• BIST 9530.47
  • Altın 2471.662
  • Dolar 32.4652
  • Euro 34.6889
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Bakanlığın ‘Lavanta dikilecek’ dediği yerde kaçak çalışma var

Bakanlığın ‘Lavanta dikilecek’ dediği yerde kaçak çalışma var
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘lavanta dikilecek’ dediği yerde kaçak bir çalışma olduğunu söyledi.

MİLAS / KARGILI - Fatih Portakal, Bodrum’da orman yangınının yaşandığı Kargılı Koyu’nda görüntülenen iş makinelerini, Tarım ve Orman Bakanlığı’na ve Orman Genel Müdürlüğü’ne soru sormuş, “Söz konusu yere lavanta fidan dikileceği beyan edilmiştir” cevabını almıştı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise kaçak bir çalışma olduğunu söyledi.

KAÇAK ÇALIŞMA VAR
Gazeteci Fatih Portakal, Bodrum’da orman yangınının yaşandığı Kargılı Koyu’nda görüntülenen iş makinelerini, Tarım ve Orman Bakanlığı’na ve Orman Genel Müdürlüğü’ne soru sormuş, “Söz konusu yere lavanta fidan dikileceği beyan edilmiştir” cevabını almıştı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise kaçak bir çalışma olduğunu dile getirdi.

Gazeteci Fatih Portakal’ın geçtiğimiz Perşembe günü gündeme getirdiği Mazı-Çökertme arasında kalan Kargılı Koyu’nda görüntülenen iş makineleri ile ilgili Milas Belediye Başkanı Tokat’tan açıklama geldi.

milas-belediye-baskani-muhammet-tokat-.jpgBELEDİYE’NİN YETKİSİ OLMAYAN ALAN

Tokat şu ifadeleri kullandı: “Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında Çökertme’de, bizim Halil İbrahim Koyu olarak bildiğimiz yerde bir çalışma olduğunu gördük. Bu alanda izinsiz bir hafriyat var. Bununla ilgili olarak Milas Belediyesi olarak biz gerekli işlemleri yaptık. Bu çalışmayla ilgili bizden herhangi bir izin alınmadı ve bu çalışma kaçak bir çalışma. Bazı açıklamalarda Belediye olarak bu çalışmaya bizim imar izni verdiğimiz ve bu doğrultuda çalışmaların yapıldığı şeklinde ifadeler söz konusu. O bölge turizm bölgesi olması itibariyle Belediye’nin o bölgede herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır. Bölgede planlama, Bakanlığa devredilmiştir. Biz o bölgede yetkimiz dahilinde kaçak bir hafriyat çalışması olduğunu tespit ederek gerekli işlemleri tamamladık, ilerleyen süreçte de oradaki durumu takip edeceğiz.”
 

milas-belediye-baskani-muhammet-tokat--002.jpg

BAKANLIK LAVANTA DİKİLECEK DEMİŞTİ

Gazeteci Fatih Portakal’ın iş makineleri ile ilgili sorusuna Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelen cevapta ise söz konusu yere lavanta dikileceğini belirtilerek şöyle denmişti: “Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme neticesinde; Ev inşaatına konu yerin Milas İlçesi Gökbel Mahallesi Kargılı Mevkii’ndeki zeytinlik ve bina vasfındaki 355,60 m2 yüzölçümüne sahip 217 ada 23 parsel olduğu, Milas Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ruhsat ve İskan Şefliği tarafından 05/02/2021 tarihinde verilen 2630 sayılı basit tamirat işlemi konulu yazı kapsamında, tadilat işlemlerinin yapıldığı tespit edilmiştir. Aynı mevkide iş makinası ile ormanlık arazide çalışma yapıldığı iddiaları incelenmiş olup; söz konusu yerin Milas İlçesi Gökbel Mahallesi Kargılı Mevkii’ndeki zeytinlik vasfındaki 17750,26 m2 yüzölçümüne sahip 217 ada 35 parsel olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu yere lavanta fidan dikileceği beyan edilmiştir”

Bu haber toplam 1323 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.