• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bekar kadınların tatile çıkışları

Bekar kadınların tatile çıkışları
Araştırmaya göre kırk yaş üstü bekar kadınlar arkadaş çevrelerinden kendileriyle tatile gidecek kimseyi bulamadıklarında yalnız bir yere gitmeye çekiniyorlar.

Ünal Başuta-Türkiye Turizm


ANTALYA- Yapılan araştırma bekar kadınların yalnız olmaktan çekindikleri için tatile çıkmadığını gösterdi. Travelsupermarket.com'un yaptığı araştırmaya göre kırk yaş üstü bekar kadınlar arkadaş çevrelerinden kendileriyle tatile gidecek kimseyi bulamadıklarında yalnız bir yere gitmeye çekiniyorlar.

Toplam 2,374 kadınla yapılan araştırma bunlardan yüzde 11 inin hiç tatile çıkmadığını gösterdi. Bu gruptan yüzde 41'i 45-54 yaşları arasında ve halen erkek arkadaşları yok ve bekarlar.

Bu kadınlar yalnız tatilin maddi zorlukları kadar gittikleri yerlerde onları kolay av gören yabancı erkeklerin bakışları ile evli kadınların onları yanlız yemek yerken  acıyarak süzmeleri çok rahatsız ediyor. Kadınlar bu durumda yalnızlığın acısını çekerken bekar erkekler bekarlığın tadını sonuna kadar çıkarıyor ve senede en az 5 defa yalnız tatile gidiyor.

Pisikolog Donna Dawson'a göre boşanma, ayrılık ve dul kalma nedeniyle yalnız kalan kadınlar için yalnız tatile çıkmak çok zor geliyor.

Halbuki bu bekar erkekler için gayet kolay,  bar veya restoranlarda yalnız takılmaları onları hiç rahatsız etmiyor.

travelsupermarket.com'dan Kayte Williams'a göre bekar kadınlar yalnız tatil yaparken hiç rahat olamıyorlar, birde yalnız gidenlerin ödemesi gereken tek kişilik ücret farkı da olunca bu onları daha fazla evlerinde oturmaya mecbur bırakıyor.

Yalnız kadınların potansiyelinin farkına varan birçok şirket artık tek kişilik farkını almıyor ayrıca bekar kadınların seyahat arkadaşı bulmalarına da yardımcı oluyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.