BRÜKSEL, Avrupa tek kullanımlık plastik ürünleri yasaklıyor. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 2021 yılında yürürlüğe girecek yasakla birlikte, 2030 yılına kadar çevreye verilen maddi zararın 22 milyar avro azaltılabileceğini ve 6.5 milyar avronun da tüketicinin cebinde kalacağını bildirdi.
Avrupa tek kullanımlık plastik ürünleri yasaklıyor. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 2021 yılında yürürlüğe girecek yasakla birlikte, 2030 yılına kadar çevreye verilen maddi zararın 22 milyar avro azaltılabileceğini ve 6.5 milyar avronun da tüketicinin cebinde kalacağını bildirdi.
Avrupa Birliği (AB) plastik tabak, kaşık, çatal, bardak, kulak temizleme çöpü, plastik şişe gibi bir defa kullanılmaya elverişli ürünleri yasaklama kararı aldı. Söz konusu yasak, 2021 yılında yürürlüğe girecek. Avrupa Parlamentosu (AP) çevreyi ve denizleri kirleten plastik atık miktarının azaltılmasını öngören tasarının ayrıntıları üzerinde anlaştı.
AB Komisyonu, deniz kirliliğinin yüzde 80’inin tek kullanımlık plastik ürünlerden meydana geldiğini ve bu ürünlere ilişkin 2021 yılında yürürlüğe girecek yasağın çevreye olumlu yansıyacağını açıkladı. Komisyon, 2030 yılına kadar çevreye verilen maddi zararın 22 milyar avro azaltılabileceğini ve 6.5 milyar avronun da tüketicinin cebinde kalacağını bildirdi.
AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, kararı memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, “Bu anlaşma insanlarımızı ve gezegenimizi korumamıza yardım edecek. Avrupa, plastik atıkların büyük bir problem olduğunun farkında” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.