• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Bakan:Atatürk Havalimanı yetersiz

Bakan:Atatürk Havalimanı yetersiz
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: Atatürk Havalimanı yetersiz kalıyor. İstanbul'da yeni bir havalimanına ihtiyaç var. Bunun çalışmalarını da yapıyoruz.

İSTANBUL -Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, artan hava trafiği karşısında Atatürk Havalimanı'nın yetersiz kaldığını söyledi. Bakan Yıldırım, "Onun için İstanbul'da yeni bir havalimanına ihtiyaç var. Bunun çalışmalarını da yapıyoruz." dedi.

Bakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte THY yerine Atlasjet uçağı ile İstanbul'dan Ankara'ya gitti. Uçağa VIP Salonu yerine İç Hatlar Terminali'nden binmeyi tercih eden Bakan Yıldırım, 2008 yılındaki çalışmaları hakkında gazetecilere ayaküstü açıklama yaptı.

 

Atlasjet'i neden tercih ettiği sorusuna Yıldırım, "Vatandaş gibi gidemeyecek miyiz? Bütün uçaklar bizimdir. Hangisiyle canımız isterse onunla gideriz. Birgün Atlas'la, bir gün Onur'la bir gün THY' ile bir gün başkasıyla gideriz." yanıtını verdi.

 

"Isparta'daki kazanın ardından Atlasjet'e destek için mi uçtuğu" şeklindeki soruya ise Yıldırım, şu karşılığı verdi: "Genel olarak THY'yi kullanıyoruz; ama zaman zaman özel havayollarını da kullanacağız. Havacılık çok gelişti. Öze havayollarıyla da seyahat etmek üzere, bunu teşvik edeceğiz. Uçuş emniyeti bakımından özel ve THY arasında herhangi bir fark yok. Herkesin gönlü rahat olsun. Tabii kazaya hepimiz üzüldük; ama kazalar dünyanın her tarafında oluyor. Kısa bir süre için bir tereddüt olmuştur. Ama düşünüldüğü gibi bir yolcu kaybı olmadı, vatandaşımız uçmayı benimsedi."

 

"ÇAPRAZ UÇUŞLAR ARTACAK"

 

Yeni yılda da havacılık projelerine aynen devam edileceğini aktaran Bakan Yıldırım, havacılıktaki gelişim karşısından Atatürk Havalimanı'nın da doğal olarak yetersiz kaldığına işaret etti.

 

Yıldırım, "2003 yılından 2008 başına kadar geçen süre içinde 4 kata yatın yolcu bir atışı oldu. Yıllık yolcu sayısı 8,3 milyondan 32 milyona çıktı. Bu da halkımızın artık havayolu ile seyahati sevdiğini, benimsediğini gösteriyor. Biz bu yıl bu politikayı sürdüreceğiz. Biraz da çapraz uçuşlar dediğimiz Anadolu illeri arasındaki uçuşları daha da artıracağız. Atatürk Havalimanı Antalya ile beraber ana hat durumunda. Artan bu hava trafiği karşısında Atatürk havaalanı da doğal olarak yetersiz kalıyor. Onun için yeni bir havaalanına ihtiyaç var. Bunun çalışmalarını da yapıyoruz." şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.