• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Beypazarı'nda doğa turizmi

Beypazarı'nda doğa turizmi
Doğa Derneği ile Beypazarı Belediyesi, tarihi konaklarıyla ünlü Beypazarı’nın “Vahşi” yüzünü ortaya çıkarmak için bir ortaklık protokolü imzaladı.

BEYPAZARI- Doğa Derneği ile Beypazarı Belediyesi, şimdi de tarihi konaklarıyla ünlü kültür turizmi merkezi Beypazarı’nın “Vahşi” yüzünü ortaya çıkarmak için bir ortaklık protokolü imzaladı.

Protokol uyarınca Beypazarı ve çevresindeki vahşi yaşamı anlatan bir “Doğa Evi” kurulacak.

Doğa Evi'ne gelen turistler, hangi hayvan veya bitki türünü ve doğal alanları nerede, ne zaman ve nasıl görebilecekleri hakkında bilgi ve rehberlik hizmeti alacak.

Akbabaları, ayıları ve endemik bitkileri görmek mümkün

Beypazarı ve çevresinde akbaba, kara leylek, kızıl şahin gibi kuşların yanı sıra geyik ve ayı başta olmak üzere yaban hayvanlarını görmek mümkün.

Bunun yanında dünyada yalnızca bu bölgedeki bozkırlarda yaşan bir çok “endemik” bitki bulunuyor. Yalnızca yol kenarındaki birkaç metrekarelik alanda yaşayan Beypazarı geveni bu türlerin en nadir olanı. Geven çiçeklerini bahar aylarında açıyor.

 

Tarihi konak Doğa Evi olacak

 

Doğa Derneği ile Beypazarı Belediyesi'nin ortaklığı çerçevesinde, ilçe merkezindeki tarihi bir konak bölge doğasını anlatmak ve ziyaretçilere farklı gezi rotaları göstermek üzere Beypazarı Doğa Evi adı altında yeniden düzenlenecek.

Aynı zamanda, şehir merkezine ve ilçenin yanı başındaki İnözü Vadisi’ne bilgilendirme panoları yerleştirilecek.

Bu panolarda küçük akbaba gibi nesli tehlikedeki türlerin yaşamı hakkında bilgiler verilecek.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı destekliyor

Yürütülen çalışmaları Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Küresel Çevre Fonu – Küçük Ölçekli Projeler (UNDP - SGP) Birimi destekliyor.

İlçedeki doğal zenginlikler aynı zamanda yerel ürünlerle de anlatılmaya çalışılacak.

Bu nedenle UNDP-SGP’nin desteklediği çalışma kapsamında Beypazarı’nda sıkça görülebilen akbaba ve sincap gibi türlerin stilize motifleri hazırlanıp gümüş rozetler üretiliyor.

Tarhana ve erişte gibi gıda paketleri için kuşlar ve kelebekleri tanıtan etiketler hazırlanıyor.

İlçenin doğasını anlatan kartpostal, broşür ve posterler basılıyor.

Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, konuya ilişkin açıklamasında “Beypazarı Belediyesi ile işbirliği içinde yürüttüğümüz çalışma Beypazarı’nın Türkiye’yi bir kez daha şaşırtacak.

Bu ortaklığın Türkiye’de zengin doğal alanlara sahip çok sayıdaki diğer ilçelerimize örnek oluşturmasını diliyoruz,” dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.