• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Avrupalı turistler trafikten şikayetçi oldular

Avrupalı turistler trafikten şikayetçi oldular
Side-Manavgat turizm destinasyonuna tatile gelen Avrupalı turistlerle müşteri memnuniyeti ve karşılaştıkları sorunlarla ilgili yüz yüze anket çalışması yaptı. 

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT / ANTALYA-  Tatil için Side-Manavgat'a gelen Hollanda Haarlem Turizm Otelcilik Üniversitesi'nden 22 turizm öğrencisi Avrupalı turistlerle müşteri memnuniyeti ve karşılaştıkları sorunlarla ilgili 'yüz yüze' adlı 17 soruluk anket çalışması yaptı. Anket sonuçlarında en çok şikayet konusu  trafik kurallarına uyulmaması  oldu. Bunların içinde kaldırıma araç konulması ve geçişlerde yaya önceliğine uyulmaması bulunuyor.

avrupali-turistler-.jpgAvrupalı turistlerle turistik pazarlarda ve şehir içinde bulunan turistlerle yüz yüze görüşen Hollanda Haarlem Turizm Otelcilik Üniversitesi öğrencileri, tatile gelen turistlere 17 soru soruyor. 

avrupali-turistler--002.jpgÖğrenci grubunun anket sorumlusu  Rilana Westland, 22 arkadaşı ile birlikte Side-Manavgat destinasyonunda   geniş çaplı müşteri memnuniyeti ve karşılaştıkları sorunlarla ilgili 276 Avrupalı turistle yüz yüze görüme yaptıklarını söyledi.Antalya bölgesinde en fazla fazla tatil yapan Avrupalı  turistlerde birinci sırayı Almanlar ikinci sırada Hollandalılar oluşturduğunu belirten Westland, Avrupalı turistlerin yüzde 95'i kaldıkları konaklama tesislerinden memnun olduğunu belirtiyor. alış veriş yaparken en fazla rahatsız oldukları konu ise''ilk defa gördükleri birisinin pazarlarda koluna girerek bir şeyler satmak istemesi '' olduğunu belirtiyor.

avrupali-turistler--003.jpgManavgat içine gelen turistlerle görüşme yapan öğrenci Maarje Abraham, şehir içinde turistlerin en fazla rahatsız oldukları konuların başında kaldırımlar üzerine araç konması  nedeniyle yürümekte zorluk çekmeleri', ''yayalara yolda geçişlerde dikkat edilmiyor.

avrupali-turistler--004.jpgAyrıca yaya geçişi yollarında yaya geçişi işaretlerinin bulunmaması. Şehir içi turlarında kaldırımdan geçerken yukarıdan balkon yıkanması nedeniyle bazen üstlerinin ıslanması ve yıkanan balkonu suyunun kaldırıma akması nedeniyle yürümekte zorlanmaları,  trafikte araç  içinden yüksek sesle müzik dinlenmesi, trafikte gereksiz korna çalınması '' olduğunu kaydetti.Manavgat'a gelen turist yoğunluğunun yüzde 58'ni Almanlar, yüzde 27'sini Rusya Federasyonu, yüzde 9'unu İngiliz ve yüzde 7,8'ini Hollandalılar oluşturuyor.

Bu haber toplam 1780 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.