• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Ayder'de, baby lift kuruldu

Ayder'de, baby lift kuruldu
Son 4 yıldır 'heliski' tutkunlarını ağırlayan Kaçkar Dağları ve Ayder Yaylası'nda, kış turizmini çeşitlendirmek amacıyla amacıyla baby lift kuruldu.

RİZE - Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde helikopterli kayak sporunun (heliski) merkezi haline gelen ve son 4 yıldır 'heliski' tutkunlarını ağırlayan Kaçkar Dağları ve Ayder Yaylası'nda, kış turizmini çeşitlendirmek amacıyla amacıyla baby lift kuruldu.

Rize Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Çamlıhemşin Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay alındıktan sonra, Ayder Yaylası'na kurulan baby lift (amatör kayakçıların pistin zirvesine taşınmasını sağlayan sistem) hizmete açıldı. Yaklaşık 300 metre uzunluğundaki baby lift toplam 40 bin YTL'ye mal oldu. Bir saatte 700 kişinin yararlanabileceği baby liftin, amatör olarak kayak sporları ile ilgilenenlere hizmet vermesi planlanıyor.

 



Ayder Yaylası'na giderek yerinde incelemelerde bulunan Rize Valisi Kasım Esen yaptığı açıklamada, Ayder Yaylası'nın dünyaca ünlü İsviçre'nin Davos kasabasından daha güzel olduğunu, ancak bu güzelliklerin ekonomiye yeterince kazandırılamadığını ifade ederek, Ayder'i dağcılık sporlarını geliştirerek ekonomiye kazandırmak için çalışma yaptıklarını söyledi. Heliski sporuyla bölgenin ayrıca bir önem kazandığını ve kış turizmini çeşitlendirmek amacıyla ilt etapta baby lift kurduklarını belirten Rize Valisi Esen, ''Şimdi bunun ikinci etabını yapacağız. Buradaki kar zemini şu anda yumuşak. Zemini sertleştirebilmek için şimdilik Gümüşhane'den geçici olarak kar ezme makinesi getirteceğiz. İleride buraya bir kar ezme makinesi almayı planlıyoruz." diye konuştu. Esen, yörede aracın arkasına tutunarak kaymaya çalışan istekli vatandaşlar olduğunu ve bunun da yörede vatandaşların kayak sporuna ilgi duyduğunu gösterdiğini kaydederek, "Bunun için kayak takımı oluşturarak, halk arasında kayak sporunu yaygınlaştırmaya çalışacağız''
açıklamasında bulundu. Esen ayrıca, vatandaşların baby liftin bulunduğu yerde şimdilik lastik üzerinde kaymayı sürdürdüklerini, alıştıktan sonra kayak ile kayacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

 



Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ise, baby liftten bir saatte 700 kişinin yararlanabileceğini belirtti. Kaçkar Dağları ve Petran Köyü ile Ovit Sivrikaya'da baby lift kurulmasının planlandığını söyleyen Yılmaz, Ayder'de arazi problemi olduğu için biraz gecikmenin olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.