• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Ayakkabı devi Vepa da konkordato kervanına katıldı

Ayakkabı devi Vepa da konkordato kervanına katıldı
Deriden ve Marka Park ile ilgili konkordato haberler üzerine aradan iki hafta geçmeden bu kez kötü haber ünlü markaların temsilciliğini yapan Vepa Grubu’ndan geldi.

İSTANBUL - Ayakkabı sektörünün üzerinde adeta karabulutlar dolaşıyor. Kulis sayfalarımızı takip edenler bilir. Yeşil Kundura, Hotic, Beta, İnci, Kemal Tanca gibi bir dizi markanın konkordatoya gittiklerini ilk bu sayfalarda duyurduk. Son olarak yılbaşının ilk günlerinde de Deriden ve Marka Park ile ilgili konkordato haberlerini yazmıştık. Aradan iki hafta geçmeden bu kez kötü haber ünlü markaların temsilciliğini yapan Vepa Grubu’ndan geldi.

vepa.jpgİstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne müracaat eden Öztarhan Ailesi, Vepa Aktif Spor Giyim Anonim Şirketi, Dmr Giyim Kozmetik Limited Şirketi, Ahmet Önder Öztarhan, Burak Öztarhan ve Mehmet Tuncer Öztarhan için konkordato talebinde bulundu. Mahkeme heyeti talebi 27 Aralık 2019 tarihinde karara bağlayarak şirketi korumaya aldı. İki aylık geçici mühlet kararı verilerek konkordato komiserleri atandı. Konkordato süreçleri geçici mühlet ile başlıyor. Ardından en fazla 1 yıl kesin mühlet veriliyor.

Sonrasında altı aylık uzatma hakkı bulunuyor. Bu süreç kanunen 28 ayı geçemiyor. Mahkeme heyeti aralıklarla rapor alarak şirket üzerinde denetimini devam ettiriyor. Aksi bir durum olursa konkordato tedbirlerini kaldırıyor. Kısacası şirketlerin bu süreyi iyileşmek ve daha iyi bir mali yapıya kavuşmak için kullanması gerekiyor. Bu süreçte bütün alacak takipleri durduğu ve konkordato komiserlerinin iznine tabi olduğu için şirketler nefes alıyor. Umarız Vepa bu süreci kazasız belasız atlatır…

Peki, Vepa Grubu kim ve hangi markaları temsil ediyor? Vepa, 1962’de İstanbul'da Vedat Öztarhan tarafından küçük bir dükkânda saç ve diş fırçası ve kozmetik şirketi olarak kurulmuştu. İlerleyen zamanda, kardeşi Özer Öztarhan ortaklığı ile şirket büyümüş, büyümenin akabinde kadın ve erkek giyim sektöründe yatırım yapılmaya başlamıştı. Şimdi yönetim ikinci kuşak temsilcilerde. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Ahmet Önder Öztarhan, yönetim kurulu üyeliklerini de Burak Öztarhan ve Mehmet Tuncer Öztarhan yapıyor. 1988’de Estee Group distribütörlük anlaşması ile Vepa Türkiye'de kozmetik ithal eden ilk şirket oldu.

Estee Lauder, Clinique, La Mer gibi markaları Türk kozmetik sektörüne kazandırdı.1989’da Nike'la distribütörlük ve giyim lisansı anlaşmaları imzaladı. Nike, 2001’de Türkiye'de kendi yatırımlarını yapmaya karar verince Vepa ile özel bir anlaşma çerçevesinde ilişkileri devam etti. 2004’te ünlü makyaj markası MAC’ı getirdi. Aynı yıl dünyaca ünlü New Balance ile distribütörlük anlaşması da imzaladı ve mağazalarını açtı. 2011’de dünyanın en önemli profesyonel makyaj markalarından Make Up For Ever ile distribütörlük anlaşması imzaladı. 2013’te yeni e-ticaret ve spor perakende markası SportSoul lanse edildi.

Para Dergisi

Bu haber toplam 28170 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.