• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Aydın’ın önceliği havayolu değil demiryoludur

Aydın’ın önceliği havayolu değil demiryoludur
AK Parti Aydın Milletvekili ve (MKYK) Üyesi Metin Yavuz, Çıldır Havalimanı ile önceliğin hava kargo taşımacılığıyla pilot eğitimi olması gerektiğini söyledi.

AYDIN - AK Parti Aydın Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Metin Yavuz, Çıldır Havalimanı ile önceliğin hava kargo taşımacılığıyla pilot eğitimi olması gerektiğini söyledi.
Aydın’da demiryolunun havayolundan daha önemli olduğunu da söyleyen Yavuz,  Çıldır Havalimanı’nın pilot eğitimi için önemine vurgu yaptı. 

metin-yavuz,-.jpgAK Parti Aydın Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Metin Yavuz, Aydın’da yaklaşık 63 yıldır sivil uçuşlara açılması beklentisinin olduğu Çıldır Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çıldır Havalimanı’nda yapılacak düzenleme ve iyileştirmelerin hayata geçtiğinde, hem kargo taşımacılığı hem de eğitimle ilgili olarak Aydın’a ve Türkiye’ye katkısı olacağını söyleyen Yavuz, Aydın’da demiryolununsa havalimanından daha öncelikli olduğunu belirtti. 

“PİLOT YETİŞTİRMEDE BÜYÜK ÖNEME SAHİP”

Aydın Çıldır Havaalanı ile ilgili Son Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz yıl 24 Haziran Genel Seçimleri sürecinde Aydın’daki son mitinginde de verdiği sözü hatırlatan Yavuz, “Belki bu sözlerim bir tartışma yaratabilir fakat şu da var; ‘Acaba ilk önce havalimanı mı ya da demiryolu mu’ diye düşündüğümde benim ilk önce aklıma demiryolu geliyor. Nasıl olsa havalimanı ile ilgili ihtiyaçlarımızı çok yakın yerlerde lojistik olarak İzmir’den sağlayabiliyoruz. Mevcut havalimanında iyileştirme yaparak büyük montanlı yolcu uçaklarını indirebilmek ilk etapta zor gözüküyor çünkü mevcut pistin ciddi şekilde elden geçirilmesi lazım. İkinci olarak da büyütülmesi lazım ve bir o kadar daha pist yapılması gerekiyor. Bu zor mu elbette zor değil ama şu anda mevcut havaalanı da Türkiye’nin çok büyük bir eksiğini tamamlıyor. Uçuş okulu olarak pilot yetiştirme anlamında önemli bir işleve sahip. Türkiye’nin her yıl 300’e yakın pilota ihtiyacı var. Bu ihtiyacın 180’ini Çıldır Havaalanı karşılıyor” dedi. 

“HAVA KARGO TAŞIMACILIĞI DAHA MANTIKLI” 

Çıldır Havalimanı’nın hava kargo taşımacılığı için daha akla yatkın olduğunu söyleyen Yavuz, “Biz bu havalananıyla ilgili düşüncelerimizi gerçekleştirdiğimizde hem eğitim alan öğrencilerin adeti fazlaşacak hem de ulaşımla ilgili sorun çözülmüş olacak. Bölgede yapılmasını planladığımız Organize Sera Bölgesi’ni ya da yetiştirdiğimiz inciri göz önüne aldığımızda burayla ilgili ilk etapta hava kargo taşımacılığı için daha çok akla yatkın. Bu daha fizibıl ve şehrimize daha çok katkı sağlayacak gibi gözüküyor.Vatandaşımız da ya da insanız biz de istiyoruz ki; Kapımızın önünde havaalanımız olsun hemen binelim gidelim.  Bu ülkenin daha önce bu tarzda yapılmış hovardalıkları olabilir. Ben buna hovardalık diyorum. Bu hovardalığı devam ettirip ettirmeme konusunda bir düşünmek de fayda var. 1961 yılında darbe yapanlar, burayı sivil uçuşlara kapatmalarıyla niyetleri ve Aydın’ın geleceği açısından sıkıntılı bir karar almışlar. Belki o zamanlarda bu gerçekleşmiş olsaydı bugün belki de İzmir Havalimanı değil de Aydın havalimanı konuşuluyor olabilirdi. Ondan sonra gerçekleşen ve büyütülen bir havalimanı var” dedi. 

“PARAMIZI DOĞRU YÖNDE HARCAMALIYIZ” 

Aydın için hayata geçirilecek yatırımlarda, kaynakların doğru ve planlı kullanılmasının önemine dikkati çeken Yavuz, “Sonuç olarak bizim bugüne bakmamız lazım. Nefesimiz ve paramızı iyi ve doğru yönde harcamakta fayda var. İnsanlarımız da bu konuda düşünsün. Hem kargo taşımacılığı hem de eğitimle ilgili Çıldır Havaalanı’nın hem Aydın’a hem de Türkiye’ye de katkısı olur”diye konuştu. 

Kaynak: Aydın Hedef Haber
Bu haber toplam 1400 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.