• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

ATV safari turunde turistlerin toz toprak, çamur keyfi

ATV safari turunde turistlerin toz toprak, çamur keyfi
Manavgat-Oymapınar arasında ormanlık alanlarda ATV Quat turuna katılan turistler çamura batıyor, su içinden geçiyor ve köy toprağının tozunu yutuyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya
- Antalya'ya tatile gelen turistler alternatif turizm arayışıyla farklı aktivitelere katılıyor. Köprülü Kanyon'da, Manavgat- Oymapınarda Lyrbe Antik Kent'te ve ormanlık alanlarda jeep safari turu yapıyor.
Bu turlardan en ilginci ise ATV Quat safari turu oluyor.  Rus, Alman , İskandinav, Orta, Batı ve Doğu Avrupalı, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT)  ve Baltık ülkeleri turistleri tozlu, çamurlu  yollarda ortalığı birbirine katarak yaptıkları turlardan büyük keyi alıyorlar. Üstlerinin çamura toza bulanmaya aldırmadan doğal ortamda yapılan turlara ilgi giderek artıyor.
Manavgat-Oymapınar arasında ormanlık alanlarda ATV Quat turuna katılan turistler çamura batıyor, su içinden geçiyor ve köy toprağının tozunu yutuyor. Üstlerinin, başlarının toz toprak içinde kalmasın aldırmadan doğla ortamda yaptıkları safariden büyük keyif alıyorlar. Avrupalı turistler doğal araba kullanma korkularını yenmeleri için turlara yanlarında
çocuklarını da götürüyor.
atv-safari-turu-003.jpg
Es Es Turizm Seyahat Acentesi İşletme Sahibi Levent Akgün,' Antalya'ya tatile gelen turistler alternatif turizm etkinlikleri ile farklı aktiviteleri seçtiklerini söylüyor
Akgün, Manavgat .ATV quat turlarına katılan turistin sulu, çamurlu alanlar ve tozlu yollarda saffri yapmayı sevdiklerini belirterek 'Toza, çamura bulanmak onlara ayrı keyif veriyor. Geçmiş yıllarda Avrupa ülkelerinden Alman, Hollandalı, Norveçli ve Belçikalı ve Rus çiftler balayına geldikleri Manavgat'ta  bazı gelin ve damat  gelinlik ve damatlığı ile   tozlar arasında ATVquad turuna çıkıyor '' dedi. 

atv-safari-turu-004.jpg

Anex Turizm'in Rus turist Rehberi Ramazan Kadirova, Antalya'ya tatile gelen Rus turistlerin en çok sevdikleri aktivitelerin başında  Green Kanyon'da bot turu, Beşkonak Köprülü Kanyonda kano ve rafting, jeep safari turu   ile  ATVquad turları olduğunu söyledi. 
-atv-safari-.jpgOymapınar Barajı Green Kanyon'da bot turu, Avrupalı turistlerin bisiklet kiralayarak Manavgat-Oymapınar ile İbradı ilçesi Ürünlü köyü arası pedal çevirerek dünyaca ünlü du içinde bulunan Altınbeşik Mağarasını görme turu, İbradı'da Ormana Mahallesi'nde bulunan Eynif Ovasında  vahşi doğada yaşayan yılkı atları ile Başlar Mahallesi   vahşi doğada yaşayan gıcık yoz inekleri fotoğraflamak için jeep safari turu, Manavgat Aksaz ve Beydiğin köylerinden çıkarak 15 gün yolda çadır kurarak  Konya Seydişehir'e kadar at safari turuna katılma yer alıyor.

Bu haber toplam 2130 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.