ve şehirlerin bisikletle keşfedilmesi gerektiğini söyledi. Biukonuda Hollanda’nın Amsterdam, Utrecht gibi şehirlerinin bisikletle gezmek için en uygun yerler olduğunu bildirdi.
Tamara Hinson, “Singapur için yeşil alanları birbirine bağlayan, giderek genişleyen bisiklet yolları ağıyla 'bahçe şehir'in bisikletçiler için bir cennet” olduğunu söylüyor ve devam ediyor.

singapore-cycle.jpg

singapur,bisiklet.jpg

Formula 1 pilotları, sıcak ve nemli Singapur Grand Prix'si sırasında yaklaşık üç kilo kaybetti. Dün gece en sevdiğim işportacıların bulunduğu merkezdeki ziyafet göz önüne alındığında, Singapur F1 pistinin finiş düzlüğünde pedal çevirirken kilo kaybım için benzer rakamları bulacağımı umuyorum.

Marina Bay Sands'in, aslında F1 rotasının arka planında yer aldığı bu son etap, iki tekerlek üzerinde erişimin bisiklet sürmek kadar kolay olduğu Singapur caddelerinden sadece birkaçıdır.

Bisiklet yollarına yenilikçi yaklaşımıyla, özellikle de Singapur'un yeşil alanlarını birbirine bağlamasıyla ünlü bir destinasyonda bu kolay erişim şaşırtıcı değil.

singapur,bisiklet.png

HARIKA BIR ÖRNEK, 15 MILLIK DEMIRYOLU KORIDORU.

Pürüzsüz asfalt şerit, eskiden bir demiryolu olan düzlüğü takip ediyor. Kolay rota, Singapur'un güneyindeki Tanjong Pagar'dan kuzeydeki Kranji'ye kadar uzanıyor. Burada bulunan bölümde bisiklet kullananlar için restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere…

singapore-cycle-001.jpg

Pürüzsüz asfalt şerit, Malezya'ya mal taşıyan bir demiryolunu takip ediyor. 1900'lerin başlarına kadar uzanan ve Station Master's Quarters'da bir kafe bulunuyor. Singapur’un bu bölgesinde Bukit Timah istasyonu gibi restore edilmiş miras alanlarıyla sıralanıyor.

Bazen bir yağmur ormanında bisiklet sürüyormuşum gibi geliyor. Rota, Kuzey Amerika'dan daha fazla ağaç türüne sahip olan Bukit Timah da dahil olmak üzere çok sayıda doğa rezervinin yanından geçiyor. Bisikleti sürerek çevreyi izlerken az daha, patikada koşan bir kertenkelenin üzerinden geçiyordum.

singapur,bisiklet-001.jpg

RAYLARA BİTİŞİK UZANAN BISIKLET VE KıYı YOLLARı
Singapur’un diğer bir mücevher bölgesi ise, bisiklet yollarının 286 millik karmaşasına sahip olan Park Connector Network'ü (PCN). Şehrin en yeni bölümlerden biri olan, East Coastal PC'ye bağlanan Changi Bay PC'dir.Maymunlar ve su samurlarıyla dolu kıyı parklarından geçen bir yol boyunca, Körfezdeki Bahçeler yakınlarındaki rotayı pedalla keşfetmeye başlıyorum.

singapore-cycle.png

Changi havaalanının 2025 yılına kadar beşinci bir terminalin inşa edileceği yer etrafında dönen bölüme ulaştığımda oldukça yoruldum. Ancak manzaradaki değişikliğin teşvikiyle Singapur'un kuzey tarafını izleyen bölümü takip ediyorum ve çok geçmeden Malezya'nın Johor eyaletinin ormanlık kıyı şeridi görüş alanıma giriyor.

Adanın kıyı şeridini kucaklayan bisiklet yolları boyunca pedal çevirdim.

İster Gardens by the Bay'den efsanevi merlionun daha önce The Fullerton Hotel'in gölgesinde durduğu Merlion Park'a atlayın, ister daha uzun yollarla uğraşın bu yol çok güzel. Singapur'u keşfetmenin harika bir yolu… Tarih dolu Queenstown Heritage Trail ile şehir merkezi Queenstown gibi yemyeşil mahallelere bağlanıyor.

Sonra tema parkları ve tarihi yerleriyle ünlü Sentosa Adası var Fort Siloso, 2022'de Singapur'un 74. ulusal anıtı oldu.
Benim tavsiyem? Kısa bir süre önce Brompton bisiklet şirketi ile güçlerini birleştiren Capella Singapore'da yerinizi alın ve adanın kıyı şeridini kucaklayan bisiklet yollarında pedal çevirin.

Otelinizi Sentosa'nın tema parklarıyla dolu güney sahil şeridinin yakınında seçin. Buradaki oteller bisiklet yollarına doğrudan erişime sahip bulunuyor. Raffles'ın Singapur'un tamamı villalardan oluşan ilk oteli olan yeni tesisi Raffles Sentosa Resort için bu bölgeyi seçmesi hiç de şaşırtıcı değil.

singapur,bisiklet-002.jpg

YOLUN KURALLARı
Singapur'da bisiklet sürmek kolaydır. Daha az araba var. Bir araba sahibi olmak için dünyanın en pahalı yeridir. Motorlu araçlar bisikletlere geniş bir alan sağlarken, çift katlı otobüsler bisikletçilere yaklaşırken kibarca iki kez korna çalıyor.

Singapur'un pürüzsüz, geniş ve bakımlı bisiklet yollarında, hız sınırı genellikle saatte 10 km olarak sabitlenmiştir. Bisikletçileri kontrol altında tutan hızlı silahlı polis memurlarına ters düşmek istemiyorsanız dikkate almaya değer bir sınır.

singapore-cycle-003.jpgsingapore-cycle-004.jpg

OTELIN KENDI BISIKLET FILOSU VAR

Bisiklet rotalarında kiralama kioskları sıralanıyor. Kiıksların üzerinde iki harika bisiklet kulanma planı bulunuyor. Turistler için tercih edilen seçenek olan Anywheel ve yerel bir sim kart gerektiren ancak yakında herkesin erişebileceği SG Bike uygun olanıdır.

Bambudan yapılmış bisikletler sunan ve Singapur'un en iyi merkezlerinden biri olan Maxwell Food Centre'a bisikletle çok kısa sürede ulaşabiliyorsunuz.
Şehir merkezindeki Ibis Singapore on Bencoolen otelleri dahil olmak üzere, misafirleri için giderek artan sayıda kendi bisiklet filosu bulunuyor.

Bu da beni Singapur'da bisiklete binmek için başka bir nedene götürüyor. En sevdiğiniz restorana bisikletle gidip aşırı hoşgörüyle karşılanıyorsunuz.

singapore-cycle-002.jpg

BISIKLET DOSTU OTELLER

CAPELLA SINGAPORE HOTEL
Konuklara bisiklet sunmak için Brompton ile yaptığı işbirliğinin yanı sıra, bu geniş tesiste havuzlu güzel villalar bulunuyor. Ayrıca Palawan Plajı ve Universal Studios'u ziyaret etmek için iyi bir konuma sahiptir. Oda başı gecelik 545 £'dan başlayan fiyatlarla kalınıyor.

capellahotels.com

IBIS SINGAPORE ON BENCOOLEN HOTEL

Bu daha merkezi seçenektir. Müşterilerin çok sayıda alışveriş yeri ve yemek seçeneği bulabileceği Orchard Road'dan bambu bisikletle sadece bir mesafededir. Oda başı gecelik 80 £ 'dan başlayan fiyatlarla kalınır.

all.accor.com

ABERCROMBIE & KENT HOTEL
Deniz Manzaralı Premier King Yataklı Odayı paylaşan iki kişi için 2.999 £'dan başlayan fiyatlarla Singapur Capella'da üç gecelik B&B sunuyor. Uçuşlar ve özel transferler dahildir.

abercrombiekent.co.uk

singapore-cycle-005.jpg

Kaynak: The Travel Hub
Bu haber toplam 1376 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.