• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Barbados'tan evden çalışan turistlere 1 yıllık oturum izni

Barbados'tan evden çalışan turistlere 1 yıllık oturum izni
Ekonomik kaybını azaltmak isteyen Barbados, tatil için ülkeye gelen turislere evden çalışabilecekleri bir işleri varsa 1 yıllık oturma vizesi verecek. Bu şekilde azalan turist ve turizm gelirinin toparlanması hedefleniyor.

BARBADOS- Barbados, Karayipler'in en ünlü tatil adalarından birisi. Turizm cenneti olan bu küçük ada ülkesi, her yıl dünyaca ünlü isimleri ağırlıyor. Tüm dünyayı olduğu gibi Barbados'u da derinden etkileyen corona virüs, adayı en büyük gelir kaynağı turizmden mahrum bıraktı. Ekonomik kaybını azaltmak isteyen Barbados, tatil için ülkeye gelen turislere evden çalışabilecekleri bir işleri varsa 1 yıllık oturma vizesi verecek. barbados.jpg

Bu şekilde azalan turist ve turizm gelirinin toparlanması hedefleniyor. Barbados, Karayipler Denizi'nde bulunan küçük bir ada ülkesi. Dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna'nın da doğduğu ülke olan Barbados, muhteşem plajları ve deniziyle ünlü.

barbados-001.jpg
barbados-002.jpgBARBADOS TÜRK VATANDAŞLARINA VİZESİZ 

286 bin kişinin yaşadığı ülkenin başkenti Bridgetown. Aynı zamanda ülkenin en büyük şehri olan Bridgetown dışında Barbados genellikle ufak yerleşim yerlerinden oluşuyor.

barbados-003.jpg439 kilometrekarelik Barbados'un en büyük gelir kaynağı turizm. Ülke geçtiğimiz yıl 1 milyona yakın turist ağırlamıştı.

Ancak corona virüs salgını tüm dünyayı olduğu gibi Barbados'u da olumsuz etkiledi.

barbados-005.jpgBarbados Başbakanı Mia Mottley, adaya tatil için gelen ancak kalışını uzatarak, evden çalışmaya burada başlamak isteyen yabancı turistlere 1 yıllık oturum izni vermeye hazırlandıklarını söyledi.

Mottley, "Barbados'a Hoşgeldiniz Damgası" adını verdikleri programla, yabancı turistlerin 1 yıl boyunca adada yaşayarak, turistik seyahatten farklı olarak oradaki hayatı daha iyi deneyimleyebileceklerini belirtti.

barbados-007.jpgMottley, "Buraya gelip birkaç ay uzaktan çalışıp sonra tekrar gidip gelme imkanınız olduğunda neden Avrupa, ABD ya da Latin Amerika'da yaşayasınız ki?" dedi. 

barbados-013.jpgBarbados Otel ve Turizm Derneği tarafından derlenen verilere göre, Barbados'un gayrisafi yurtiçi hasılatının yüzde 40'ı turizmden geliyor. İstihdamın da yüzde 30'u gene turizm sektöründe çalışıyor. 

barbados-009.jpgBarbados, 12 Temmuz'dan itibaren sınırlarının turistlere yeniden açmaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar yapılan rezervasyonların önceki yılların altında olduğu belirtiliyor. 

barbados-011.jpgBarbados ülkeye girişlerde yabancılardan corona virüs testi yaptırmalarını istiyor ve sonucun negatif çıkması halinde ülkeye kabul edeceğini söylüyor. Ayrıca havaalanında maske takmak da zorunlu hale getirildi.

Bu haber toplam 1934 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.