• BIST 9530.47
  • Altın 2478.359
  • Dolar 32.444
  • Euro 34.8391
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

Bakan Çavuşoğlu: Hestourex’de %25’lik artış var

Bakan Çavuşoğlu: Hestourex’de %25’lik artış var
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hestourex Fuarı’nda “Bu sene 165 ülkeden 5 binden fazla alım heyeti geldi, yüzde 25’lik bir artış var” dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ANTALYA-
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu yıl ikinci kez kapılarını açan Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı’nı (HESTOUREX) ziyaret ederek, “Bu sene 165 ülkeden 5 binden fazla alım heyeti geldi, yüzde 25’lik bir artış var. Özel sektörde sağlık alanında çok büyüdü. Sağlık turizminden ciddi gelir elde etmeye başladık” dedi.

hestourex-cavusoglu-001.jpg

BAKAN ÇAVUŞOĞLU EMİN ÇAKMAK İLE FUARI GEZDİ
Bakan Çavuşoğlu, Antalya’da bu yıl ANFAŞ Expo Center’de ikincisi düzenlenen Cumhurbaşkanlığı himayesindeki ’HESTOUREX Fuarı’nı ziyaret ederek fuarın Danışma Kurulu Başkanı Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi, THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak ile birlikte standları dolaştı.



hestourex-cavusoglu-bocek-003.jpg

Bakan Mevlut Çavuşoğlu, Hestourex Fuarı sırasında yapılan kongrede Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC Başkanı seçilen Azerbaycan delegesi Ruslan Guliyev'i kutladı.

hestourex-cavusoglu-bocek-002.jpg

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC standında Emin Çakmak tarafından tanıştırılan GHTC yöneticileri ile sohbet eden Bakan Çavuşoğlu, Hestourex Fuarı'na katıldıkları için teşekkür etti.

hestourex-cavusoglu-tenis.jpg
hestourex-cavusoglu-tenis-001.jpg

hestourex-cavusoglu-007.jpg
Bakan Çavuşoğlu standlarda golf ve masa tenisi oynadı. 

hestourex-cavusoglu-002.jpg
Çavuşoğlu, Pakistan standında verilen yöresel şapkayı da başına taktı.


hestourex-cavusoglu-bocek.jpghestourex-cavusoglu-bocek-001.jpgKonyaaltı Belediyesinin standında Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile de görüşen Çavuşoğlu, tüm stantları tek tek gezdi, katılımcıların hatıra fotoğrafı isteğini kırmadı.

hestourex-cavusoglu-.jpg

FARKLI DESTINASYONLARDAN ZIYARETÇI GELDI
Ziyaretin ardından gazetecilere değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, geçen yıl fuara büyük bir ilginin olduğunu ve 4 gün içinde 10 milyar TL’ye yakın hastane, şirket, otel, sporla ilgili tesislerin sözleşmeler yaptığını aktardı.
Bu yıl Türkiye’ye gelen turist sayısının artışında yapılan sözleşmelerin etkili olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Sadece bizim etrafımızdaki ülkelerden değil, Latin Amerika’dan Asya’ya kadar, farklı destinasyonlardan turist gelmesine ciddi bir katkı sağlıyor. Ama esas itibariyle sağlık, spor turizmi alternatif turizmle bildiğimiz klasik turizmin dışına çıkarak, farklı alanlardan da gelir elde ediyoruz. Türkiye sağlık alanında son 16 yılda çok ciddi yatırımlar yaptı. Şimdi şehir hastaneleri kuruyoruz. Elbette halkımız bundan en iyi şekilde faydalanacak, milletimiz için yapıyoruz” diye konuştu.

hestourex-cavusoglu-005.jpg


5 BINDEN FAZLA ALIM HEYETI GELDI
’Hestourex’in tüm dünyadan gelen alım heyetlerine Türkiye’deki sağlık hizmetlerini derli toplu güzel bir şekilde anlattığının altını çizen Çavuşoğlu, “Geçen sene bunu yaptık, bu sene daha iyi şekilde yapıyoruz. Geçen sene 160 civarı ülkeden 4 bin 30 alım heyeti gelmişti. Bu sene ise 165 ülkeden 5 binden fazla alım heyeti geldi. Yani yüzde 25’lik bir artış var. Seneye bekli 6 bin gelecek. Bu kişiler buraya kadar gelip Türkiye’nin bu alanlardaki imkanlarını görüyorlar ve kendi ülkelerinden bu amaçla insan gönderiyorlar. Bizim özellikle tıpta, sadece hastanelerimiz değil, çok kaliteli doktor ve sağlık elemanlarımız, konaklama imkanlarımız, tıptaki ilerleme ve gelişmeler orta ve uzun vadeli tedavilerde Türkiye’yi cazip hale getirdi. Ücretlere bakıldığı zaman Batı ülkeleri ile kıyaslandığı zamanda çok uygun artlarda. O nedenle sigorta şirketleri de Türkiye’ye heyetler göndermek istiyor. Klasik turizmi geliştirelim” diye konuştu.

hestourex-cavusoglu-003.jpg

hestourex-cavusoglu-004.jpg

EN CAZIP FUAR HALINE GELDİ

Türkiye’nin bu yıl turist sayısından 2014 yılı rakamlarını geçeceğini işaret eden Çavuşoğlu, “Sadece Rusya’dan 6 milyon, Almanya’dan 5 milyondan fazla turist bekliyoruz. Bunu yapalım ama yaz aylarında gelen turistin dışında bu imkanlarımızla turizm gelirlerimizi arttıralım. İkinci senesinde dünyanın en cazip, popüler bir fuarı haline geldik. Bu yıl Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde oldu. Seneye çok daha iyisini düzenleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 3741 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.