• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 28 °C

Azerbaycan gezi ve doğa tutkunlarını çekiyor

Azerbaycan gezi ve doğa tutkunlarını çekiyor
Azerbaycan'ın yürüyüş rotaları, doyumsuz manzaraları ve el değmemiş coğrafyasıyla gezginlere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

BAKÜ - Birbirinden güzel lokasyonlara sahip Azerbaycan, yüksekliğiyle baş döndüren zirveleri, milli parkları, yürüyüş rotaları, doyumsuz manzaraları ve el değmemiş coğrafyasıyla gezginlere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

En yüksek zirvelere doğru uzanan yolculuğunuzda tanık olacağınız rotaya hayran kalırken, Çırag-gala Kalesi’nde tur atabilir ve nüfusu tamamen benzersiz bir etnik grup olan Kınalık köyünün yerel halkı ile tanışıp, yöresel lezzetlerden tadabilirsiniz.
azerbaycan,-gezi-doga.jpg

Azerbaycan seyahat tutkunları için birbirinden farklı imkanlar sunuyor. Bir ucundan bir ucuna harika lokasyonlara sahip Azerbaycan’da hem dinlenme imkanı bulabilir hem de adeta yenilenme şansına sahip olabilirsiniz.

Macera tutkunları yaz aylarında Shuraabad'da uçurtma sörfü keyfi imkanı sunarken, Shahdag Milli Parkı yakınlarındaki son teknoloji kayak merkezinde kış ve yaz aylarında ayrı bir deneyim sunuyor.

Büyüleyici manzaraların ülkesi Azerbaycan’ın kuzeyi ise yürüyüş için harika fırsatlar sunan Büyük Kafkas Dağları’yla çevrilidir.

azerbaycan,-gezi-doga-001.jpg

Yürüyüş tutkunları için her şey düşünüldü

Doğa turizmi alanında alt yapı imkanlarının oldukça geliştiği Azerbaycan’da yürüyüş rotaları oluşturuldu ve doğa tutkunları için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü.

Yürüyüşçüler için her rotanın haritası oluşturulurken, GPS koordinatları, rota zorluk seviyeleri, mesafeler, doğal bitki yapısına dair birçok bilgiler de tanıtıcı içeriklerle ziyaretçiler için hazır hale getirildi.

Azerbaycan’da aralarında seçim yapmakta zorlanacağınız birbirinden farklı rotalar yer almakta. “Khinalig-Galakhudat” ve “Galakhudat-Griz” rotaları kuzeyde, Guba şehrinin yanında yer almaktadır. Azerbaycan'ın kuzeydoğusunda yer alan Guba, Kafkas Dağları'nı deneyimlemek için harika bir seçenektir.

Dağ köyleri ise çeşitli halklardan oluşur ve harika yürüyüş ve ekoturizm fırsatları sunar. Çevredeki köylerde yerel kadınlar Kafkasya'nın en güzel halılarından bazılarını dokurken, bölge gastronomi açısından da zengindir.

azerbaycan,-gezi-doga-002.jpg

Khinalig-Galakhudat rotası

Azerbaycan’ın en yüksek köylerinden biri olan Kınaklık’a giden bu rota, Kınalık tarihi, mimari ve Etnografik Koruma Alanı'nın bir parçası.

Kınalık halkı, Azerbaycan'daki en eski etnik gruplardan biri olarak kabul edilir ve yalnızca köyde konuşulan benzersiz Kınalık diline sahiptir.

Kolay yürüyüşleri sevenleri komşu köy Galakhudat'a götüren bu rota mükemmel bir seçimdir. Yollar her yerde açıkça görülebilir. Bu rotanın sonunda daha zorlu bir rota olan Galakhudat-Griz rotası için bir bilgi panosu yer alıyor.

İşaretleri takip edip küçük bir nehri geçtikten sonra 800 metre yokuş yukarı çıkılacaktır. Buradan soldaki yol GizilgayaDağı'nın eteğine çıkarken, ana yoldan Galakhudat köyüne doğru düz devam etmeniz gerekiyor. 6 kilometreden biraz daha sonra küçük bir dağ geçidine ulaşacaksınız. Geçitten önce sağınızda Bostankeş köyünü uzaktan görebilirsiniz. Geçidin zirvesine ulaştığınızda solunuzda sarp kayalıkların altında Galakhudat köyünü göreceksiniz. Köyün merkezine doğru işaretleri takip edin.

Galakhudat-Griz rotası

Harika deneyimler sunan bir başka rota olan Galakhudat-Griz,kısmen yorucu olsa da parkurlar her yerde net bir şekilde görülebiliyor ve tüm rota işaretleniyor. İşaretleri takip ederek toprak yol boyunca yürüyünce köyün çıkışında, sağdaki mezarlığın 400 metre ilerisindeki Kokosh geçidine ulaşılıyor. Buradan patikaya girildiğine ise dik bir vadiye inen kayalık arazi boyunca devam ediliyor. Burada 1.3 kilometre yürüdükten sonra küçük bir nehri geçerek ve vadiden biraz yürüdükten sonra küçük bir tepede kanyonun üzerinde bir seyir noktasına ulaşacaksınız.

Yaklaşık 2,5 km ileride (Gürgür şelalesi yakınında) daha çalkantılı bir nehri geçecek ve 2,8 km sonra Griz köyüne ulaşacaksınız.

Bu macera dolu rota doğa severleri ağırlamayı bekliyor.

Bu haber toplam 2567 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.