• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Barut Grubu ve Fethiye Oteli

Barut Grubu ve Fethiye Oteli
Barut Grubu'nun Muğla Fethiye'deki oteli için atık suları denize döktüğü iddialarına grubun avukatı Hakkı Kavas düzenlediği toplantı ile belgeler sunarak yanıt verdi.

FETHİYE- Barut Grubu'nun Muğla Fethiye'deki oteli için atık suları denize döktüğü iddialarına grubun avukatı Hakkı Kavas düzenlediği toplantı ile belgeler sunarak yanıt verdi. Barut Grubu’nun Fethiye’deki yeni oteli için bir süredir ortaya atılan iddialara, grup bir toplantı düzenleyerek açıklık getirdi.

Grubun yatırım şirketi Bartu Tur. Yat. A.Ş vekili Av. Hakkı Kavas Fethiye'deki yazılı ve görsel basın temsilcileriyle bir araya gelerek, iddialara belgelerle yanıt verdi
Kavas ve otel yetkilileri şunları söyledi:
“250m2'lik 3 adet arıtma havuzu var. Arıtılan su hotelin yeşil alan sulamasında kullanılıyor. Arıtılan su yetmediği gibi sulama İçin şebeke suyundan su alıyoruz. Denize hiçbir zaman arıtılan su bırakmıyoruz. Otelin inşaatını yaparken yer altı sularının deşarjı için borular döşendi. Arkamızda siteleri de yer altı sularının akacak bir yeri olmadığı için sürekli olarak yağışlarda su altına kalıyor. Denize akan yer altı sularının da analizlerini yaptırdık ve kolibasil değerleri yüksek çıktı. Hiçbir yatırımcı dünyanın parasını harcayarak yaptığı tesislerin önündeki denizi kirletmez. Zira müşterilerimiz orada denize giriyor. Bizim için çevre çok daha önemli çevre ne kadar iyi olur korunursa bizim için sermaye de odur. 41 yıldır turizm de hizmet veren bir şirketin Fethiye'ye kazandırdığı tesiste 500 civarında kişi çalışıyor. Bin 200 yatak kapasitesinin doluluk oranı %90'larda Fethiye'nin birçok yerinde doluluk oranı düşük bu tesis bütün ürünlerini Fethiye'den alıyor. Fethiye'de kazandığı parayı Fethiye'de harcıyor. Hotelin yolu bile bize yakışmıyor biz yolu yapalım dedik bizim görevimiz olmamasına rağmen, tesisin ulaşımında yine para harcayarak herkesin kullanabileceği bir köprü yaptık. Yine çevremizdeki su kanalları için de DSİ ile yazışmalarımız devam ediyor."
Kavas açıklamasında, “Bartu Turizm Yatırım A.Ş. tarafından mülkiyeti kendisine ait olan Fethiye Kargı mahallesi, 387 ada 1 nolu parselde Otel yapımına karar verdiği ve bu konuda hazırladığı projeyle ÖÇK’dan uygun görüş alarak, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden alınan inşaat ruhsatı ile inşaata başladığını, inşaat ruhsatında arıtma tesisi yapılması şerhi verildiğini belirtti.
Kavas, arıtma tesisinin otel açılmadan önce devreye girdiğini hatırlatarak, “Otel İşletmeye girdikten sonrada arıtılıp otel içi yeşil alanlarda sulama işinde kullanılan su sürekli yapılan tahlillerle kontrol altında tutulmaktadır. Her seferinde uluslar arası değerlerde olduğu tespit edilmiştir” dedi
Kavas, en son yapılan analiz sonuçlarını da basın mensuplarının değerlendirmesine sundu.

Fethiye Haber
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.