• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bayram'da bilet kalmadı

Bayram'da bilet kalmadı
Bayram'da otobüs ve tayyare biletleri tükendi. Tatil, dahil turizmi hareketlendirirken bayram boyunca sadece otobüsler 7 milyon kişiyi taşıyacak

İSTANBUL- Ramazan Bayramı tatili 4 güne çıkınca otobüs ve tayyare biletleri tükendi. Tatil, dahil turizmi hareketlendirirken bayram boyunca sadece otobüsler 7 milyon kişiyi taşıyacak.

Ramazan Bayramı kutlamak için memleketlerine gidecekler ve güneyde tatil tercih edenlerle beraber tüm vatanda milyonlarca adam yer değiştirecek. Hava, deniz ve siyah ulaşımında yoğun talep nedeniyle yer kalmazken, şirketler ilave seferle yolcu taleplerini karşılamaya çalışıyor. Ulaşım şirketleri, limanlar ve otogarlarda çalışanların izinleri kaldırıldı. Tatil sezonuna denk gelen Ramazan Bayramı, Türkiye içinde de büyük tatil göçü başlattı. Arife gününün de bayram tatiline eklenmesi nedeniyle 4 gün olan bayram tatili ve bu bayram tatilini haftaiçi günler ile birleştiren vatandaşlar Türkiye'nin dört bir yanında seyahate çıkmak için tayyare ve otobüs biletlerini tüketti. Havayolu ve otobüs firmaları yoğun talebi karşılamak için ilave sefer düzenleme kararı aldı.

GÜNDE 1 MILYON KIŞI
Ramazan Bayramı öncesinde yolcu otobüslerinde biletlerin büyük bölümünün tükendiğini belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan "Bayram yolculukları dün itibarıyla başladı. Bayramın birince gününe kadar doluluk oranı yüzde 90'ların üzerinde. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu bölgesi ve Gaziantep, Hatay ve Kilis gibi şehirlerde bu nispet yüzde 100'ün üzerinde. Tatil yörelerine de alaka çok fazla. Güney ve Batı kıyı bölgelerinde de derhal hemen doluluk yüzde 100 oldu. Yoğun talep nedeniyle otobüs biletlerinin büyük kısmı tükendi" dedi. Türkiye genelinde 349 otobüs firmasının 8 bin 500 otobüsle hizmet verdiğini belirten Erdoğan, bakanlık izninin alınması durumunda yaklaşık bin 1500 bin otobüsün devreye gireceğini söyledi. Günde 20 bin sefer ile 1 milyon kişinin seyahet edeceği bilgisini veren Erdoğan "Toplamda tatil sürecinde 7 milyon şahıs yolculuk yapacak" dedi.

THY'DEN 17 ILAVE SEFER
Ulaşımdaki Ramazan Bayramı yoğunluğu siyah ulaşımında olduğu kadar deniz ve hava ulaşımında da görülüyor. Bayramın, havayolu şirketlerinin tam dolulukla sürdürdüğü yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle havayolu şirketleri bazı şehirlere ilave sefer koyuyor. Türk Hava Yolları THY bayram tatili nedniyle en çok talep gören tatil mekanlarınadan Bodrum'a 11 ek ilave sefer koyarken, Trabzon'a 1, Dalaman'a 3, Antalya'ya ise 2 ilave sefer koydu. Ayrıca bilet almak için şirketlerin internet sitelerindeki satış bölümlerinde ‘dolu' ibaresi dikkat çekerken, bayrama gidiş ve dönüşlerde İstanbul'dan Antalya, Bodrum, İzmir, Kayseri, Gaziantep gibi noktalara yapılan uçuşlarda business sınıflarının dahi dolduğu görülüyor.

Star
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.