• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 18 °C

Bir yabancıyla Türkiye’de tatile gittim

Bir yabancıyla Türkiye’de tatile gittim
Pandemi korkusu nedeniyle kimse benimle seyahat etmek istemedi, bu yüzden tamamen bir yabancıyla tatile gittim

IOWA / ABD - Pandemi, uçuş yasakları ve genel koronavirüs kaosuyla geçen bir yılda, denizaşırı macera arayan insanlar için hala bazı seçenekler var. Peki arkadaş grubunuzdaki bu garip zamanlarda seyahat etmeye istekli tek kişi sizseniz ne olur?

Hem Josiah Burton hem de Therese Rocca'nın başına gelen tam olarak buydu. Kimse onlarla seyahat etmek istemedi. Ve böylece, tamamen yabancı olsalar bile, birlikte tatile gitmeye karar verdiler.

Iowa'dan 32 yaşındaki Burton, CNN Travel'a "Bir arkadaşımla Japonya'ya gitmem gerekiyordu, ancak Japonya artık kapalı" dedi. "Bu yüzden Amerikalılara açık bir ülke arıyordum.

"Arkadaşım koronavirüs sırasında seyahat etmek istemediğine karar verdi ama ben yine de gitmek istiyordum. Başlangıçta Hırvatistan'a bakıyordum, ancak 72 saat içinde negatif bir Covid testine ihtiyacın vardı. Türkiye'nin böyle bir zorunluluğu yoktu, bu yüzden Orayı seçtim. "

yabanciyla-turkiye’de-tatile.jpg
FACEBOOK’A YAZDI
Birlikte gidecek kimsesi olmadığından, yolda para biriktirmenin yolları hakkında tavsiyeler veren 40.000 kişinin takip ettiği bir Facebook grubu olan 10XTravel'e döndü.

"Gerçekten yalnız seyahat etmek istemiyordum, bu yüzden Facebook grubuna gelmek veya buluşmak isteyen biri varsa veya aynı zamanda Türkiye'de kim olacaksa bana haber vermesi için bir mesaj gönderdim."

Denver'dan 36 yaşındaki Rocca mesajı gördü ve hemen yanıt verdi.

yabanciyla-turkiye’de-tatile-001.jpgCNN'e "Birlikte tatile gidecek birini arıyordum" diyor. "Ve koronavirüs endişeleri yüzünden arkadaşlarımdan veya ailemden hiçbirinin gitmesini sağlayamadım.

"Bu yüzden, Josiah'ın gönderisini gördüm ve yorum yaptım. Bana seyahat planını verdi ve tartışmam için bana mesaj atmaktan çekinme dedi. Ben de yaptım."

"Seyahat tarzımızdan, yapmaktan hoşlandığımız şeylerden bahsettik. Biliyorsunuz, ne kadar yumuşakız, ne kadar maceralıyız. Ve sonra tesadüfen işten çıktığım tarihlere denk geldi çünkü Güneyde olmam Afrika. Şu anda ABD vatandaşlarına kapalı, bu yüzden iptal etmek zorunda kaldım "diyor.

yabanciyla-turkiye’de-tatile-002.jpg
TÜRKIYE’YE SEYAHAT KARARı
İkili internette kısa bir konuşma yaptıktan sonra, Rocca aynı seyahat için Türkiye'ye rezervasyon yapmaya karar verdi.

"Bana bunun üzerinde uyuyacağını söyledi," diyor Burton. "Ama sadece bir saat sonra bana mesaj attı ve seyahatini aynı güzergahla rezerve ettiğini söyledi. İşte buydu. O andan itibaren seyahat arkadaşlarıydık."

Rocca ve Burton sonraki günlerde tur, ulaşım ve sigorta rezervasyonu yapmak için çevrimiçi sohbet etmeye devam etti.

Rocca, "Sonra tamamen bir yabancıyla gideceğimi anladım," diyor. "Öyleyse, ona dedim ki, seninle hiç tanışmadığın rastgele bir kızın seninle bir araya gelmesinde sorun olmayacağına emin misin? O da: Evet, tamamen iyi.

"Tanrım, umarım bunu yapmaya adadığımız için iyi anlaşırız. Ailem ve arkadaşlarım hiç tanışmadığım biriyle iyi olup olmayacağımı sordu.

"Tamamen bir yabancıyla tatile çıkmam gerekip gerekmediğine dair endişeleri de vardı. Ama benim kararıma güvendiler; kendi kararıma güvendim," diye ekliyor.

"Özellikle bu zamanlarda iyi olacağımı biliyordum. Aslında, olanlardan dolayı bu sefer tek başıma gitmek yerine bir seyahat arkadaşım olması beni çok daha rahat hissettirdi."


yabanciyla-turkiye’de-tatile-003.jpg

İLK BULUŞMA

Burton, hiç tanışmadığınız biriyle uzaklaşmanın avantajları olduğunu söylüyor.

"Arkadaşlarıma benim için bir yabancıyla gitmenin her iki dünyanın da en iyisi olduğunu söylüyordum, çünkü o kişiye karşı kendinizi mecbur hissetmiyorsunuz. Eğer bir şey yapmak istemiyorlarsa, o zaman eğiliminiz yok onlardan rahatsız olun.

"Ayrı odalar ayırttık, bu yüzden kendi alanımız vardı. Herhangi bir sorun varsa, o zaman gidip kendi işimizi yapabilirdik. Kendi kendime düşündüm, git ve tadını çıkar."

İlk çevrimiçi tanıtımdan gezi ve şahsen buluşmaya kadar geçen süre toplamda sadece dört gündü. Bazılarına gülünç derecede hızlı görünen, ancak çevrimiçi bir buluşma için nispeten "normal" olan bir zaman çizelgesi.


INTERNETTE TANıŞTıK
Burton, "Geziden bir haftadan kısa bir süre önce internette tanıştık" diyor. "Birkaç gün sohbet ettikten sonra ikisi de İstanbul'a uçmak için Chicago havaalanına uçtu. Bu, Chicago havaalanında ilk tanışmamızdı."

Rocca, yüzüne uzanan bir gülümsemeyle, büyük bir sevgiyle ilk tanıştığı anı hatırlıyor. "Beni check-in kontuarının yanında bekliyordu çünkü uçağım onunkinden biraz daha geç indi. Ona doğru yürüdüm ve şöyle dedim: Aman Tanrım, sen gerçek bir insansın," diyor.

İkilinin ilk karşılaşması da Burton için aynı derecede unutulmazdı. "Birbirimizi kucakladık, check-in yaptık ve sonra salona oturduk ve sohbet etmeye devam ettik. Therese daha önce hiç business class'ta uçmamıştı, bu yüzden yan yana koltukları seçtik.

yabanciyla-turkiye’de-tatile-004.jpg
İSTANBUL’U KEŞFETTİK
"Tatil orada başladı, o andan itibaren eğlenceliydi."

İkili, ilk uluslararası uçuşlarının tadını birlikte çıkardıktan sonra 5 Eylül'de İstanbul'a geldi ve şehri birlikte keşfetmek için zaman kaybetmedi.

Burton, "İndiğimizde biraz gergindik çünkü hangi sağlık kontrollerini yapmamız gerektiğinden veya nasıl olacağından emin değildik, ama her şey yolundaydı" diyor.

"Otele yerleştikten sonra yaptığımız ilk şey, tam olarak nereye gitmek istediğimizi ve her şeyin nerede olduğunu görebilmemiz için bir indi-bindi otobüsüne binmek oldu.

"İstanbul - Taksim Meydanı, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya gibi hemen hemen her önemli turistik cazibe merkezini yaptık. Boğaz turu da yaptık. Harikaydı."

Yeni arkadaşlar daha sonra, Türkiye'nin orta kesiminde sıra dışı peyzaj oluşumlarından oluşan bir bölge olan Kapadokya'ya uçtular ve burada bir mağara otelde konakladılar ve balonla gezmenin tadını çıkardılar. Oradan yamaç paraşütü yaptıkları ve kaplıcaları ziyaret ettikleri sahil kasabası Kuşadası'na gittiler.

YAKLAŞıK 1.000 DOLAR HARCADıK.
Puan ve nakit karışımını kullanan Burton ve Rocca, Türkiye tatillerinde büyük fırsatlar elde etmeyi başardılar.

"Türk Hava Yolları ile uçtuk ve bir haftadan fazla bir süre otellerin karışımında kaldık. Hilton ana otel grubuydu, ancak Kapadokya'da bağımsız bir otelde de kaldık.

"Toplamda, her biri için yalnızca yaklaşık 1.000 dolar harcadık. Buna, işletme sınıfı uçuşlar, otel maliyetleri ve para harcamaları dahildir."

Birlikte bu kadar çok zaman geçirdikten sonra, yolculuk iki yoldan biri olabilirdi - büyük serpinti veya sıkı arkadaşlar. Rocca ve Burton için bu ikincisiydi.

Rocca, "Gezinin beklentilerimi aştığını söyleyebilirim" diyor. "Mutlaka gerçek bir arkadaşlığa dönüşeceğini düşünmemiştim, ama bence oldu. Biz arkadaşız.

"Geri döndüğümüzde buluşma hakkında konuştuk çünkü birbirimizden sadece iki saatlik bir uçuşuz. İkimiz için de Florida'ya uçmak oldukça kolay, böylece orada buluşabiliriz."


BURTON DA AYNı FIKIRDE.

"Kesinlikle iyi bir arkadaşlık kurduk. Birlikte daha fazla geziye çıkmaktan da bahsettik. Önümüzdeki Mayıs ayında annemle İspanya'ya bir gezi rezervasyonu yaptım ve Therese katılabileceğini söyledi.

"Aslında, başkalarının harika fırsatlar ve seyahat arkadaşları bulmasına yardımcı olmak için birlikte bir iş kurmayı bile tartıştık. Buna Tatil Takibi adını vereceğiz. Öyleyse, bu alanı izleyin!"

Kaynak: CNN
Bu haber toplam 3362 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.