• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Birecik Barajı, turizm havzası

Birecik Barajı, turizm havzası
Gaziantep İl Özel İdaresi'nin çalışmalarına başladığı Zeugma Turizm Havzası Projesi hayata geçerse, bölge, turizm ve su sporlarının yeni adresi olacak.

GAZİANTEP -Gaziantep İl Özel İdaresi, tarihi ve turistik mekanlara işlevsellik kazandırarak kentin ve bölgenin kaderini değiştirecek büyüklükte bir turizm projesine imza atmaya hazırlanıyor.

Nizip ilçesindeki Zeugma Antik Kenti'nin sular altında kalması ve mozaikleriyle dünyanın gündemine oturan Gaziantep'te, aynı bölgenin kaderini değiştirecek yeni bir proje üzerinde çalışılıyor. Gaziantep İl Özel İdaresi'nin çalışmalarına başladığı Zeugma Turizm Havzası Projesi hayata geçerse, bölge, turizm ve su sporlarının yeni adresi olacak.

 



Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, bugüne kadar sadece Zeugma ile Rumkale arasında küçük çaplı gemi ve tekne turlarının yapıldığını anımsattı. Bir süre önce Birecik Barajı gölüne indirdikleri Kumla Vapuru'yla düzenlenen turların ilgi görmesi üzerine, büyük bir proje hazırlamaya karar verdiklerini anlatan Demir, projenin hazırlık çalışmalarının, 3- 4 ay içinde tamamlanacağını söyledi. Zeugma Turizm Havzası Projesi'nin farklı bölümlerden oluştuğuna dikkat çeken Demir, "Bir aşamasında Zeugma'dan Atatürk Barajı'na en yakın yere kadar gemi ve tekne turları ile bölgedeki tarihi mekanlar ve köylere geziler tertiplemeyi planlıyoruz. Ayrıca, Birecik Baraj gölü üzerinde yat ve su sporları düzenlemeyi ve göl manzaralı villa tipi sosyal konutlar inşa ederek tatil turizmini de geliştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

 



Bölgedeki arazilerin mülkiyet durumuna ilişkin verileri çıkarmaya başladıklarını dile getiren Genel Sekreter, şunları söyledi: "Birecik Baraj gölü ve Fırat kıyısını villa tipi sosyal konutlar için imara açarak tatil turizmini canlandırmayı hedefliyoruz. Düzenli yapılaşma için de bölgenin imar planını çıkarıyoruz. Bu çalışmalar için 400 bin YTL ödenek ayırdık. Birecik Baraj gölünde turizm ve su sporlarına yönelik çalışmalar da olacak. Girişimlerimiz sonucu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, gölde bir marina yapmak için 2008 yatırım planından ödenek ayırdı. Bununla bölgenin yatçılık başta olmak üzere su sporlarına ev sahipliği yapmasının sağlayacağını düşünüyoruz."

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.