• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

Bir uçak erkenden bir oteli açtırdı

Bir uçak erkenden bir oteli açtırdı
Gazipaşa uçuşlarının ilkinde 148 yolcu Gazipaşa'ya indi. Sezondan erken gelen turistler bir otelin de erken açılış yapmasını sağladı

ANTALYA- Sun Charter'ın, Jettime Havayolları ile başlattığı Gazipaşa uçuşlarının ilkinde 148 yolcu Gazipaşa'ya indi. Sezondan erken gelen turistler bir otelin de erken açılış yapmasını sağladı
Türkiet Experten'in iflası ile birlikte Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na (GZP) iniş yapan Danimarkalı firma kalmamıştı. 2 yıllık süreçte yapılan çalışmalar sonrası Gazipaşa'ya iniş yapmayı kabul eden Sun Charter'in, içerisinde 148 turist bulunan ilk uçağı önceki gece saat 22.30'da Gazipaşa'ya indi. Danimarka'dan Gazipaşa'ya tek direkt uçuşların başlaması sektörde olumlu karşılanırken, sezondan erken gelen turistler nedeniyle Kleopatra Ramira Otel de erken açılış yaptı. Firmanın GZP’ye inmesini sağlayan Asistan Turistik’in yetkilileri tarafından karşılanan turistler, kendilerine tahsis edilen rehberlerden bilgi aldı. 148 yolcunun 128'i otellere 20'si ise kentte bulunan kendine ait evlerde tatil yapmak için geldi.

'3 YILLIK EMEĞİMİZİN SONUCU'
Asistan Turistik Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Ünal ise ilk uçağın yolcularını karşılamak üzere Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na gitti. Ünal, "3 senedir buraya uçak indirebilmek için uğraş veriyorduk. Direkt uçuşlar sayesinde hem Alanya-Gazipaşa Havalimanı hem de Alanya turizmi hareketlenecek. Sun Charter, Jettime ve Asistan Turistik birlikteliğinde çalışmalarımız meyvesini verdi. Bu uçuşlarla birlikte pazarda önemli bir adım atılmış oldu. Bu gibi çalışmalarımız da artarak devam edecek. İlerleyen yıllarda Sun Charter ile sefer sayısı artacak. Önümüzdeki yıl haftada iki veya daha fazla sefer düzenlenmesi gibi çalışmalarımız var. Diğer ülkelerden de uçuşların başlaması için görüştüğümüz firmalar var. Ancak bu sene bunun gerçekleşmesi pek mümkün görünmüyor. Alanya'ya daha fazla turist getirmek için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

'BURADA OLMAK HEYECAN VERİCİ'
İlk defa Alanya Gazipaşa Havaalanı'na iniş yapan firmanın Danimarkalı rehberi Lonnie Isaksson da direkt uçuşların başlamasının heyecan verici olduğunu ifade ederek, "Bu, turizm sektörü için önemli bir adım. Burada bulunduğumuz için çok mutluyuz. Birlikte daha iyi işler yapacağımızdan da şüphemiz yok" diye konuştu.

'BÜYÜME POTANSİYELİ YÜKSEK'
Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na iniş yapan turistler başka bir yönüyle de dikkat çekti. Danimarka'dan Mart ayında iniş yapması ile birlikte Mayıs ayında açılması planlanan bir otel de erken açılış yaptı. Otelin bu yılki ilk müşterileri olan Danimarkalı 120 turist için otelde hazırlık yapıldı. Sezonu erken açan Ramira Otel Müdürü Kadir Hacıkadiroğlu, "Danimarka'dan Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na ilk uçağın inmesi çok güzel. Biz Sun Charter firması ile iki yıldır çalışıyoruz. Geçen yıl Antalya'ya iniyorlardı, bu yıl Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na da inmeye başladılar. Danimarka veya İskandinav pazarında bazı operatörler küçülürken, Sun Charter'da ciddi bir büyüme potansiyeli görüyoruz. Duyduğum kadarıyla Asistan Turistik tarafından desteklenen kuvvetli bir firma. Büyüme potansiyeli olan bir şirket. Çok düzgün ve profesyonel çalışıyorlar. Biz de üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

'1 BUÇUK AY DAHA ERKEN AÇTIK'
Danimarka'dan direkt uçuşun yapılmasının kendilerine 1,5 ay kazandırdığını ifade ederek, Asistan Turistik'e teşekkür eden Hacıkadiroğlu, "Normal şartlarda sezonumuz Mayıs ayında başlıyor. Asistan Turistik ile yaptığımız anlaşma neticesinde bu açılışı 1 ay öne aldık. Bizim için de çok iyi oldu. Danimarka'nın sezonu şimdi başlıyor. Biraz ön sezonda tatillerini yapıyorlar. Alanya ve bizim için iyi oldu" ifadelerini kullandı.

Yeni Alanya

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.