• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Batman’da GATOB kuruldu, 'hayali başkan'ın işi bitti

Batman’da GATOB kuruldu, 'hayali başkan'ın işi bitti
Batmanlı otelciler Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otel İşletmeleri-GATOB’u kurdular. Hayali başkanlık yapan Hüseyin Aslan’ın GATOB’le ilgisinin olmadığını duyurdular.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
BATMAN -
Batmanlı otelciler 1 Mart 2018’de bir araya gelerek Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otel İşletmeleri-GATOB’u kurdular. Bu arada bugüne kadar 2007 yılından bu yana Batman’da kurduğunu iddia ettiği “hayali GATOB derneği ve yönetim kurulu”nun başkanı olarak tanıtarak resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarını aldattığını ileri sürdürkleri Real Konak Oteli Genel Müdürü Hüseyin Aslan’ın GATOB ile ilgisinin bulunmadığını açıkladılar.

huseyin-aslan-.jpgDuyuruda Hüseyin Aslan tarafından kurulduğu iddia edilen ancak Dernekler Masası’nda hiçbir resmi kaydı bulunmayan GATOB’un yönetim kurulu bulunmadığı ve hiçbir otelin üye olmadığı ortaya çıktı. Bu süre içinde hayalı başkan ve yönetim kurulunu temsilen bir çok resmi kurumu ve STK’ları ziyaret eden Hüseyin Aslan’ın “resmi kimliği” bulunmadığı anlaşıldı.

huseyin-aslan--001.jpg

huseyin-aslan--002.jpgGATOB’U KURDULAR VE HAYALİ BAŞKANI ATTILAR
Hotel İzgi Turhan, Grand Hasankeyf Otel, Mezepotamya Hotel, Bozoğulları Hotel, Atlıhan Park Otel, Mesa Otel, Geçit Otel, Gap Otel, Altınbaşak Otel, Bato Termal Otel, Hole Otel yöneticilerinin 11 imzalı duyurusunda 1 Mart 2018 itibarıyla Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otel İşletmeleri-GATOB’u kurduklarını belirterek “Real Konak Oteli Genel Müdürü Hüseyin Aslan’ın GATOB derneği ile hiçbir ilişkisi ve alakası olmadığı bu tarih itibarıyla kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.
 

huseyin-baraner-huseyin-aslan.jpg-huseyin-aslan-plaket.jpg

-huseyin-aslan-plaket-002.jpgORTADA KURULU BİR DERNEK YOKTU

Geçtiğimiz dönemde Hüseyin Aslan’ın sözde başkanlığını yaptığı ve resmi olarak faaliyette bulunduğunu ileri sürdüğü GATOB - Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otelciler Birliği’ni kurduğunu iddia ediyordu. Hatta Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak illerini bulunan turizm işletmesi olan 27 üyesinin olduğunu iddia ediyordu. Ancak yapılan incelemede böyle bir derneğin bulunmadığı ve resmi daireler ile STK’ları otelciler adına ziyarette bulunarak aldattığı ortaya çıktı.

huseyin-aslan--003.jpg
Hüseyin Aslan’ın Aralık 2017 tarihinde Batman Otel İşletmeleri adına bilgileri olmadan ‘hayali” GATOB’u kurduklarını açıklamıştı. Bu amaçla Batman basınına demeç verip, Batman resmi kurumları ve STK’ları ilerideki faaliyetler için ziyarette bulunduğu belirtildi. Ayrıca Türkiye’nin bir çok bölgesinde kurulu turizmin sivil toplum kuruluşlarına GATOB başkanı olduğunu ileri sürerek yazılar yazan Hüseyin Aslan’ın kendini bu kuruluşlara üye yaptığı ve ödüller verilmesini sağladığı belirlendi. Bu kuruluşlar arasında Antalya’da kurulu Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği-POYD’da bulunuyor.

huseyin-aslan--005.jpgTÜRSAB ESKİ BAŞKANI EMİN MESUT RAMANLI OTELCİLERİ KUTLADI
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB BYK eski Başkanı Ramanlı Turizm’in sahibi Emin Mesut Ramanlı bu durumu ortaya çıkararak Batman otelcilerinin adlarını temize çıkardıklarını beilirterek “Batman doğru bir eylem kararı alarak mesleğini seven ve ona her zaman saygı duyan değerli meslektaşım otelci arkadaşlarımı ve abilerimi tebrik ederim. Umarım en kısa zamanda turizme dair tüm paydaşların bir arada olduğu yapılanmaya öncülük ederler. Bu kentin ve ülkemizin en değerli yapı taşlarından biri olan turizm sektörü tek kişilik tiyatro ile değil kolektif oluşumlarla hak ettiği yere gelecektir” dedi.

emin-ramanli.jpgTÜRSAB SEÇİMLERİ SIRASINDA YALAN HABER YAPTIRMIŞTI
Emin Mesut Ramanlı, Real Konak Oteli Genel Müdürü Hüseyin Aslan’ın TÜRSAB seçimleri sırasında otelinde toplantı yapan adaylardan Emin Çakmak otel lobisinde birlikte otururken misafirlerinin güvenlik kamerasından görüntülerini odasındaki ekrandan bir gazeteciye çektirerek yalan haber yaptırdığını hatırlattı.
Ramanlı “Bu iş otel lobisinde oturan misafirlerinin güvenlik kamerasından görüntülerini screenshot yapmaya, onuda basına servis etmeye benzemez hele ki insanları asılsız iddialarla karalamaya hiç benzemez. Önce kendine, sonra yaptığın mesleğe saygın olacak. 3-5 fotoğraf çekip basına STK Başkanı olarak görünmek kolay...! Genel kurulu bile olmayan hayali yönetim kurulu yapılanmaları servis eden haber yapan, yerel ve ulusal güzide basınımızı hayretle izlemeye devam ediyoruz!” dedi.

Bu haber toplam 32546 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.