• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Bakan Ersoy: 15 Nisan'dan sonra turizm sezonu açılıyor

Bakan Ersoy: 15 Nisan'dan sonra turizm sezonu açılıyor
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Türkiye'ye turist kabulünde, kişilerin geldikleri ülkenin günlük vaka sayıları ve aşılama programlarının dikkate alınacağını bildirdi

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İngiliz BBC ONE televizyonuyla söyleşisinde Türkiye'nin yaz sezonunda yabancı turistlerden aşı sertifikası istemeyeceğini açıkladı. Ersoy, İngiltere’de hızlı aşılamanın ve vaka sayılarındaki düşüşün sürmesi halinde, 15 Nisan’dan sonra İngilizlerden PCR testi istenmeyebileceğini de söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Turist kabulünde vaka sayıları ve aşı programına bakılacak Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Türkiye'ye turist kabulünde, kişilerin geldikleri ülkenin günlük vaka sayıları ve aşılama programlarının dikkate alınacağını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, BBC ONE televizyonunda katıldığı canlı yayında, yaklaşan turizm sezonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye 15 Nisan'a kadar giriş yapmak isteyen kişilerden negatif PCR testi isteneceğini belirten Ersoy, bunun 15 Nisan'dan sonra Sağlık Bakanlığıyla tekrar değerlendirileceğini açıkladı.

Ersoy, "15 Nisan’dan sonra vaka sayılarına bakacağız. Eğer vaka sayılarında düşüş varsa geçen seneki uygulamamız gibi, o ülkelerden gelen kişilerden negatif PCR testi talep etmeyeceğiz." diye konuştu.

İngiltere’de aşılama programının hızlı ve etkili bir şekilde sürdürüldüğüne ve vaka sayılarının düşmeye devam ettiğine dikkati çeken Ersoy, bu eğilimin sürmesi halinde 15 Nisan’dan sonra İngiliz vatandaşlarından test istenmeyebileceği ihtimalinin bulunduğunu aktardı.

Ersoy, Türkiye’de de aşı programının başladığını, halen 11 milyondan fazla kişiye aşı yapıldığını ve nisan sonuna kadar hedefin 50-60 milyon kişiyi aşılamak olduğunu belirterek böylelikle ülke genelinde vakaların düşeceğini ifade etti.

Bakan Ersoy, turistlerin geldiği ülkelerdeki vaka sayılarının düşük olması ve aşı programının iyi ilerlemesi halinde Türkiye’ye gelen turistlerin de güvenli olacağını kaydetti.

 

 Ersoy, İngiltere’de aşılama programının hızlı ve etkili bir şekilde sürdürüldüğünü ve vaka sayılarının düşmeye devam ettiğini söyleyerek, 'bu eğilimin sürmesi halinde 15 Nisan’dan sonra İngiliz vatandaşlarından test istenmeme ihtimalinin bulunduğunu' belirtti.

'AŞI SERTİFİKASI İSTENMEYECEK'

İngiliz gazetesi The Independent ise Ersoy'un, Türkiye'nin bu yaz ülkeyi ziyaret edecek turistlerden aşı yaptırdıklarına dair kanıt istemeyeceğini söylediğini de aktardı. Buna göre Ersoy, "Uluslararası turistlerden ülkeye girerken aşı pasaportu istemeyeceğiz. Türkiye çapında seyahatin düşük riskli olmasını sağlamak için sınırlarımızda dünya standartlarında kontrol süreçleri var" ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE TÜRKİYE'Yİ 'GÜVENLİ KORİDOR'DAN ÇIKARMIŞTI

Türkiye geçtiğimiz ekim ayında, korona virüsü vakalarının raporlanma şeklinin tartışma yaratması sonrasında İngiltere'nin 'güvenli koridor' listesinde çıkarılmıştı.

YUNANİSTAN VE KIBRIS TEST İSTEYECEK

İngiliz turistler için Akdeniz ülkeleri İspanya, Yunanistan, Kıbrıs ve Türkiye arasında bir tür 'yarış' yaşanırken, Yunanistan ve Kıbrıs aşı yaptıran İngilizlerin ülkeye alınacağını açıklamıştı.

İngiliz hükümetinin korona virüsü tedbirleri uyarınca şu an için İngiliz vatandaşlarına yurtdışında tatil kısıtlaması bulunuyor. Boris Johnson hükümeti, bu kısıtlamanın 17 Mayıs'ta kaldırılabilmesini umuyor. 

Bu haber toplam 2909 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.