• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Berlin’de Türkiye “Home of…”

Berlin’de Türkiye “Home of…”
ITB Berlin 2015 Uluslararası Turizm Borsası‘nda , Türkiye Berlin sokakları, fuar girişleri başta olmak üzere “Home of…” diyerek 116 stand ve 120 katılımcı ile yer aldı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
BERLIN-
ITB Berlin 2015 Uluslararası Turizm Borsası‘nda , Türkiye “Home of…” diyerek 3 bin metrekare alanda 116 stand ve 120 katılımcı ile yer aldı.

itb-15-giris.20150305092901.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye standı büyüklüğüyle dikkat çekti. Hatta salona sığmayan bir bölüm katılımcı başka salona alındı. 3 ve 2’ci holde 3000 metrekare ile yer alan Türkiye standında Türk Hava Yolları başta olmak üzere sıra oteller, seyahat acenteleri, iller, birlikler, dernekler ve kalkınma ajansları ile 116 stand ve toplam 120 katılımcı yer alıyor.

EXPO ANTALYA VE ÇANAKKALE’NIN 100’CÜ YıLı
Fuarda 2016 yılında Antalya’da düzenlenecek Expo Uluslararası Botanik Sergisi’nin bir stand ve bir afişle cılız bir şekilde yer alması eleştirilere yol açtı. Ayrıca Çanakkale Savaşları’nın 100(cü yılına ilişkin kücük bir cam kule şiklendeki tanıtımın zayıflığı ise aynı şekilde turizmciler tarafından beğenilmedi.
Bunun yanında Türkiye’nin bitki örtüsünden oluşan toplam 83 ağaç ve 3185 adet çiçek, her destinasyon için ayrı tasarlanmış adacıklar salona renk kattı. Ayrıca Efes ile Devriği’ndeki kültürel miras ve aralara serpiştirilen heykeller salona hareket getirdi.


berlin-berlin-bakanlik1.jpg

MÜSTEŞAR VE TANITMA MÜDÜRÜ FUARI GEZDİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr Haluk Dursun ve Tanıtma Müdürü İrfan Önal standları dolaştı

berlin-turob2.jpg

TUROB STANDI
TUROB Başkanı Timur Bayındır ve yönetim kurulu üyeleri standda Vural Öger'i ağırladı.

berlin-osman.jpg

SON JAMES BOND... 0034 OSMAN ÖZTÜRK
Osman Öztürk Berlin'de son 007, yani James Bond oldu. James bond'un Goldfinger filminde altına bulanarn hatun gibi, aynı şekilde altına bulanan mankeni görünce "Ben 007 değil 0034'üm. yani İstanbul'un plakası." Fakat kızın plakasına henüz bakamadığı belli oluyor. Ama tanışırkenaynı James Bond gibi ben Osman... Osman Mosman demeyi ihmal etmedi.

berlin-turob1.jpg
TUROB standı ziyaretçi akınına uğradı.

berlin-laleli.jpg

LALELİ PLATFORMU
Laleli Platformu'nun başkan Tarkan Akyüz ile ikinci başkan Ayhan Hacıbektaşoğlu temsil etti. Ziyaretçilere Lalel'deki 63 otelin tanıtım broşürünü dağıttılar

berlin-tursab2.jpg

TÜRSAB STANDI
TÜRSAB Başkan Başaran Ulusoy, Genel Sekreter Çetin Gürcün ve yönetim kurulu üyeleri ile temsil edildi.

berlin-aktob.jpg

AKTOB STANDI
Antalya Otelciler Birliği fuarda tam kadro yer aldı

berlin-expo-antalya1.jpg

ANTALYA EXPO 2016
Antalya’nın ev sahipliği yapacağı EXPO 2016’ Antalya’nın resmi maskotları “Ece” ve “Efe” oldu. Misafir ve dost canlısı maskot çocuklar Ece ve Efe, ülkemizin ve Antalya’nın kültür ve doğasını yansıtıyor. Ancak fuarda Bakan Mehdi Eker'in açıkladığı ne Ece'yi ne de Efe'yi gördük. Antalya adına hiçbir etkinlik yapılmadı. Sadece bir stand ve tepede asılı bir afişle işgeçiştirilmişti. Bir de dağıtılan broşürler. Yine iş turizmcilere kalmıştı. ATSO eski Başkanı Çetin Osman Budak Antalya Expo'yu temsilen fuarda turizmcilerli birlikte oldu.

berlin-ozbi.jpg

ÖZBİ STANDI
Özel Belgeli Butik Oteller Derneği-ÖZBİ fuarda ÜYELERİYLE TEMSİL EDİLDİ.

berlin-wtc1.jpg

WTC TV
Türkiye'nin tek turizm kanalı World Travel Channel ekibi turizmcilerle görüşmeler yaptı.

berlin-anitur.jpg

ANI TUR STANDI
Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, fuarda konuklarını ağırladı. Türsab Başkan Adayı ve Türkiye Sağlık Turizmni Geliştirme Konseyi-THTDC Başkanı Emin Çakmak ile THTDC Genel Sekreteri Yunus Gürkan, Kuşadası'ndan Bülent İlkbahar Anı Tur'u ziyaret ettiler.

berlin-anitur4.jpg

BABA-KIZ
Turizmde gençleriye eğitimle gelerek babalarının işlerine sahip çıkıyorlar. Hilal Çilsal'da bunlardan biri. Anı Tur Yönetim kurulu Başkanı Veli Çilsal, kızı Hilal Çilsal ile fuarda gururla gezerken "Turizme yeni bir prenses geldi" dedi.



berlin-korel.jpg

KOREL TERMAL OTELİ
Afyon'da yıldız rekorları kıran Korel Termal Oteli Genel Müdürü Ümit Uysal ile Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan fuarda tanıtım yaptılar. Son yılların gözde tesisi Korel Termal kış aylarında doluluk rekorları kırdı.

berlin-taylan.jpg

TURİZMİN KİLOLUSU İYİ SATIŞ YAPAR
Turizm sektöründe satıştan sorumlu müdürlerin kiloları 100 kilonun üzerinde. sanki 100(ün altında olanlar satış yapamaz gibi... Korel Termal Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan 135 kilo, Çeşme Svala Nuova İnkim Oteli Satış Müdürü Fatih 115 kilo... Arada 20 kilo fark var. İkisi de başarılı birer müdür. demek ki kilosu olan iyi satış yapıyor. Satış yapan müdürlere tavsiyemiz tığ gibi olun. bu arkadaşlar çok uğraşıyorlar. Ancak bu kadar kilo verebilmişler.

berlin-nuket.jpg

BERLİN MÜŞAVİRLİĞİ'NİN MELEĞİ: NÜKHET ERCAN
Yıllardanberi Berlin'de düzenlenen ITB fuarlarında Türkiye'den gelen konuklar kadar, fuarın organizasyonu için çalışan ekibin başında "sabır küpü" gibi görev yapan Nükhet Ercan, fuarda ekibiyle Hürriyet'in Doğan Burda Ankara Temsilcisi Erdal İpekeşen ile birlikte oldu.

berlin-zeki-ismail.jpg

FUARDA DOSTLAR BULUŞTU
TUROB Müdürü İsmali Taşdemir ile Sultanahmet bölgesinde açtığı butik otelleriyle yenilekler yapan Zeki Aydoslu fuarda buluştular.

berlin-hurriyetciler.jpg

HÜRRİYETÇİLER BİR ARADA...
Yıllarca Hürriyet Gazetesi'nde çalışanlar ITB berlin Fuarı'nda buluştu. Hürriyet İstanbul'da 20 yıl çalıan Özkan Altıntaş, Almanya'da görev yapan Ahmet Külahçı ve Hürriyet'in Doğan Burda Ankara Temsilcisi Erdal İpekeşen birlikte oldu.

berlin-ikbal.jpg

İKBAL OTELİ SAHİBİ VE MÜDÜRÜ NEYİ BEKLİYORLAR?
Afyon İkbal Oteli sahibi İbrahim ile Genel Müdürü Ali Gümüşhan fuarda oldukça uzun bir kuyruğun peşine katılmış bekliyorlar. Bekledikleri göyle önemli bir şey değil. Taksi bekliyorlar. Gitmek istedikleri yer ise Sheraton Oteli... Ama trenle gidecekleri semti bilmiyorlar. Çaresiz kuyruktalar. Kuyruk ise uzadıkça uzuyor. 

berlin-taksi-kuyrugu.jpg

UZAYIP GİDEN TAKSİ KUYRUĞU
İTB Berlin Fuarı'nın akşamları en büyük eziyeti, taksi bekleme kuyruğu...Yolunu bile trene gidiyor. Ama taksiyi tercih edenler ise eziyete razı oluyorlar.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.