• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Avrupa'da Elazığ rüzgarı esecek

Avrupa'da Elazığ rüzgarı esecek
Avrupa Elazığlılar Derneği (AED), beklenen büyük çaptaki Elazığ Gecesi'ni 11-13 Nisan tarihlerinde, iki ayrı şehirde yapılacağı açıklandı

KÖLN- Merkezi Almanya'nın Köln şehrinde bulunan ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri genelinde faaliyetlerini sürdüren Avrupa Elazığlılar Derneği (AED), beklenen büyük çaptaki Elazığ Gecesi'ni 11-13 Nisan tarihlerinde, iki ayrı şehirde yapılacağı açıklandı. Türkiye ve Avrupa'daki Elazığlıların büyük bir heyecan ile bekledikleri Elazığ Gecesi'nin yapılması için çok yoğun talep ve istek geldiğini belirten AED Başkanı Cahit Öner, Elazığ'daki devlet yetkilileri ile görüştükten sonra 2008 yılı Elazığ Gecesi'ni 11-13 Nisan tarihlerinde yapılması kararını Yönetim Kurulu ile birlikte aldıklarını açıkladı. Mart ayının son haftaları "Kutlu Doğum Haftası" na denk gelmesini göz önüne aldıklarını belirten Dernek Başkanı Öner, Nisan ayının ikinci haftasının daha uygun olacağını söyledi. AED Başkanı Cahit Öner, geceye katılmak için Türkiye'den gelecek olan devlet büyüklerinin Türkiye'deki programlarıdan dolayı rahatlıkla gelebilmeleri için, 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi resmi kutlamalarına denk gelmemesi için bu tarihin belirlendiğini açıkladı.

 

Elazığ Gecesi'nin çoşkulu ve heyecanlı geçmesi için tarihin belirlenmesinde Türkiye'den gelecek olan Elazığ'lı sanatçıların da etkili olduğunu ve sanatçılar ile gerekli görüşmelerin tamamlandığını vurgulayan Başkan Öner, "Avrupa çapında hemşehrilerimizin Elazığ Gecesi'ne rahat katılabilmeleri için belirlenen tarihlerde planlanan gece iki ayrı günde yapılacak. Coğrafi yönüyle Avrupa ülkelerini dikkate alan AED, yapılacak olan iki ayrı geçenin birincisi Köln şehrinde ikincisi ise Frankfurt, Mainz veya Wiesbaden şehirlerinden birinde yapılacak. Gece için Derneğimizin Yönetim Kurulu ile Kültür ve Sanat Bölümü sorumluları yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar." dedi.

 

Avrupa'da 11-13 Nisan 2008 tarihlerinde Elazığ rüzgarı eseceğini vurgulayan Başkan Öner, "Türkiye'den gelecek olan büyüklerimiz ve hemşehrilerimiz şimdiden 11-13 Nisan 2008 tarihlerini Avrupa'ya gelecek şekilde planlama yapmaları ve gecemize teşrif etmeleri Avrupa'da yaşayan bütün Elazığlıları ve derneğimiz yöneticilerini onurlandıracaktır." ifadesini kullandı. Avrupa'daki binlerce Elazığlı, Elazığ Gecesi vesilesi ile bir araya geleceğini belirten AED Başkanı Öner, "Hemşehrilerimiz geceden büyük bir zevk alarak hasret giderecekler. Gece tanışma ve kaynaşmaya vesile olacağı gibi Avrupa'da yetişen yeni kuşaklara Elazığ kültürü tanıtılacak." dedi.

 

AED Başkanı Öner, büyük Elazığ Gecesi'nde Elazığ'ın medarı iftiharı ve bütün Türkiye'ye mal olan Elazığlı sanatcıların yanı sıra Avrupa'daki mahalli sanatçılarımızın katılımları ile gerçekleşecek olan gecenin tarihi yaklaştıkca, hemşehrilerine gece ile ilgili süprizlerin, tarih yaklaştıkca açıklanacağını ifade etti. Elazığ gecesi ile ilgili görev dağılımının tamamlandığını belirten AED Başkanı Öner, Türkiye'den ve Elazığ'dan davet edilecek misafirler, idareciler ve basın mensupları için özel davetiye ve resmi yazı göndereceklerini belirtti.

 

Yapılacak olan Elazığ Gecesi'nin Avrupa'da tanıtım ve reklamlarının ulusal gazete ve televizyonlardan yapılacağını belirten Başkan Öner, aynı tanıtımların Elazığ basın ve medyasında da yapılacağını açıkladı. 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.