• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Avrupalı gazeteciler İstanbul tanıtımı için İmamoğlu’nu ziyaret ettiler

Avrupalı gazeteciler İstanbul tanıtımı için İmamoğlu’nu ziyaret ettiler
Bentour Reisen’in Başkanı Kadir Uğur, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle İstanbul’u Avrupa’ya tanıtacağız” dedi.

İSTANBUL- Almanya ve İsviçre’li gazetecileri İstanbuil’un tanıtımı için ağırlayan Bentour Reisen’in Başkanı Kadir Uğur, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “İstanbul’u bütün dünya tanıyor. Ancak İstanbul’u yaşatarak Avrupalıya İstanbul’u keşfettireceğiz. Bu nedenle Avrupa’nın önemli yayın organlarının temsilcilerin getirdik” dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamaoğlu, İstanbul’un bilinirliğinin yüksek olduğunu ancak turizmde gerçek değerini bulamadığını belirterek “İstanbul’un 30 milyon turist ağırlaması gerekir. Doğu ile Batı kültürünün buluştuğu İstanbul keşfedildikçe değeri daha çok artar. Bentour Reisen’in yaptığı girişim İstanbul adına önemlidir” dedi.

avrupali-gazeteciler-.jpg

ALMANYA VE İSVİÇRE’DEN GAZETECİLER
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin yurtdışındaki en büyük tur operatörü olan Bentour Reisen’in Başkanı Kadir Uğur ile birlikte gelen Avrupalı gezetecileri ağırladı.
İBB Turizm Müdürü Hüseyin Gazi Coşan ile Bentour Reisen İstanbul Temsilcisi Sevda Yılgaz’ın yer aldığı görüşmeye Almanya’dan gelen FAZ  / Frankfurter Algemeine Zeitung'dan Rainer Herrmann, Handelsblatt'dan Ozan Demircan, NDR / Nord Deutscher Rundfunk'tan Michael Marek ve İsviçre'den Touristik Insider'dan Chloé Roxane Weilenmann, Avrupa'dan Serbest Gazeteci / Yazar Halit Çelikbudak katıldı.

avrupali-gazeteciler.jpg

BENTOUR REİSEN, AVRUPA’DA TÜRKİYE’YE TANITIYOR
Bentour Reisen, 10 yıldan beri Türkiye’nin tanıtımı için Avrupa’da faaliyetler yürütüyor. Ayrıca heryıl Antalya’ya getirdiği Türkiye’nin turizmini pazarlayan bine yakın seyahat acentesini Comedy Night etkinliğinde ağırlayarak Türk turizmine büyük katkı sağlıyor.
Bentour Reisen’in Başkanı Kadir Uğur, “Artık İstanbul’u ön plana çıkarmak zamanı geldi” diyerek tur paketlerine İstanbul’u aldı. Kültür ve inanç turizmi ağırlıklı olarak İstanbul’un bilinmeyen özelliklerini ön plana çıkarmayı hedefleyen Kadir Uğur, Almanya ve İsviçre’den ietirdiği gazetecileri Patrikhane, Sinagog ve Müftülüğe götürerek İstanbul’da dinlerarası barışın varlığını gösterdi. Sultanahmet Mathab restoranda Türk mutfağının özel menüsünü, Yeşil Ev”deki yemekte tarihten gelen mistik havayı koklattılar. Gastronomi ağırlıklı hazırlanan ikramların sonuncusu için ise Sultanahmet’te Ayasofya, Sultanahmet Camii başta olmak üzere tüm tarihi meydana gören The And Hotel’in terasında bulunan 360 Panorama Restoran’da yapılıyor.

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.