• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Batman turizmin merkezi olacak

Batman turizmin merkezi olacak
Çözüm Sürecinin Turizme Etkileri’ konulu panelde Batman'ın tarihi ve kültürel değerleri ile bölge turizminin merkezi olacak potansiyele sahip olduğu belirtildi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
BATMAN-
Turizm Haftası’nda Batman’da düzenlene panelde Çözüm Sürecinin Turizme Etkileri’ konuşuldu. Konuşmacılar çözüm süreci sonrası gelecek huzur ve güvenle turizmin zirveye vuracağını belirterek “Batman ve çevresi tarihi, kültürel ve doğal değerleri ile bölge turizminin merkezi olabilecek potansiyele sahiptir. Batman'ın geleceğinden umutluyuz” dediler.

musuad-batman.jpg

batman-panel.jpg

MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu’nun Batman Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen panelin moderatörlüğünü MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu Başkanı Sertip Akşahin yaptı. Konuşmacılar olarak Batman Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Müdürü Prof. Dr. Murat Gümüş, Gazeteci-Yazar Ufuk Coşkun, Uslan Turizm Grup, Yönetim Kurulu Başkanı Serhad Uslan yer aldı.

folklor.jpg

folklor2.jpg

batman-valisi-azmi-celik.jpg

BATMAN VALİSİ: YEŞIL VE DOĞA OLMADAN TURIZM DÜŞÜNÜLEMEZ

Batman Valisi Azmi Çelik, huzur, barış, güven, kardeşlik ortamının sağlanması için hep birlikte elele verilmesi gerektiğini “Artık turizmin deniz ve güneşten saptı. Yeşil ve doğa olmadan turizmi düşünmek mümkün değildir”dedi.
Bölgenin turizm kapasitesi hakkında bilgi veren Vali Çelik, son 10 yılda yerli turist sayısının yüzde 250 artışla 5 bin 500’den 143 bine, yabancı turist sayısının yüzde 650 artışla 4500’ten 11 bine çıktığını bildirdi. Çelik, oda sayısının 564’ten 694’e , yatak sayısının 400’den 1100’e çıktığını anlattı.

batman-turizm-md-ihsan-aslanli.jpg

İHSAN ASLANLI: BATMAN’I IYI TANITMAK HEPIMIZIN GÖREVIDIR

Batman Kültür ve Turizm il Müdürü İhsan Aslanlı , Batman’ın sadici Hasankeyf olmadığını belirterek “kötü tanıtım engllenmeledir. Batman’ı iyi tanıtmak hepimizin görevidir” dedi.

musiad-batman-suat-ozdemir.jpg

musad-batman-vali.jpg

BATMAN’IN KAYIPLARI ANLATILDI

Daha sonra panelin açış konuşmasını yapan Batman Müsiad Şube Başkanı Suat Özdemir Batman’ın bir çok degğre sahip olduğunu ve sadece Hasankeyf ile anılmasının tanıtım eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Özdemir panelin Batman’ın turizmdeki yol haritasını belirlemek üzere düzenlendiğini bildirdi.
Müsiad Sektör Başkanı Mehmet İnaldı da terörün bölgeye getirdiği kayıpları özetleyen bir konuşma yaptı.

musiad-caglar.jpg

Müsiad Hizmet Komitesinden Avukat Çağlar Aslan panelistleri tanıtarak kürsüye çağırdı.

sertip-aksahin.jpg

SERTİP AKŞAHİN: TURİZM KALKINMADA ÖNCELİKLİDİR

Panelin moderatörlüğünü yapan MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu Başkanı Sertip Akşahin, Müsiad hakkında bilgeler verdi. MÜSİAD’ın 11.000'i aşan üyesi, 45.000’e yakın işletmeyi temsil ettiğini ve bir milyon 600 bin kişiye istihdam sağladığını, yurtiçinde 85 irtibat noktası bulunduğunu söyledi. Akşahin küreselleşme ile dünya ülkeleri arasında geleşme seviyesinin giderek arttığını ve bu konuda turizmin büyük etkileri olduğunu belirtti. Kalkınma için öncelikli sektörün tunism olduğunu anlatan Akşahin, turizmin bölgesel kalkınma ve yöredeki turizm kaynaklarının etkin kullanımında büyük önemi olduğunu söyledi.

ufuk-coskun.jpg

UFUK COŞKUN: ÇÖZÜM SÜRECINDEN UMUTLUYUM

Panelde ilk söz alan gazeteci-yazar Ufuk Coşkun, “Buz bulunduğumuz coğrafyayı, yeri yeniden ediniyoruz.  Bizi yerimizden uzaklaştıran politikalara yenik düşmüştük.  Biz system tarafından dövüldük. Alfabe ile hafızamız boşaltıldı. Şimdi yeniden birlikte bunları bertaraf ediyoruz. Ben çözüm sürecinden umutluyum”dedi.

murat-gumus.jpg

PROF. DR. MURAT GÜMÜŞ: BATMAN’ıN TURIZM GELECEĞI VAR

Batman Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Müdürü Prof. Dr. Murat Gümüş, bölgede turizmin gereği olan koşullar yeri geldiğinde değişim yaşanacağını söyledi. Çözüm sürecinin sonuda turizm için umutlu olduğunu sözlerine ekledi. Batman’da bulunan 7 hastanenin komşu ülkelerden yabancı hasta aldığını söyleyen Gümüş, gelecek dönemde sağlık turizminin gelişeceğini belirtti.

serhad-uslan.20150418221642.jpg

SERHAD USLAN: TERÖR GİREN YERE TURİZM GİRMEZ

Uslan Turizm Grup, Yönetim Kurulu Başkanı Serhad Uslan, Tturizmin barış ve huzur ortamı ile beslendiğini belirterek “Terör giren yere turizm girmez” dedi. Uslan, Anadolu’nun 42 medeniyete ev sahipliği yapan topraklara sahip olduğunu belirterek “İnsanlar buraları çok iyi biliyorlar ve buraya gelirler. Önce barış ve huzur gelmelidir. Zaten herkes bunu istiyor” dedi.

panel1.20150418223506.jpg

palet5.jpg

serhad-plaket1.jpg

murat-gumus-plaket.jpg

plaket-ufuk1.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.