• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 18 °C

Avrupa'da Noel ruhunu yansıtan rengârenk şehirler

Avrupa'da Noel ruhunu yansıtan rengârenk şehirler
Noel ruhunu en iyi yansıtan Avrupa şehirleri, yılın bu zamanları tüm dünyada gündem olmaya devam ediyor. Gelin, bu Noel Avrupa'da olacaklar için birbirinden farklı şehir ve ülkeleri mercek altına alalım.

İSTANBUL- Her yerin ışıl ışıl olduğu Noel döneminde yurt dışına çıkmak isteyenler muhakkak bu günleri en canlı geçiren şehirleri ve ülkeleri tercih etmeli. Noel ruhunu en iyi yansıtan Avrupa şehirleri, yılın bu zamanları tüm dünyada gündem olmaya devam ediyor. Gelin, bu Noel Avrupa'da olacaklar için birbirinden farklı şehir ve ülkeleri mercek altına alalım.

londraingiltere.pngLondra/İngiltere

Londra'da Noel zamanları sokaklar birbirinden canlı ve parlak ışıklarla süsleniyor. Noel ışıkları özellikle birbiriyle bağlanan Regent ve Oxford Caddesi üzerinde törenlerle yakılıyor. Her yıl bu törenler binlerce kişi tarafından takip ediliyor. Londra'da en büyük Noel ağacı ise Covent Garden'da bulunuyor. Noel'in büyülü atmosferini izlemek için muazzam bir mekân!

berlin-kolnalmanya.pngBerlin-Köln/Almanya

Almanya genel olarak Noel kutlamalarını en coşkulu hâlleriyle yaşayan ülkelerin başında geliyor. Almanya'daki Köln ve Berlin şehirleri bu kutlamaların ve Noel renklerinin en güzel yansıtıldığı bölgeler arasında bulunuyor. Özellikle Köln'de yılın bu zamanları Noel pazarları kuruluyor ve Berlin'de de Gendarmenmarkt gibi farklı bölgeler âdeta bir renk cümbüşüne dönüşüyor. Almanya, Noel ruhunun en gösterişli şekilde yaşandığı yerlerden!

pragcekya.pngPrag/Çekya

Çek Cumhuriyeti, Çekoslovakya iken de ona başkentlik yapan Prag, oldukça köklü bir tarihe sahip. Prag'da Noel zamanı genellikle müzikli eğlenceler yapılıyor. Tüm sokağı dolduran müzik sesleri Noel eğlencesinin habercisi niteliğinde. Çekler yılın bu dönemlerinde geleneksel tatlı ve yemeklerini yapıyorlar. Özellikle Noel zamanı Çek Cumhuriyeti'ndeyseniz mutlaka şehir merkezlerindeki kafeleri ziyaret etmelisiniz. Böylece Noel şerefine yapılan nefis tatları deneyebilirsiniz.

brukselbelcika.pngBrüksel/Belçika

Birçok farklı ülkenin kardeş şehri olan Brüksel, Noel'de hem ilham alıyor hem ilham veriyor. Brüksel'de hazırlıklar biraz erken başlıyor. Caddeler yılbaşı ışıkları ve çeşitli süslerle donatılınca bu şehrin seyir güzelliği bir başka oluyor. Kalabalık ve ünlü meydanlara Noel'le ilgili çeşitli figürler yerleştiriliyor. Üstelik Noel müzikleri de erkenden kendini dinlettirmeye başlıyor. Tıpkı Almanya'da olduğu gibi Belçika'da da Noel pazarları kuruluyor ve halk alışverişin keyfini çıkartıyor.

amsterdamhollanda-001.pngAmsterdam/Hollanda

Amsterdam, Hollanda'nın kültürel ve ekonomik anlamda en önemli şehri. Bu yüzden Noel zamanları turistik ziyaretlerde en popüler olan şehirlerin başında geliyor. Kurabiyeler ve ışıklar, Amsterdam'ı Noel zamanları tam anlamıyla yansıtan unsurlar. Özellikle eşsiz Noel süsleri ve aydınlatmalar sayesinde şehrin ihtişamı bir başka görünüyor. Hollandalılar Noel'e çok önem veriyorlar. Noel için özel olarak yapılan birçok kurabiye ve tatlı çeşitleri var. Yılın bu zamanları hemen hemen her evden aynı kokular yükseliyor. Ayrıca halkın bir arada katılabileceği birçok aktivite düzenleniyor.

paris,-fransa.pngParis/Fransa

Fransa'nın başkenti ve aynı zamanda en kalabalık şehri Paris, Noel olsa da olmasa da Paris olma ayrıcalığını taşıyor. Ancak Noel zamanı şehrin güzelliği bir başka oluyor. Fransa'nın tüm şehirlerinde olduğu gibi Paris'te de Noel vakitleri alışveriş merkezlerinden ara sokaklara kadar her yer ışıl ışıl aydınlanıyor. Özellikle kırmızı ve yeşil renkler hem şehrin doğasıyla hem Noel havasıyla uyum yakalıyor.

roma,-italya,.pngRoma/İtalya

Roma, İtalya'nın en kalabalık şehri olduğu için Noel'de tüm Roma halkının mutlu olması çok önemseniyor. Noel vakti geldiyse Roma'da birbirinden farklı çam ağaçlarının ortaya çıkması da an meselesi! Farklı renkte süslemeler, ışıklar gün boyu yanmaya devam ediyor. Şehrin merkezine ve açık alanlara farklı figürler yerleştiriliyor. Bu figürler hem halkın ilgisini çekiyor hem de şehirde Noel hazırlığı olduğuna dair bir bilgilendirme amacı taşıyor.

basel,-isvicre,.pngBasel/İsviçre

İsviçre'nin sınırında bulunan ve kültür zenginliğiyle herkesi kendine hayran bırakan Basel, bu Noel'de yeni rotanız olsun! İsviçre'de rüya gibi bir Noel tatili geçirebilirsiniz. Çünkü İsviçre, Noel'in ruhunu en iyi yansıtan ülkelerden biri. Özellikle Basel şehri görenlerde hayranlık uyandırıyor. Şehrin tarihî ve turistik yerleri yılın bu zamanları ziyaretçi akınına uğruyor. Müzelerin, kafelerin ve diğer tüm binaların dışları Noel'e uygun olarak süsleniyor. Bunun için ışıklar ve dekoratif figürler kullanılıyor. Peki, siz Noel zamanları birbirinden farklı özellikleriyle öne çıkan bu şehirler ve ülkeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de yılın en güzel zamanlarından biri, değil mi?

Bu haber toplam 1690 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.