• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bingöl'e havaalanı için çözüm

Bingöl'e havaalanı için çözüm
Havaalanı inşaatıno inceleyen Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl'e havaalanını kazandırmak için mutlaka çözüm yolu bulacaklarını söyledi.

BİNGÖL -Hukuki nedenlerden dolayı atıl durumda bulunan organize sanayi bölgesi ve havaalanı inşaatında incelemelerde bulunan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl'e havaalanını kazandırmak için mutlaka çözüm yolu bulacaklarını söyledi.

Balkanlıoğlu, milyonlarca lira harcama yapılarak yarım bırakılan yatırımların bu şekilde atıl kalmasının içler acısı bir durum olduğunu kaydetti.

 

Havaalanının biran evvel tamamlanması gerektiğini belirten Balkanlıoğlu, Bingöl'e havaalanını kazandırmak için bakanlık nezdinde görüşme yapacaklarını ifade etti.

 

Bingöl'ün kalkınması ve gelişmesi için hayati önem arz eden havaalanı ile organize sanayi bölgesinin atıl duruma düşürülmesine neden olan hukuki sorunlarının mutlaka çözülmesi gerektiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, "Masamızın üzerinde bir sürü haciz dosyası bulunuyor. 7 senedir hacizler yüzünden yatırımlara çivi çakılmamış ve ödenek gönderilmemiş. Ulaştırma Bakanlığına verelim diyoruz ortada bulunan hukuki sorunlar nedeniyle veremiyoruz. Bu hukuki sorunları çözeceğiz." dedi.

 



Havaalanının önemine değinen Vali Balkanlıoğlu, "Öğretim görevlilerine, (Bingöl Üniversitesi'ne gelin, burada görev yapın sizlerle beraber 5- 6 bin öğrenci gelsin ki Bingöl'ün ticari hayatına canlılık getirsin) diyoruz. Öğretim görevlileri (Uçak olursa geliriz) diyorlar. Yatırımcı iş adamlarını davet ediyoruz, (efendim ulaşım sıkıntısı var) diyorlar. Halbuki havaalanı olduğu zaman karayoluyla 24 saat olan İstanbul Bingöl arası 1,5 saate düşecek. Bingöl için hayati önem arz eden iki yatırım için mutlaka çözüm yolları bulacağız." şeklinde konuştu.


Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.