• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Barut:Tatile turisti ''zengin '' ve ''fakir'' diye ayırmak yanlış olur

Barut:Tatile turisti ''zengin '' ve ''fakir'' diye ayırmak yanlış olur
MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, ''Tatile gelen bir turisti pazarda yaptığı alışverişe göre zengin fakir varlıklı varlıksız diye kategorize etme yanlış. Şöyle diyebiliriz harcama yapma potansiyeli yüksek yada değil diye tanımlayabiliriz.'' dedi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya  Manavgat Turizm ve Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı  Cengiz Haydar  Barut, Antalya'ya tatile gelen turisti zengin yada fakir turist diye nitelendirilmesinin doğru olmadığını söyledi.
3000 kilometreden tatile gelen turistin Her Şey Dahil Sistemine göre geldiğini belirten MASTOB  Başkanı Cengiz Haydar Barut, ''Tatile gelen bir turisti  pazarda yaptığı alışverişe göre zengin fakir varlıklı varlıksız diye kategorize etme yanlış. Şöyle diyebiliriz harcama  yapma potansiyeli yüksek yada değil diye tanımlayabiliriz.'' dedi.  Barut , bölge turizmini Alman turistlerin oluşturduğunu , Alman turistleri ise Rusların takip ettiğini kaydetti.   

turist-025.jpgturist-026.jpg

Antalya Side Apart Otelleri Birliği Platformu  Başkanı Mehmet Çelikten, turizmde zengin, fakir, paralı,parasız , kaliteli ve kalitesiz   turist kavramlarının yanlış olduğunu söyledi. Gerek Avrupalı, gerekse  Rus, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT), Baltık,  Balkan ve İskandinav ülkelerinden gelen turistlerin Antalya'ya Hey Şey Dahil Sistemi'nde konaklama hizmeti veren otellere kendi ve aile bütçesinden ayırdıkları paraya göre tatile geldiklerini belirtti.
Bölge destinasyonuna gelen bir turisti harcama yapması yada yapmamasına göre geleb turistler 'zügürt', '' kalitesiz'', turist demeye bin şahit ister '' Adamlar dışarıda yemek yemiyor otelin yemek saatini kaçırmamak için hızla geri dönüyorlar'' ve 'Adamlar o kadar parasız ki giyim kuşamına baktım; adama sadaka veresim geldi.

mehmet-celikten,-.jpg

Avrupa'nın döküntüleri gibi  sözlerin turizm etik ve ahlakına uygun olmayan çirkin sözler olduğuna dikkat çeken Sideli  turizmci ve otel işletmecisi Mehmet Çelikten, şöyle konuştu: "Bölge destinasyonuna  gelen turistlerin yüzde 85'i her şey dahil sistemine göre tatile geliyor. Böyle tatil paketine göre tatile gelen turisti değişik isimler altında kategorize edemezsiniz. Çok yanlış olur.  Bölge destinasyonuna tatile gelen Alman turistler içinde fabrika sahibi olan da var, fabrikasında işçi olarak çalışan da var. Sen otelin için bir tatil paketi konsepti sunmuşsun turistte bütçesini ona göre ayarlamış Antalya'ya tatile gelmiş. Yine fabrika sahibi Alman turist elemanım beni görürde tatilini rahat yapamaz diye başka bir otele biliyor?. Tatile gelen turist otel dışına çıkınca illada alışveriş yapacak para harcayacak diye bir durum yok. Rus turistlerde böyle bir kavram yok.  Zengin yada imkanları kısıtlı Rus'un en büyük hayali  Antalya'da ölmeden tatil yapmak. Her şey dahil sistemi bir anlamda Rus, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) , Ukrayna, Polonya ve Belaruslu turistler için daha uygun bir sistem diyebiliriz. Tatil yapmada otellerde turist çalışanlarına bahşiş vermesi Alman turistlerde bir kültür. Ayrıca Euro bölgesinde tatile gelen turistler için bu isterse Almanya'da yaşayan gurbetçi, işçi Türkler, Araplar, Hintliler, Afgan , İran, Irak,Bangladeş, SRİ LANKA  ve Pakistan asıllı da olsa   Euro kullandıkları için paraları çok değerli. Adamlar döviz bürosunda 100 Euro bozdurunca ceplerinde bin 800 Türk lirası para giriyor. ''

 

 

Bu haber toplam 1900 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.