• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 16 °C

Bentour Reisen, Avrupalı gazetecilere İstanbul’u tanıttı

Bentour Reisen, Avrupalı gazetecilere İstanbul’u tanıttı
Avrupalı gazeteciler “Üç Din, İki Kıta, Dev Şehir İstanbul” mottosuyla İsviçre merkezli Türk tur operatörü Bentour Reisen’in getirdiği Avrupalı gezeteciler İstanbul’u keşfettiler.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
İstanbul’un Avrupa’lı turist tarafından daha çok keşfedilmesi için “Üç Din, İki Kıta, Dev Şehir İstanbul” mottosuyla hareket başlatan İsviçre merkezli Türk tur operatörü Bentour Reisen’in Almanya, İsviçre ve Avusturya’dan İstanbul’a getirdiği gazeteciler şehri gezdiler. Bentour Reisen’ın İstanbul Temsilcisi Sevda Yılgaz’ın eşliğinde düzenlenen İstanbul’un tanıtım gezisinde Avrupalı gazeteciler sürdürülebilir ve kültür algısına katkı sağlayan projeleri ve "İstanbul'un sihirli yaşamını" yerinde tanıdılar.

bentour-reisen,-avrupali-gazetecilere.jpg

ASYA VE AVRUPA’NIN BULUŞMASINI SEYRETTİLER

İstanbul’da tüm dinlerin temsilcilerini ve kültür merkezlerini ziyaret eden Avrupalı gazeteciler son olarak Sultanahmet’te The And Hotel’in terasında yer alan 360 Panorama Restoran’da akşam yemeğinde buluşarak tarihi yarımadayı ve Avrupa ile Asya’nın buluştuğu Boğaziçi’ni kuşbakışı izleme fırsatı buldular.
Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Galataport, Beyoğlu’nun ışıl ışıl yanan görüntüsüne hayran kalan konuk gazeteciler “Dünyanın en güzel şehri İstanbul’un gizemli görüntüsünü izleme fırsatı bulduk. İstanbul’u gece görmek isteyenler mutlaka buraya gelmelidir” dediler.

bentour-reisen,-avrupali-gazetecilere-002.jpgbentour-reisen,-avrupali-gazetecilere-003.jpg

İSTANBUL’UN SANAT HAFIZASINI TANIDILAR

Bentour Reisen’ın İstanbul Temsilcisi Sevda Yılgaz’ın eşliğinde gün boyu İstanbul’un önemli merkezlerini ziyaret eden Avrupalı gazeteciler Mimar Sinan Üniversitesi Resim Heykel Müzesi’nde İstanbul’un sanat hafızasını tanıdılar. Müdür Yardımcısı restoratör Aygül Uzun’un anlatımıyla her katında ayrı devrin sanatçıların eserlerinin yer aldığı müzede Osman Hamdi’nin kadının resime katkısı için hazırladığı sanat atölyelerini dolaştılar. Geç Osmanlı’dan 20. yüzyılın sonuna uzanan koleksiyonu ile Türkiye’nin batılı anlamda ilk sanat müzesi olma özelliğine sahip bulunuyor.
MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi binası, 2010 yılında Aga Khan Mimarlık Ödülü, 2015’te Mies van der Rohe Avrupa Birliği Çağdaş Mimarlık Ödülü dahil olmak üzere pek çok prestijli ödüllerin sahibi Emre Arolat Architects Mimarlık Ofisi tarafından tasarlandı.

bentour-reisen,-avrupali-gazetecilere-004.jpgbentour-reisen,-avrupali-gazetecilere-005.jpgGeçtiğimiz günlerde 140 üyeli Akdeniz Kruvaziyer Birliği – MED Cnuise’ın üç yıllığına başkanı seçilen Galataport Liman İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan’ın sunumuyla Galataport”u tanıdılar.

avrupali-gazeteciler-002.jpg

Port Bosphorus Hotel’de Genel Müdürü Tunç Tümşen ile Satış Müdürü Nilüfer Katı’nın konuğu oldular.
Dorak Holding’in Oteller Koordinatörü Esra Değirmenci’nin desteğiyle Hagia Sophia Mansions İstanbul Cruio Collection by Hiton, Yeşil Ev’de Satış Müdürü Nevra Özdelice ‘nin misafiri olarak Sultanahmet’in başka bir köşesindeki yaşama şahit oldular.
avrupali-gazeteciler-001.jpg

Sultanahmet Eresin Hotel’de ise Türkiye Otelciler Birliği Başkanı- TÜROB Başkanı Müberra Eresin’in ev sahipliğinde konakladılar.

AVRUPA’NIN ÖNEMLİ GAZETECİLERİ İSTANBUL’DA
İstanbul Byükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ziyaretine katılan Bentour Reisen Başkanı Kadir Uğur daha sonra  Avrupalı gazetecilerin devam eden İstanbul’un keşfi turuna katılmadı.
Konuk gazetecileri Bentour Reisen’ın İstanbul Temsilcisi Sevda Yılgaz eşlik etti. Geçiye Almanya’dan gelen FAZ -Frankfurter Algemeine Zeitung'dan Rainer Herrmann, Handelsblatt'dan Ozan Demircan, NDR- Nord Deutscher Rundfunk'tan Michael Marek ve İsviçre'den Touristik Insider'dan Chloé Roxane Weilenmann, Avrupa'dan Serbest Gazeteci, Yazar Halit Çelikbudak katıldı.

bentour-reisen,-avrupali-gazetecilere-001.jpg

360 PANORAMA’DA İSTANBUL KOKAN MENÜ İKRAM EDİLDİ
Tarihi yarımadanın en güzel yerinde bulunan ve bölgeye temamiyle hakim olan muhteşem İstanbul manzarasıyla yurtdışından gelen yabancı turistlerin tercihi haline gelen 360 Panorama Restoran ise Avrupalı gazetecileri büyüledi. Terasta fotodğraf çekmekten geri kalmayan gazeteciler gün boyu gezdikleri İstanbul’un gece manzarasına hayran kaldılar.

avrupali-gazeteciler-003.jpg

İSTANBUL'UN KEŞFİ KUŞBAKIŞI GÜZEL
Sultahahmet’te The And Hotel’in terasındaki 360 Panorama Restoran’da otelin sahibi Remzi Erbaş ile Genel Müdürü Necip Erbaş’ın konuğu olan gazetecilere hazırlanan İstanbul kokan özel menu ikram edildi. Türk mutfağının seçkin mezeleri sonrası, İstanbul’da ‘balık ekmek’ olarak sunulan garnitürlü ızgara balık içecekler eşliğinde ikram edildi.
Konuk gazeteciler 360 Panorama Restoran’ın tüm gezinin özeti olduğunu belirterek “İstanbul’u keşfe gelenler mutlaka buradan İstanbul’u izlemeliler” dediler.

 

Bu haber toplam 1916 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.