• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 21 °C

Benzin ve yüksek enflasyon yerli turistin tatil yapması hayal oldu

Benzin ve yüksek enflasyon yerli turistin tatil yapması hayal oldu
Euro, ABD Doları ile İngiliz Sterlini karşısında yüksek değer kaybı ile yüksek enflasyon nedeni ile orta gelir grubunun tatil çıkmasını ve yapmasını zorlaştırıyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE / ANTALYA-
Türk Lirasının Avrupa Birliği(AB) para birimi Euro, ABD Doları ile İngiliz Sterlini karşısında yüksek değer kaybı ile yüksek enflasyon nedeni ile orta gelir grubunun tatil çıkmasını ve yapmasını zorlaştırıyor. Antalya Side Apart Otelleri Derneği Başkanı Mehmet Çelikten,Türk Lirasının   uluslararası para birimleri karşısında son üç yıl içinde yüksek oranda değer kaybı nedeni ile orta gelir grubunun tatil yapmasının imkansız olduğunu söyledi.

Mehmet Çelikten,'' Antalya Sidede apart otellerin müşterisinin yüzde 60 yerli turist, yüzde 40'ı Alman, Rus, Hollandalı, Polonyalı, Belçikalı ve Ukraynalı turistler geliyor.  Ülkede 4 bin 250 lira asgari ücretle geçinen birinin tatil yapması imkansız. Ankara'da , İstanbul'da, Konya'da, ve Anadolu'nun değişik illerinden görev yapan memurlerda benzin fiyalatrı yüksek olduğu için aile bütçesini sıkıntıya sokmamak için tatil yapmada kararsız.'dedi.

 

yerli-turistin.jpgSide Pansiyoncular Derneği Başkanı Ali Yükser, 45 yıl önce Side'de turizmin pansiyonculukla başladığını günümüzde ise 41 pansiyonun Si'de turizme hizmet verdiğini söyledi. Ali Yükser,'' Geçmişte Side'de pansiyon turizminin  büyük çoğunluğunu İngiliz ve Alman turistlerle yerli turistler oluştururdu. Ekonomik şartların zor olması nedeni ile yerli turist tatile gelmez oldu. Zaten pansemi kısıtlamaları nedeni ile son iki yıldır pansiyoncular işe yapamıyor.  Benzin fiyatlarındaki yüksek artış nedeni ile  insanlar bırakın tatile gelmeyi Manavgat'tan Antalya'ya gitmeye bile düşünmüyor. Bu ekonom i ve yüksek enflasyonda yerli turistin tatil yapması çok hayal bir durum. '' ifadesinde bulundu.

Bu haber toplam 2571 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.