• BIST 10319.96
  • Altın 2466.756
  • Dolar 32.2483
  • Euro 35.1194
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 18 °C

ATSO, Amerika'da tanıtım yaptı

ATSO, Amerika'da tanıtım yaptı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Amerika Birleşik Devletleri’nin Chicago kentinde düzenlenen 4. Dünya Sağlık Turizmi Kongresi’ne katıldı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
ŞİKAGO - AMERİKA -
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Başkan Yardımcısı Dr. Adnan Vücudi Özen, Genel Sekreter Vildan Demer ve Antalya AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Burcu Topkaya, 25-28 Ekim tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Chicago kentinde düzenlenen 4. Dünya Sağlık Turizmi Kongresi’ne katıldı.
ATSO Başkanı Budak, merkezi Amerika’da bulunan Sağlık Turizmi Derneği tarafından organize edilen ve dünyanın en büyük sağlık turizmi kongreleri arasında kabul edilen organizasyon kapsamında, Antalya’nın sağlık turizmi potansiyelinin tanıtılması amacıyla stant açtıklarını söyledi.

ATSO VE AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ YER ALDI
Türkiye’nin ‘Platin Sponsor’ olduğu kongrede, ülke katılımının Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi ve Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi- TATC tarafından organize edildiğini belirten Budak, Bursa, İzmir, İstanbul, illerinden çeşitli kurum ve kuruluşların stand açarak katıldığı organizasyonda Antalya’yı ATSO ve Akdeniz Üniversitesi’nin temsil ettiğini kaydetti.

DÜNYADAN 90 ÜLKE KATILDI
Türkiye dışında Arjantin, Tayland, Almanya, Yunanistan ve İtalya’nın da ülke standlarıyla kongrede yer aldığını aktaran Budak, şunları kaydetti: “Kongrede, dünyanın çeşitli yerlerinden sağlık turizmi profesyonellerinin 140’tan fazla standını gezerek bilgi alma fırsatı bulduk. Açtığımız standta, kongre için özel olarak yaptırılan bilgilendirme kitapçıkları ve tanıtım materyallerini dağıttık. ATSO standı, kongrenin en çok ziyaret edilen standları arasında yer aldı.”

ANTALYA'YA YENİ PAZARLAR ARANDI
ATSO Başkan Yardımcısı Dr. Adnan Vücudi Özen ise kongrede sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren profesyonellerle ikili görüşmeler yaptıkları bilgisini verdi. Organizasyonda, Antalya’nın, Türkiye’nin yeni sağlık turizmi destinasyonu olarak tanıtıldığını anlatan Özen, “Ayrıca, Rus ve Arap pazarları konusunda yetkin isimlerle bir araya gelerek, bu pazarlara açılma konusunda kendileriyle işbirliği yapma yönünde adımlar attık.” dedi. Dr. Özen, katılımcılara, Antalya’nın turizm ve sağlık potansiyeli hakkında detaylı bilgi verildiğini, sağlık turizminde dünyadaki son trendler hakkında da bilgiler alındığını, ayrıca, kongre kapsamında Türkiye’de sağlık turizminin anlatıldığı oturumlar düzenlendiğini kaydetti.

TURİZMİ 12 AYA YAYMAK İÇİN SAĞLIK TURİZMİ ÖNEMLİ BİR İMKÂN
Antalya ekonomisinin en önemli sektörü olan turizmi, çeşitlendirerek 12 aya yaymayı istediklerini dile getiren Dr. Özen, şöyle konuştu: “Odamız, geçtiğimiz yıldan bu yana sağlık turizminin geliştirilmesi için çalışmalar yapıyor. Antalya’nın turizm alanında mevcut olan deneyiminin, sağlık hizmeti altyapısıyla birleştirilerek sağlık turizmi faaliyetlerinin artırılması hedefiyle yola çıkan ATSO, bu önemli uluslararası organizasyona katılarak, Antalya’yı sağlık turizmi alanında da tanıtmış oldu. Önümüzdeki dönemde, sağlık turizmine katkıda bulunabilecek paydaşlarla bir araya gelecek ATSO, edindiği bilgileri aktararak, Antalya’nın bir sağlık turizmi destinasyonu haline gelmesi için öncülük etmeye devam edecek.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.