• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 12 °C

Bakan Ersoy: Turizm stratejisini fırsata çevirmeliyiz

Bakan Ersoy: Turizm stratejisini fırsata çevirmeliyiz
Turizmin ilk kez stratejik sektör olarak ilan edildiğini söyleyen Bakan Ersoy, Türkiye açısından, turizm ve Türk turizmcisi açısından hem miladi bir dönem hem bir fırsat olduğunu düşünüyorum" dedi.

ANTALYA- Türkiye'de turizmin ilk kez stratejik sektör olarak ilan edildiğini vurgulayan Bakan Ersoy, "Bunun göstergesi olarak da içinizden birine, Bakanlıkta görev verildi. Ben bunun Türkiye açısından, turizm ve Türk turizmcisi açısından hem miladi bir dönem hem de çok iyi değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğunu düşünüyorum." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kemer ilçesindeki bir otelde, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ve turizmcilerle sektör toplantısında bir araya geldi.

bakan-mehmet-ersoy.jpegBakan Ersoy, burada yaptığı konuşmada, her fırsatta sektörü dinlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle beş yıllık yeni dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın turizm sektörünü tarihte ilk kez stratejik bir sektör olarak ilan ettiğini hatırlatan Ersoy, "Bunun göstergesi olarak da içinizden birine, yatırımcı birine bakanlıkta görev verildi. Ben bunun Türkiye açısından, turizm ve Türk turizmcisi açısından hem miladi bir dönem hem de değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

bakan-mehmet-ersoy-001.jpeg"Çok hızlı hareket etmemiz gerekiyor"

Doğru kararlarla, çok hızlı hareket edilmesi ve durumun fırsata çevrilmesi gerektiğini aktaran Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

"Çünkü bu stratejik sektör olarak ilan edildikten sonra hem kabinede hem yönetimde turizmle ilgili bir fikir birliği, ortak anlayış oluştu. Yani Türkiye'nin geleceğinin turizmle birlikte yapılması gerektiğiyle ilgili bir fikir birliği, kanaat oluştu. Bütün bu oluşumlar ilk kez gerçekleşiyor Türkiye'de. İlk kez böyle bir ortam yaratılmış oluyor. O yüzden biz bütün turizmciler olarak aklımızda bunu tutarak, bu olayı fırsata çevirmemiz gerekiyor. Hem turizm açısından hem genel sektör açısından bunu fırsat olarak kullanmamız gerekiyor." 
Bakan Ersoy, bireysel düşüncenin bırakılması gerektiğini anlatarak, "Türkiye adına düşünmemiz gerekiyor. Bu bağlamda geliştireceğimiz politikalarla göreceksiniz sizin gelirleriniz, yatırım olanaklarınız çok hızlı şekilde artacak, hep beraber artacak." dedi.

bakan-mehmet-ersoy-002.jpegBakan Ersoy, toplantının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte bir süre önce yenilenen ünlü Konyaaltı Sahili'ni inceledi. Türel ve AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Gökçen Özdoğan Enç ile Lara bölgesindeki Falez Parkı'ndan Lara Caddesi'ne kadar yürüyen Bakan Ersoy, vatandaşla sohbet etti.

Daha sonra, Kazım Özalp Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Ersoy, vatandaşın istek ve sorunlarını dinledi. Bakan Ersoy, Cumhuriyet Meydanı ve Dönerciler Çarşısı'nda da esnafla bir araya geldi.

bakan-mehmet-ersoy-003.jpeg

Bu haber toplam 1630 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.