• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Başkonsolos Erkan Öner: Tatil seven Alman, Baden Würtenberg’de

Başkonsolos Erkan Öner: Tatil seven Alman, Baden Würtenberg’de
Stuttgart Başkonsolosu Erkan Öner: Baden Würtenberg bölgesi Almanya’nın sanayi ve üretimde kalbidir. En çok tatili çıkan Almanlar bu bölgede bulunuyor

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
STUTTGART / ALMANYA – Stuttgart Ticaret Fuar Merkezi'nde düzenlenen CMT 2020 adlı dünyanın en büyük turizm, tatil ve eğlence tüketici fuarını Türkiye’nin Stuttgart Başkonsolosu Erkan Öneş, gezerek, fuara katılan Türk turizmcilere başarılar diledi.

-baskonsolos-erkan-ones.jpg

Başkonsolos Erkan Öner Türk turizmcilerin CKT 2020’ye katılmalarının önemli olduğunu belirterek “Türkiye’yi en çok ziyaret edenler Alman turistlerdir. Baden Würtenberg bölgesi ise Almanya’nın saniyde ve üretimde kalbidir. Bu nedenle en çok tatili çıkan zengin Almanlar bu bölgede bulunuyor. Bu fuara katılım ise bunun göstergesidir. Türk turizmcilerin CMT 2020’de yer alması bizler için gurur vericidir” dedi.

-baskonsolos-erkan-ones-001.jpg

BAŞKONSOLOS TÜRK TURİZMCİLERİ ZİYARET ETTİ

Başkonsolos Erkan Öner, Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük tur operatörü Bentour’un Onursal Başkanı Kadir Uğur ile turizmin durumu ve yaşanan bazı sorunları üzerine sohbet etti. Başkonsolos daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Turizm ve Çevre Bakanlığı, Bakanlık Müdürü Salih Canseç ile görüştü. Başkonsolos Erkan Öner, Kosova standında ise Turizm ve Ekonomi Kalkınma Müdürü Sevil Kazaz’ı ziyaret etti. Sevil Kazaz Başkonsolos'a telkari gümüş Kosova simgesi ev motifi armağan etti. Başkonsolos daha sonra tüm Türk turizmci katılımcıların standlarını ziyaret ederek onlara başarılar diledi.

-baskonsolos-erkan-ones-012.jpg

-baskonsolos-erkan-ones-008.jpg
-baskonsolos-erkan-ones-002.jpg
Bentour, Christian Hauk

-baskonsolos-erkan-ones-003.jpg
Side Royal Hotel

-baskonsolos-erkan-ones-004.jpg
Barut Hotels

-baskonsolos-erkan-ones-005.jpg
Seaden Hotels

-baskonsolos-erkan-ones-006.jpg
Alibey Hotels

-baskonsolos-erkan-ones-007.jpg
Türka Hava Yolları, Stuttgart

-baskonsolos-erkan-ones-009.jpg
Rixos Hotels

-baskonsolos-erkan-ones-010.jpg
Sunis Hotels

-baskonsolos-erkan-ones-011.jpg
Güral Hotels

cmt202.jpg
cmt202-001.jpgALMANLARıN KıŞ ORTASıNDA TATIL RÜYASı CMT 2020’DE

Stuttgart Ticaret Fuar Merkezi'nde düzenlenen CMT 2020 adlı dünyanın en büyük turizm, tatil ve eğlence tüketici fuarını gezen yaklaşık 260 bin ziyaretçi seyahat acenteleri, oteller ve karavanların sunduğu imkanlarla kış ortasında tatil rüyası yaşadılar.

cmt202-002.jpg
cmt202-003.jpgMesse Stuttgart Başkanı Roland Bleinroth, "Dokuz gün içinde çeyrek milyondan fazla ziyaretçi topalamak büyük başarıdır. CMT dünyanın en büyük tatil fuarı olduğunu gösterdi. Sadece sergi salonlarınının çok kalabalık olması değil, yeni etkinliklerin ve diğer gelişmelerin de çok iyi sunulearak ziyaretçileri etkilediği dikkat çekti” dedi. Fuarda "Thermal Turizm" bölümü, "Golf ve Wellness Tatilleri" ve "Cruises seyahatleri" ile düzenlenen "Bisiklet ve Yürüyüş Tatili" adlı özel tanıtımlar kalabalığın artmasına neden oldu.

cmt202-004.jpg
cmt202-005.jpg
cmt202-006.jpgTICARI ZIYARETÇILER IÇIN 40'TAN FAZLA ETKINLIK
Bu yıl ticaret ziyaretçileri için programın genişletilmesini hedefleyen CMT 2020, FVW Destination Germany Day, Travel Market ve Kamping Parking Zirvesi’nden Kariyer Günü'ne kadar 40'tan fazla etkinlik düzenleyerek toplam ziyaretçinin yüzde 14’ünü oluşturan 36 bin profesyonel ziyaretçiyi Stutgart’a çekti. Bu ziyaretçilerin çoğu 100 kilometreden fazla yol katederek fuara geldi.

cmt202-007.jpg
cmt202-008.jpg
cmt202-009.jpgENGELSİZ SEYAHAT
Messe Yönetim Kurulu üyesi Guido von Vacano, "Kültürel ortakları Federal Bahçecilik Fuarı Heilbronn ve karavan ortağı olan Carinthia 'Açık Baden-Württemberg'in ana konusuna ek olarak, başarılı bir şekilde yeni konular konumlandırdık. Örneğin, 'CMTrend‘ ve ülke temsilcileri için Milletler Günü veya' Engelsiz seyahat 'konusunda standlar koyduk” dedi.

cmt202-010.jpg
cmt202-011.jpg
cmt202-012.jpgCMT ORTAKLARı MEMNUN
Bu yıl CMT’nin ortakları Villach turizm bölgesi Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Eva Meißnitzer, CMT'nin karavan ortağı Carinthia için ideal ziyaretçi potansiyeline sahip olduğunu söyledi: "Çok sayıda düzenli ziyaretçiyle tanıştık ve çok miktarda ayrıntılı soru aldık. Sergiye katılım muhteşem medya raporları ile gündeme taşındı" dedi.
Heilbronn Federal Bahçe Bitkileri Fuarı Genel Müdürü Hanspeter Faas, "Seyahat etmeyi seven insanlara ilgi çekici birçok konu sunabildik. Yüksek talep karşısında şaşırdık. Sergiyi ziyaret edenler çok fazla bilgi istedi. Bunlar tam olarak hedef kitlemizi oluşturuyor. CMT, bizim için sezon açılışı oldu” dedi.

cmt202-014.jpgcmt202-013.jpgYÜKSEK DÜZEYDE ILGI
Sergiyi ziyaret edenler, tamamen rezerve edilen Stuttgart Ticaret Fuar Merkezi'ndeki geniş kapsamlı programı ve işbirlikleriniden memnuniyetlerini belirterek “2019 fuarında yapılan ankete katılan ziyaretçilerin yüzde 93'ünün 2020'de tekrar sergiye gelmek istediklerini belirtmesi şaşırtıcı değildi. Yüzde 97'si de CMT'yi arkadaşlarına ve akrabalarına tavsiye edeceklerini söylediler. Ziyaretçiler, katılımcılardan bilgi almak ve sergilenen 1.000 eğlence aracına bakmak için CMT'de ortalama beş saat kaldı. Ziyaretçilerin yüzde 25'i Stuttgart'a gelmek için 100 kilometreden fazla mesafe kat etti. Ziyaretçilerin yüzde 8'i sadece Bavyera'dan geldi.

KARAVAN KURULUŞLARI: SIK ATİLİN ÇARESİ MOBİL EV
Bu arada Karavan endüstrisi temsilcilerine göre Stuttgart, mobil ev ve karavan endüstrisi için bir barometre olarak işlevini doğruladı. Yakındaki destinasyonların artan popülaritesi doğrudan başka bir trendle, yani karavan tatilleri talebindeki önemli artışlar sağılandı.

Alman Karavan Sanayicileri Derneği (CIVD) Başkan Yardımcısı Holger W. Siebert, "CMT bir kez daha başarılı bir sergi olduğunu kanıtladı. Siebert, CMT'de karavanın öneminin sürekli arttığından gurur duyduğunu belirterek “Bu geçmişte tüm endüstrinin aldığı başarıyı gösteriyor” dedi.

Alman Karavan Ticaret Birliği (DCHV) Genel Müdürü Oliver Waidelich, aynı derecede iyimser olduğunu belirterek "Bayiler yeni sezona CMT'de güvenle başladı. Bu fuar standlarındaki tanıtımlara gösterilen ilgi tarafından doğrulandı. Adqrtık tatiller gittikçe kısalıyor. Ancak daha sık tatil yapmak isteyenler için mobil evler ideal çözükdür. Bu nedenle karavana talebin gelecekte de yüksek kalacağını varsayıyoruz. ”

Bu haber toplam 3271 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.