• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 12 °C

Bakan Ersoy: Turizm çok hızlı gelişiyor

Bakan Ersoy: Turizm çok hızlı gelişiyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy: "Turizmde potansiyel artıyor, arıtma tesislerinin kapasitelerinin de bununla paralel şekilde artırılması gerekiyor

ANTALYA- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy: "Turizmde potansiyel artıyor, arıtma tesislerinin kapasitelerinin de bununla paralel şekilde artırılması gerekiyor. Yatırımcı arkadaşlarla bununla ilgili yatırım programını oluşturduk. Hızlı bir şekilde de hayata geçireceğiz"

bakan-ersoy-antalya.pngBakan Ersoy, Antalya ziyaretinde AK Parti İl Başkanlığında teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Ardından Beldibi ve Kemer Atık Su Tesisleri'nde incelemede bulunan Ersoy, kapasite artırılmasına ilişkin hazırlanan projeler hakkında bilgi aldı.

bakan-ersoy-antalya-002.pngKemer'de, sektör temsilcileriyle toplantı yapan Ersoy, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Günübirlik olarak Antalya'ya ziyarette bulunduğunu ifade eden Ersoy, "Turizm çok hızlı gelişiyor, sayılar çok hızlı yükseliyor. Bizim de öncesinden artacak potansiyel rakamlara karşı hızlı bir şekilde önlem almamız gerekiyor." diye konuştu.

bakan-ersoy-antalya-004.pngBakanlığın katkıları ve koordinasyonunda Antalya Büyükşehir Belediyesinin üstlendiği projelere destek olmak amacıyla bir araya geldiklerini vurgulayan Ersoy, "Sezonun yavaşladığı şu dönemde bölge yatırımcılarıyla da görüşerek, onların da katkılarını alarak, önceliği katkı veren bölgelere vermek kaydıyla hızlı bir şekilde turizm bölgelerinde altyapı sorunlarını veya oluşabilecek potansiyel sorunları oluşmadan önce çözmek için rutin ziyaretlerimizden birini yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

bakan-ersoy-antalya-006.pngSezona kadar hızlı bir şekilde bölgedeki yatırımları sonuçlandırmak istediklerine işaret eden Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ana sıkıntı arıtmalar, turizmde potansiyel artıyor, arıtma tesislerinin kapasitelerinin de bununla paralel şekilde artırılması gerekiyor. Yatırımcı arkadaşlarla bununla ilgili yatırım programını oluşturduk. Hızlı bir şekilde de hayata geçireceğiz. İlk örneğini Belek'te yapmıştık. İkinci örneğini de Kemer'de gerçekleştireceğiz, sonrasında bunu tüm kıyı bandına yayacağız."

Bakan Ersoy, arıtma tesislerinin kapasitelerinin artırılmasına yönelik çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 3761 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.