• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Başkan Muhittin Böcek: Konaklama vergisinden pay istiyoruz

Başkan Muhittin Böcek: Konaklama vergisinden pay istiyoruz
Başkan Muhittin Böcek: Konaklama Vergisinden payı '' Muhittin Böcek' adına istemiyorum. Ülke ekonomisinde her milyarlarca lira döviz girdisi sağlayan 'Antalya'' için istiyorum.

Abdurrahman Büyükkeskin
Konyaaltı/Antalya-
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye turizminin başkenti Antalya yıllık  15 milyon 868 bin yabancı olmak üzere  toplamda yerli ve yabancı olmak üzere 23 milyon kişiyi sezonda misafir ettiklerini söyledi.
Gazipaşa dan  Kaş'a kadar  Büyükşehir Belediyesi olarak hiç bir ayırdım etmeden hizmet verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek şunları söyledi:  '' Toplamda konaklamada 700 bin yatak kapasitesine sahibiz. 3 bin 89 konaklama tesisimiz var. Antalya nüfusu nuda hesaba katarsak 2021 yılında nüfusumuz 70 bin arttı. Yıllık halkımızla birlikte 225 milyon kişiye hizmet veriyoruz. Tamamını Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın aldığı ' Konaklama Vergisinden pay istiyoruz.  Antalya'da turizm sektörü ve halka hizmet veren 39 arıtma tesisi var. Ben bakanlıktan Konaklama Vergisinden payı '' Muhittin  Böcek' adına istemiyorum. Ülke ekonomisinde her milyarlarca lira döviz girdisi sağlayan Türkiye turizminin başkenti 'Antalya'' için istiyorum.  Gazipaşa Dan Kaş'a kadar hizmet veriyoruz. Buda bizim en doğal hakkımız ''

 

baskan-muhittin-bocek-009.jpgPandemi nedeniyle 2021 yılında Antalya'ya gelen turist sayısının 9 milyona ulaştığını belirten Başkan Muhittin Böcek, ' Antalya sıradan bir turizm şehri değil; konaklamada 700 bin yatak kapasitesine sahibiz. 2019 yılı turizm verilerine göre sezonda 95 milyon kişi gecelemiş. Bu rakam İstanbul'da 30 milyon. Biz onun için Konaklama Vergisinden pay istiyoruz Türkiye turizminin amiral gemisi olan Antalya 'da sadece merkezde 145 bin insanı turizm sektörü istihdam ediyor. Antalya deniz, kum ve güneş turizmi kadar, spor, kongre, sağlık turizmi yanı sıra çok sayıda tarihi ören yeri olması nedeniyle kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizminde de çok güçlü destinasyon . '' ifadesinde bulundu.

baskan-muhittin-bocek-010.jpg   'AYLIK GELEN ELEKTRİK FATURASI FARKI İLE 20 OTOBÜS ALIRIM''

       Yüksek gelen elektrik faturası Antalya 'da yaşamı zorlaştırdığını söyleyen Başkan Böcek, şu bilgileri verdi:'' Antalya Su İdaresi(ASAT)'a 2021 yılında 1-31 Ocak tarihleri arası 22 milyon lira elektrik faturası gelirken bu sene aynı tarihte gelen elektrik faturası ise 62 milyon lira. Geçen yıl ile bu yıl arasında sadece ocak ayında gelen elektrik faturası farkı ile ben Antalya'ya 20 otobüs alırım.'''

Bu haber toplam 1051 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.