• BIST 9566.57
  • Altın 2472.239
  • Dolar 32.464
  • Euro 34.544
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 25 °C

Başkan Sözen: Ulualan için referanduma gidelim

Başkan Sözen: Ulualan için referanduma gidelim
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Ulualan’da 3 bin dönüm bakir araziye 3 konaklamalı, biri konaklamasız golf oteli yapımına karşı halka gidilmesini istedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT - Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ulualan mevkiindeki 3 bin dönüm bakir araziye 3 konaklamalı biri konaklamasız golf oteli yapımına karşı "referandum" yapılmasını istedi.

sukru-sozen-manavgat-002.jpgBAKANLIK OLDU BİTTİYE GETİRMESİN
Başkan Sözen, yaptığı yazılı açıķlamada, Manavgat'ın geleceği olan Ulualan’a golf otel yapılıp yapılmamasına karşı halkın tercihlerinin önemli olduğunu belirterek “Son sözü halk söyleyecekse Bakanlığın oldu bittiye getirmesina karşıyız. 3 bin dönümlük önü deniz yani kadim Manavgat Irmağı olan bir yer ile ilgili kararı Manavgat halkına danışılması için referandum istiyoruz"dedi.

manavgat-ulualan.jpgSON SÖZÜ HALK SÖYLEMELİ
Ulualan’a halka danışılmadan yapılan anti demokratik uygulamalara Manavgat Ulualan Platformu’nun asla geçit vermeyeceğini belirten Sözen," Eğer son sözü halk milli irade söyleyecekse, Manavgat halkı karar verecekse Uluan’a 4 kişiye tahsisli goĺf otel yapılıp yapılmamasına halk karar versin. Milli irade tecelli etsin. En güzel ortak aķıĺ için referanduma gitmektir" şeklinde konuştu.

OSB İPTAL EDİLDİ
Manavgat ilçesi Kızılağaç Ulualan mevkiinde 3 bin dönümlük denize sıfır araziye yapılması planlanan Yat Çekek ve İmalat İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve marina projesi iptal edilerek, söz konusu bölge Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayladığı yeni imar planlarıyla golf sahalı 4 otel inşaatına açıldı. Yeni planla 3 tanesi konaklamalı 75’er hektar, 1 tane konaklamasız 55 hektar olmak üzere 280 hektar alanın golf turizmine tahsis edileceğini duyuran 30 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek Manavgat Ulualan Koruma Platformu’nu oluşturdu. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO), Mimarlar Odası, Şoförler Odası, Baro Manavgat Şubesi gibi kurumların yer aldığı platform toplantılarına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de katıldı.

Bu haber toplam 2647 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.