• BIST 10642.6
  • Altın 4352.924
  • Dolar 40.5254
  • Euro 47.6148
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 27 °C

Avrupa tek kullanımlık plastik ürünleri yasaklıyor

Avrupa tek kullanımlık plastik ürünleri yasaklıyor
AB, 2021 yılında yürürlüğe girecek yasakla birlikte, 2030 yılına kadar çevreye verilen maddi zararın 22 milyar avro azaltılabileceğini ve 6.5 milyar avronun da tüketicinin cebinde kalacağını bildirdi.

BRÜKSEL, Avrupa tek kullanımlık plastik ürünleri yasaklıyor. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 2021 yılında yürürlüğe girecek yasakla birlikte, 2030 yılına kadar çevreye verilen maddi zararın 22 milyar avro azaltılabileceğini ve 6.5 milyar avronun da tüketicinin cebinde kalacağını bildirdi.

plastik-urunleri.jpgAvrupa tek kullanımlık plastik ürünleri yasaklıyor. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 2021 yılında yürürlüğe girecek yasakla birlikte, 2030 yılına kadar çevreye verilen maddi zararın 22 milyar avro azaltılabileceğini ve 6.5 milyar avronun da tüketicinin cebinde kalacağını bildirdi. 

plastik-urunleri-002.jpgAvrupa Birliği (AB) plastik tabak, kaşık, çatal, bardak, kulak temizleme çöpü, plastik şişe gibi bir defa kullanılmaya elverişli ürünleri yasaklama kararı aldı. Söz konusu yasak, 2021 yılında yürürlüğe girecek. Avrupa Parlamentosu (AP) çevreyi ve denizleri kirleten plastik atık miktarının azaltılmasını öngören tasarının ayrıntıları üzerinde anlaştı.

plastik-urunleri-004.jpg

AB Komisyonu, deniz kirliliğinin yüzde 80’inin tek kullanımlık plastik ürünlerden meydana geldiğini ve bu ürünlere ilişkin 2021 yılında yürürlüğe girecek yasağın çevreye olumlu yansıyacağını açıkladı. Komisyon, 2030 yılına kadar çevreye verilen maddi zararın 22 milyar avro azaltılabileceğini ve 6.5 milyar avronun da tüketicinin cebinde kalacağını bildirdi.

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, kararı memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, “Bu anlaşma insanlarımızı ve gezegenimizi korumamıza yardım edecek. Avrupa, plastik atıkların büyük bir problem olduğunun farkında” dedi.

Bu haber toplam 2312 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.