• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Bidroom'dan 15 milyon euroluk sermaye yatırımi

Bidroom'dan 15 milyon euroluk sermaye yatırımi
Bidroom otel platformu yeni yönetimiyle büyume kararı aldı ve 15 milyon euroluk yen sermaye yatırımı yaptı

AMSTERDAM - Bidroom çevrimiçi seyahat topluluğu, kendi gelişimini hızlandırmak için kullanılacak önemli bir sermaye yatırımı kazanmıştır. İki ay önce, şirkete yeni yönetim kurulu üyeleri atanmıştır.

2014 yılında otelcilerin inisiyatifiyle kendilerine adanmış Bidroom platformu oluşturuldu. Yüksek komisyon ücretlerine dayanan benzer otel platformlarına ücretsiz bir alternatif olarak otellere daha fazla iş özgürlüğü sunar. Eylül ayında yeni yönetim kurulunun atanmasıyla birlikte şirket, web sitenin bir ürün olarak geliştirilmesi ve Bidroom topluluğunun büyümesini hedefleyen yeni bir stratejinin uygulama planlarını ilan ederek yeni bir aşamaya geldi geçti.

Şirket, uluslararası genişlemeyi hızlandırmak için büyük bir yatırım yapacaktır. Yeni Başkan Basa Tolmeijer'e göre, Nisan 2019'da Krakow'daki yeni ve modern bir ofise taşındıktan sonra takım, yılda 200 çalışana ulaşacaktır. Şu anda Bidroom yeni BT Uzmanları, Pazarlamacılar ve Müşteri Hizmetleri Uzmanlarını işe almaya odaklandı. Ona göre fonlar şirketin iş modelini değiştirmeye, teknolojik imkanlarını geliştirmeye ve büyük otel zincirlerinin kullanılabilirliğini artırmaya olanak sağlayacaktır. Tolmeijer Bidroom'un, marka ile münhasır işbirliği başlatmış olan Visa Inc. gibi ortaklarla stratejik projelere yatırım yaptığını vurgulamaktadır. Yeni hissedarların çoğu family office tipi şirketleri temsil ettikleri için Bidroom'un yeni aldığı istikamete inanmaktadırlar.6

Binlerce daha fazla otel ihtiyacı 

Sahne arkasında Bidroom ekibi aktif olarak yeni tüketici kampanyaları ile sonuçlanacak yeni bir büyüme stratejisini tamamlamaya çalışmaktadır. Bidroom Ticaret Müdürü Francesco Monaco, Visa Europe kart sahibinin Bidroom ile otel rezervasyonu yaptırmasıyla olanakların tanındığı Visa ile işbirliğinden faydalandığını vurguladı. Monaco “Yapılan araştırmamız, kullanıcıların daha üst segment şehir otellerine ihtiyaç duyduklarını gösterdi. Bu nedenle, Bidroom'un, platforma katılacak 10.000 otelin etkinleştirme maliyetlerini karşılayacağına karar verdik” diye açıklama yaptı. Ayrıca şirket daha fazla tesise hizmet sağlamasını arttırmak için yeni ofisleri açmayı hedeflemiştir

Bidroom ® hakkında

Bidroom, çevrimiçi seyahat topluluğu ve 128 ülkede 120.000'den fazla otel sunan otel rezervasyonu yaptırmak için bir platformdur. İş modeli diğer otel platformlarından önemli ölçüde farklıdır, çünkü Bidroom rezervasyon için komisyon talep etmez, bu da otellerin marjlarının artması anlamına gelir. Platform, oteller ancak başarıyı elde ettikten sonra hizmetler için ödenen yıllık aboneliğe dayalı çalışır. Komisyon olmadığından otellerin elde ettikleri tasarruflar, Bidroom'un teklifi rekabete kıyasla önemli ölçüde daha avantajlı olduğu için, kullanıcılara en düşük garantili otel fiyatları olarak sunulur.

 

Üye modeline dayanan dünyanın ilk rezervasyon platformudur. Bidroom'un Amsterdam, Krakow, İstanbul ve Paris'te ofisleri bulunmaktadır. Otel rezervasyon modeline isyankar yaklaşım ve özel Bidroom teknolojisi, 2014'teki tanıtımından bu yana küresel otel piyasasında oldukça tanınırlık kazanmıştır. Son yıllarda platform, World Tourism Forum Award Lucerne 2017 gibi çeşitli önemli ödüller kazandı. Daha fazla bilgi edinmek için: bidroom.com.

 

 

 

Bu haber toplam 5544 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.