• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Azeriler, Hemreylik'i kutladı

Azeriler, Hemreylik'i kutladı
Hemreylik günü kutlamalarındaIğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, "Iğdır'da yaşayan Azeriler olarak kendimize bir yol haritası belirlemeliyiz." dedi.

IĞDIR - Dünya Azerbaycanlılar Günü (Hemreylik günü) kutlamalarında konuşan Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, "Iğdır'da yaşayan Azeriler olarak kendimize bir yol haritası belirlemeliyiz." dedi.

Hemreylik günü nedeniyle Otel Olimpia'da verilen yemeğe, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğu Iğdır Şube Müdürü Nuri Guliyev, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, muhtarlar ve Iğdırlı vatandaşlar katıldı. Burada konuşma yapan Nurettin Aras, Azerbaycan'ın büyük adımlara ilerlediğine dikkat çekerek, dünyanın her yerinden insanların Azerbaycan'la ticaret yaptığını, bu durumdan da Iğdır'ın reel bir biçimde istifade edip edemediğinin masaya yatırılması gerektiğini söyledi. Başkan Nurettin Aras, şöyle devam etti: "Bugün dünya Azerbaycanlılar Hemreylik günüdür. Azerbaycanlılar, dünyanın neresinde olursa olsun, bugün bir araya gelip kendi aralarında kutlama yapmaktadırlar. Iğdır'da yaşayan Azeriler olarak kendimize bir yol haritası belirlemeliyiz. Iğdırlılar, her konuda atacağı adımları da topluma deklare ederek atmalıdır. Bugün burada dünya Azerbaycanlılar gününü kutlarken, bazıları dünyadaki gelişmelerden habersizdir. Azerbaycan'daki gelişmelerden haberi yok. Bizim için önemli olan Azerbaycan devletinin hür ve demokratik güçlü bir devlet olarak dünyadaki yerini almasıdır. Azerbaycan ise gün geçtikçe büyük adımlara ilerlemektedir. Dünyadan her insan Azerbaycan'a gelip burası ile ticaret yapmaktadır. Iğdır'ımız ise bu gelişmelerden reel bir biçimde istifade ediyor mu, bunu konuşmalıyız. Biz diyoruz ki Azerbaycan'ın bu gelişmesinden Iğdırlılar istifade etmelidirler. Azerbaycan'ın neşeli günleri bizim için de neşeli, üzüntülü günleri ise bizim üzüntülüdür. Dünyanın neresinde olursa olsun bir Azeri vatandaşı hem Türkiye için hem de Azerbaycan için lobi faliyeti yapar."

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.