• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Ay-Yıldızlı ürünleri satışı arttı

Ay-Yıldızlı ürünleri satışı arttı
Artan terör olayları, Atatük Havalimanı'nda Ay - Yıldızlı ürünlerin satışını yüzde yüz artırdı. "Gift Shop"larda çok sayıda Ay- Yıldızlı ürünler satılıyor.

İSTANBUL -Artan terör olayları, Atatük Havalimanı'nda Ay - Yıldızlı ürünlerin satışını yüzde yüz artırdı. Atatürk Havalimanı'nda Ay - Yıldız simgeli ürünlerin satışında patlama yaşandı. Dünyanın dört bir yanından her gün 10 binlerce insanın yolculuk yaptığı Atatürk Havalimanı içinde bulunan "Gift Shop"larda çok sayıda Ay- Yıldızlı ürünler satılıyor.




Türkiye'nin terörle mücadele konusunda kararlılığının üst düzeye çıktığı 2007 Aralık ayı içerisinde Ay - Yıldız simgeli; t-shırt, tabak, tablo, kupa gibi hediyelik eşyaların satışı yüzde 100 arttı. Atatarük Havalimanı'nda İç Hatlar'da 6, Dış Hatlar'da 8 hediyelik eşya satışı yapan dükkan bulunuyor. Dış Hatlar gidiş bölümünde satış yapan Gümüş Turistlik eşya dükkanı sahibi Serhat Şair, özellikle yur dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların Ay - Yıldızlı ürünlere yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi. Yaşanan terör olaylarının Ay - Yıldızlı ürün satışını arttırdığını kaydeden Şair, "Terör olaylarından sonra yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan, Türk bayraklı, t- hirt, bardak gibi ürünlerimize yoğun bir talep bulunuyor" şeklinde konuştu. 2007 yılı başına göre son 3 ayda Ay - Yıldız simgeli ürünlerin satışında yüzde 100'e varan bir atış olduğunu ifade eden Şair, "Daha önceleri 20 tane saattığımız t-shırt satışları 60'ı buluyor." dedi.

 

Bulak Hediyelik eşya dükkanında satış elemanı olarak çalışan Saliha Tekdemir de, satışların son 3 ayda ciddi oranda arttığını ve daha çok gubetçi vatandaşların Ay - Yıldızlı t- shırtlere yoğun talep gösterdiklerini belirtti. Tekdemir, gurbetçilerin yanı sıra, yabancı turistlerin de Ay - Yıldız simgeli ürünleri satın aldıklarını söyledi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.