• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Başbakan:Biz unutulanları yaparız

Başbakan:Biz unutulanları yaparız
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş hükümetleri popülist uygulamalar yaparak milletin gözünü boyadığını belirterek, ^Biz yaparız" dedi.

HATAY -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş hükümetleri popülist uygulamalar yaparak milletin gözünü boyadığını belirterek, "Göstermelik temel atıp bekçi parası kadar ödenek koyarak milletin gözünün boyayanlardan olmadık, olmayacağız. Birileri temel atar ve unutur biz ise gelir unutulanları hayata geçirir halkımızın hizmetine sunarız" dedi.

Cilvegözü Sınır Kapısı düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek ve Hayati Yazıcı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hatay Valisi Ahmet Kayhan, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Tören alanının bulunduğu Türkiye-Suriye sınırında özel hareket polisleri ve askerler yoğun güvenlik tedbiri aldı. Alana otobüsle gelen Başbakan Erdoğan, ellerinde ay-yıldızlı Türk bayrakları olan vatandaşlar tarafından coşkulu karşılandı. Bu arada Başbakan Erdoğan'ın tören alanına girişi sırasında meydana gelen izdihamda vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi.

 

Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, toplam 93 bin metrekarelik alana sahip Cilvegöz Sınır Kapısı'nın 25 milyon dolara mal olduğunu belirterek, sınır kapısının 1 milyon araç ve 3 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Türkiye ile Suriye arasındaki ticaret hacminin 1 milyar dolara ulaştığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, 150'ye yakın oda ve borsanın oluşturduğu güç birliğinin yurtiçi ve yurtdışındaki özel sektöre yeni ufuklar açacağını kaydetti.

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise hükümetin Türkiye'nin ufkunu açtığını belirterek, "Kendi kendimize boğuşmuyoruz artık, yol açıyoruz. Bu kapıdan girenler Türkiye'nin sıcak ilgisiyle karşılaşacak" dedi.

 

Başbakan Erdoğan, Cilvegöz Sınır kapısı'nın Türkiye'nin Suriye'ye açılan kapısı ve iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik köprüsü konumunda olduğunu söyledi. Erdoğan, İpsala, Gürbulak, Hamzabeyli, Habur ve Cilvegözü sınır kapısının yapımının tamamlandığını, Kapukule ve Sarp Sınır Kapılarının ise yapımının sürdüğünü kaydetti. Amaçlarının sınır kapılarının tamamını modernize etmek olduğunu ifade eden Erdoğan, "Türkiye'nin dış ticaret hacmi 270 milyar dolara ulaştı. Sınır kapılarının yenilenmesi sadece mevcut trafiğin rahatlatılması anlamını taşımıyor. Modernizasyon çalışmaları tarihi İpek Yolu'nun yeniden inşası alanına da geliyor. Türkiye yüzlerce yıl elinde tuttuğu İpek Yolu'nu yeniden canlandırma şansı yakalamıştır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirme kararlılığındayız. Doğu ve batının hammadde ve tüketim malları sevkiyatı alış verinde önemli bir noktadayız. Avrupa'dan Çin'e kadar kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayacak durumdayız. Sınır kapılarındaki modernizasyonu çalışmaları ile kara ulaşımında da fevkalade önemli bir konuma gelmiş bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

 

Geçmiş hükümetleri yaptıkları işleri yarım bırakmakla suçlayan Erdoğan, şunları söyledi: "Birileri temel atar ve unutur biz ise gelir unutulanları hayata geçirir, halkımızın hizmetine sunarız. Göstermelik temeller atmayız, birileri bekçi parası kadar ödenek ayırır. Göstermelik temel atıp bekçi parası kadar ödenek koyarak milletin gözünü boyayanlardan olmadık, olmayacağız. Bütün bunlar kendi kendine olan işler değil. Bunların arkasında hedef, vizyon ve kararlılık vardır. Türkiye'yi sadece bölgesinin değil dünyanın en önemli ülkesi haline getirmek konusunda adım adım ilerliyoruz. Türkiye bugün dünyanın 17, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisidir. Biz çıtayı yükselttik. Kedimizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi hedefi koyduk. Türkiye ekonomisi iç ve dış krizlere dayanıklı haldedir. Türkiye ekonomik alanda restorasyon değil adeta yeniden inşa dönemi yaşıyor. Bizim Türkiye'nin geleceğine yönelik parametrelerimiz afaki hayaller değil, gerçekçi hedeflerdir. Önümüzdeki dönem herkesi şaşırtmaya devam edeceğimizden ve kimsenin beklemediği kadar büyük performans göstereceğimizden endişe duymuyorum. Türk milleti kadirşinastır, kendisine hizmet edenleri asla unutmaz. Hataylılar'a son seçimlerde bize verdikleri destekten ötürü çok teşekkür ederim. Büyük Karaçay'ı ihale ediyoruz, Reyhanlı Barajı ile ilgili çalışmalarımızı başlatıyoruz. Bugün Hatay'da 100'ü aşkın proje tamamlandı ve toplu olarak açılışını yaptık. Yapamayacağımız hiçbir işi söylemedik, ama bir şeyi de söylüyorsak mutlaka gereğini yaparız. Sonuçta kazanan Türkiye ve milletimiz olacaktır. Cilvegöz Sınır Sınır Kapısı bereket kapısı olsun."

 

Erdoğan Cilcegözü Sınır Kapısı'nın açılışını beraberindeki bakanlar, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve milletvekilleriyle birlikte gerçekleştirdi. Erdoğan, kurdele kesimi sırasında Hataylı olan TBMM eski Başkanı Murat Sökmenoğlu'nu da yanına davet etti.

 

Türkiye'nin Suriye'ye açılan sınır kapısı olan Cilvegözü Sınır Kapısı, TOBB tarafından yap-işlet-devret modeli çerçevesinde modernizasyonu tamamlandı. Sınır kapısı kaçakçılıkla mücadele kapsamında son teknoloji ile donatıldı ve kartlı geçiş sistemi getirildi. Tepeden tırnağa yenilenen sınır kapısında X-ray ile araç ve bagaj tarama sistemi bulunuyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.