• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Avrupa kruvaziyer hatları operasyonlara başlıyor

Avrupa kruvaziyer hatları operasyonlara başlıyor
Avrupa kruvaziyer hatları ülkelerde yeni sağlık önlemleri geliştirdikçe ve ekonomiler yeniden faaliyete geçmeye çalıştıkça iyileşiyor

EMRE ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
LONDRA- Avrupa'daki kruvaziyer endüstrisinin durumuna bakıldığında kruvaziyer hatları ülkelerde yeni sağlık önlemleri geliştirdikçe ve ekonomiler yeniden faaliyete geçmeye çalıştıkça iyileşiyor. Normalliğe dönmenin büyük bir kısmı, gemi yolculukları gibi seyahat ve turizm sektörlerini yeniden başlatmaktır.

MSC Cruises, Costa Cruises ve Aida Cruises gibi büyük kruvaziyer hatları, operasyonların şu anda Ekim 2020'ye kadar en son uzatmayla askıya alınmaya devam ettiği Amerika Birleşik Devletleri'nin aksine operasyonların yeniden başlatılmasını planlıyor .

avrupa-kruvaziyer-hatlari-.pngCosta Cruises

Carnival'a ait olan kruvaziyer hattı, kruvaziyer hattının bulunduğu İtalya'daki seyahatler için tamamen yeşil sertifika aldı. Bu, Costa için iyi bir haber ve artık istediği zaman ve sağlık prosedürleri uygulandığında operasyonlarına devam edebilecek. Kruvaziyer hattı, yavaş yavaş yeniden seferlere başlayacak ve bunun için ilgili makamlar ve limanlarla birlikte çalışacak.

Costa Group ve Carnival Asia Grup CEO'su Michael Thamm şunları söyledi:

“Yakında tekrar gemiye çıkabileceğimiz için son derece heyecanlıyız ve İtalyan Hükümetine ve tüm yetkililere sürekli olarak hazır bulunmaları ve destekleri için teşekkür etmek istiyoruz. Tek İtalyan kruvaziyer şirketi olarak özellikle kruvaziyer sektörü ve Costa, ekonomiye ve ziyaret ettiğimiz destinasyonlara önemli bir değer katmaktadır. Faaliyetlerimizin aşamalı olarak yeniden başlatılması, liman topluluklarındaki yerel ekonomilere ve İtalya'da faaliyetlerimizin duraklamasından muzdarip olan yaklaşık 5.000 tedarikçi ve iş ortağından ve 7.500'den fazla seyahat acentesinden oluşan ekosistemin tamamına rahatlık sağlayacaktır. "

Şu anda Costa Cruises, 15 Ağustos 2020 tarihine kadar faaliyetlerini askıya aldı ve yılın geri kalanında Kuzey Avrupa sezonunun tamamı iptal edildi. Şimdi yeşil ışık verildiğine göre, ilk hareketlere kadar çok uzun sürmemeli ve şirketten çok yakında haber alacağız.

Thamm şöyle devam etti:
“Bu aşamada faaliyetlerimizin yeniden başlaması, misafirlerimize, mürettebatımıza ve ziyaret ettiğimiz toplulukların sakinlerine karşı da büyük bir sorumluluktur. Önümüzdeki günlerde, İtalyan Hükümeti tarafından yayınlanan protokollerin tam olarak uygulanması için ulusal ve yerel makamlar, limanlar ve terminaller, RINA ve dahili olarak gemilerimizde yakın bir şekilde çalışacağız, böylece hep birlikte sorunsuz ve iyi bir hem gemide hem de karada yolculuklarımızın düzenli ve güvenli bir şekilde yeniden başlatılması. Binlerce sadık Costa Misafirinin, kaçırdıkları tatil için bizimle tekrar yelken açma fırsatına sahip olabilmeleri için güzergahlarımızın tam programını kısaca duyurmayı dört gözle bekliyoruz ”.

MSC Cruises

Ağustos ayında MSC Cruises, Akdeniz'de iki yolcu gemisi ile seferlerine devam edecek ve bu, ilgili AB yetkilileriyle birlikte çalışan kruvaziyer hattı sayesinde gerçekleşecek.

MSC Grandiosa , 15 Ağustos'ta Batı Akdeniz'de Cenova, Civitavecchia / Roma, Napoli, Palermo ve Valetta'yı arayarak 7 gecelik yolculuklara başlayacak.

MSC Magnifica , 29 Ağustos'tan itibaren Doğu MedittereaNAN'da, İtalya'nın Bari ve Trieste limanlarından Korfu, Katakolon ve Pire limanlarına uğrayarak 7 gecelik seferlerine başlayacak.

Konuklar ve mürettebat, onları gemideki olası herhangi bir salgından korumak için yeni sağlık protokolleri deneyimleyecek. Tüm konuklar ve mürettebat için evrensel testler bile olacak ve prosedürler, uğrak limanındaki deneyim için bile geçerli olacak.

MSC Cruises İcra Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago şunları söyledi :

“Operasyonlarımızdaki duraklama sırasında, gemilerimizde uzun zamandır yürürlükte olan halihazırda katı sağlık ve güvenlik önlemlerine dayanan kapsamlı bir operasyon protokolü geliştirmeye odaklandık. MSC Grandiosa ve MSC Magnifica'nın, gemideki tüm yolcuların sağlığını ve güvenliğini korumak için tasarlanmış kapsamlı bir prosedürler dizisi geliştirmek için Akdeniz güzergahlarında arayacakları ülkelerdeki ilgili AB düzeyi, ulusal sağlık ve diğer yetkililerle yakın bir şekilde çalıştık. yerel toplulukların misafirlerimizi ağırlarken kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak için gemilerimizin yanı sıra karada. "

Aida Cruises

Avrupa merkezli bir diğer popüler kruvaziyer gemisi olan Aida Cruises da önümüzdeki ay hizmete döneceğini duyurdu. Ancak, işleri başlatan yalnızca iki gemi ile aşamalı bir yeniden başlatma olacak. Yelkenlerin çoğu Eylül 2020'ye kadar askıya alındı.

Kiel'den yolculuklar 6 Eylül 2020'de başlayacak ve Norveç Fiyortlarına ilk yolculuklar 12, 19 ve 26 Eylül'de Hamburg'dan AIDAperla ile yola çıkacak. Ekim'de başlayacak aşamalı bir dönüş olacak.

TUI Cruises

TUI Cruises, Almanya'nın Hamberg kentinden Mein Schiff 2 ile başlayarak yolculuğuna çoktan başladı. Gemi, temmuz ayının sonunda kapasitesi azalmış ve sosyal mesafeyle yola çıktı ve hizmete yeniden başlayan ilk büyük kruvaziyer hatlarından biri oldu.

Kruvaziyer hattı, Kuzey ve Baltık denizlerinde daha güvenli yolculuklar olan "Mavi Yolculuklar" ı başlattı. Kruvaziyer hattı, durum düzeldikçe daha fazla seçenek sunacak. Aslında, resmi sitelerinde zaten Ağustos ayının sonundan başlayarak bir hafta süren yolculuklar mevcut.

Gelişen Durum

Avrupa'nın en büyük kruvaziyer hatlarından bazıları yeniden faaliyete başlamak üzere olsa da, küresel sağlık krizlerine ve uğrak limanlarının bulunduğu belirli ülkeler üzerindeki etkisine bağlı olarak işler değişebilir.

En önemli hususlardan biri aynı zamanda herhangi bir yeni sağlık önlemine bağlıdır ve Avrupa Deniz Güvenliği Ajansı'nın rehberliği, yerel sağlık yetkilileriyle birlikte takip edilmektedir. Maalesef Birleşik Krallık'ta seyir hala duraklıyor ve Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı rehberliği uluslararası gemi seyahatlerine karşı tavsiyelerde bulunuyor.

Bu haber toplam 1065 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.