• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Başkan Sözen: Kışın hayalet şehir, sezonda yoğun oluyoruz

Başkan Sözen: Kışın hayalet şehir, sezonda yoğun oluyoruz
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Antalya’ya gelen turistin yüzde 35'inin konakladığı Manavgat'ta konakladığını belirterek “Her mevsimin yoğunluğuna uygun alt yapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sezon bitiminde hayalet şehre dönen Manavgat- Side destinasyonu aktif sezonda çok yoğun yerli ve yabancı turistin gelmesi nedeni ile yoğun trafik sorunu yaşandığını belirterek "Aktif turizm sezonunda ülkemize gelen turistin yüzde 18'ni alan Antalya'ya gelen turistin yüzde 35'ni misafir ediyoruz. Her mevsimin yoğunluğuna uygun alt yapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Trafik sorununun en az düzeye inmesi için Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Aşağı Hisar ve Örnek Mahallelerini birbirine bağlayan Taşıt Köprüsü’nde, Kum Mevkii’nde bulunan yeni Fen İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Şantiyesi’nde ve Şahintepesi okullar bölgesinde yer alan Gençlik Eğitim Merkezi ve Kütüphane inşaatlarını gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

manavgat,-sukru-sozen-006.jpgBaşkan Şükrü Sözen, “Teknik ekiplerimizle birlikte Manavgat’ımızı ileriye taşıyacak olan proje ve yatırımlarımızı yerinde inceledik. Eğitim, ulaşım ve kent hizmetleri ile ilgili birçok projemiz tamamlanmak üzere. Halkımızın sadece bugününü değil yarınını da düşünüyoruz. Hizmetlerimizin çözüme dayalı ve kullanışlı olmasını da oldukça önemsiyoruz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz taahhütleri sırasıyla yerine getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

manavgat,-sukru-sozen-007.jpgYaklaşık 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye turizminin önemli destinasyonu Manavgat, 240 dört ve beş yıldızlı otelin olması nedeni ile 130 bin turizm çalışanını istihdam ediyor. Yılık 5 bin ile 10 bin yatak artışı olması nedeni ile ilçe nüfusu Anadolu'nun değişik illerinden yıllık 5-7 bin arası göç alıyor. Her yıl 4 milyon turist ağırlayan Manavgat destinasyonu 40 yıl önce nüfusu 15 bin iken bugün 270 bine ulaşmış durumda. Yıllık 4 milyon turistin tatil yaptığı Manavgat'ta 29 bin 500 31 farklı ülkeden yerleşik yabancı yaşıyor.
manavgat,-sukru-sozen-009.jpgmanavgat,-sukru-sozen-010.jpg

Bu haber toplam 1849 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.