• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5885
  • Euro 34.6996
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

Bahşiş veren Almanların kaldığı otelleri istiyorlar

Bahşiş veren Almanların kaldığı otelleri istiyorlar
​​​​​​​Sektör çalışanları Alman turistler bahşiş verdiği için genelde Almanların tatil yaptığı konaklama tesislerinde  çalışmayı tercih ediyor.

bahsis-personel-alman.jpgABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA- Turizm sektörü çalışanları bahşişi olan otellerde çalışmayı tercih ediyor. Antalya'da turist yoğunluğunun yüzde 51'ni Almanlar, yüzde 32'sini Ruslar oluşturuyor. Turizm sektöründe hizmet elamanı olan garson, belboy (turistin çantasını taşıyan odasına yerleştiren, maid(oda temizlikçisi), sahilde şezlong düzenlemecisi ve cankurtaran,meydancı (otelin genel temizlik işlerini yapan) turistlerle ilk muhatap oldukları için bahşiş alıyorlar.

bahsis-personel-alman-001.jpgSektör çalışanları Alman turistler bahşiş verdiği için genelde Almanların tatil yaptığı konaklama tesislerinde  çalışmayı tercih ediyor. Rus turistler, bahşiş vermediği için Rusların tatil yaptığı otellerde çalışmak istemiyor. Garson d,ilinde bahşiş vermeyen turiste mezarcı(hizmet etmenin karşılığını vermeyen)

bahsis-personel-alman-002.jpg

 

 

 

 

en fazla 1 Dolar bahşiş verir. Almanya da yaşayan Ruslarda Almanlar gibi iyi bahşiş verir. Bahşiş alan kat görevlisi o gün moral ve motivasyonu yüksek olarak çalışır. Ruslar, bahşiş vermediği için geçmiş yıllarda Rusların tatil YAPTIĞI OTELDE ÇALIŞTIM KISA SÜRE SONRA AYRILDIM. 

Beş yıldızlı otelde belboyluk yapan Almanca mezunu olan Hasan Duman, misafir tesise ilk geldiğinde muhatab belboylar olduğunu söyledi. DUMAN,''turizm sektöründe Almanlarda bahşi vermek bir kültür olduğu için Almanların tatil yaptığı otelde çalışmayı tercih eder.Almanlar çocuklarına bahşiş kültürünü gelecek nesillere taşımak için bahşiş verdiriyorlar.'ifadesinde bulundu.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bölge turizminin can damarını Alman turistler oluşturduğunu belirten Aydoğan, sözlerini şöyle tamamladı:Turizm çalışanları haklı olarak bahşişi yüksek olan otellerde çalışmayı tercih ediyor. Onun için Alman turistlerin geldiği otellerde çalışıyor.''

Antalya'ya gelen 14 milyon turistin üçte biri Manavgat destinasyonunda tatil yapıyor. 570 bin yatak kapasitesine sahip Antalya 210 turizm çalışanını istidam ediyor.Manavgat ise 70 bin turizm çalışanını istihdam ediyor.

Bu haber toplam 5700 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.