• BIST 10003.72
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 30 °C

ATM 2023'te dünya liderleri turizmin geleceğini konuşacak

ATM 2023'te dünya liderleri turizmin geleceğini konuşacak
DWTC 1-4 Mayıs tarihleri ​​arasında 30’cu kez düzenlenecek olan ATM 2023, 'Net Sıfıra Doğru Çalışmaya' odaklanacak ve sürdürülebilir turizmin geleceğini şekillendirecek.

DUBAI- Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde (DWTC) 1-4 Mayıs tarihleri ​​arasında 30’cu kez düzenlenecek olan ATM 2023, 'Net Sıfıra Doğru Çalışmaya' odaklanacak ve sürdürülebilir turizmin geleceğini şekillendirecek. ATM 2023’e katılımda bu yol %27 artış oldu. Ayrıca seyahat, turizm, konaklama ve çeşitli konularda düzenlenecek 63 oturumda 150'den fazla konuşmacı yer alıyor. Dünyanın dört bir yanından turizmin politikasını oluşturanlar ve endüstri nin temsilcileri sektörde karbonsuzlaştırmayı yönlendirmek için nasıl çalıştıklarını anlatacaklar.

BAE, Bahreyn, Umman, Ürdün, Jamaika ve İspanya'dan bakanlar, sürdürülebilir yenilikleri sergilemek, bilgi ve en iyi uygulamaları paylaşmak ve net sıfıra giden yol boyunca fırsatları ve zorlukları keşfetmek içingelirken özel sektörden bir dizi üst düzey ismde fuara katılacak.

atm-2023,.jpg

FUAR YÜZDE 27 BÜYÜDÜ

ATM 2023, Dubai Dünya Ticaret Merkezi ile birlikte düzenleniyor ve stratejik ortakları arasında Destinasyon Ortağı olarak Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET), Resmi Havayolu Ortağı olarak Emirates, Resmi Otel Ortağı olarak IHG Hotels & Resorts ve Al Rais Travel yer alıyor. Resmi DMC Ortağı oldu
ATM 2023'e katılımcı katılımı, tüm gösteri sektörlerinde büyüme ile geçen yıla göre %27 daha fazla oluyor. Bunlar arasında Orta Doğu (%15,1 daha büyük), Avrupa (%30,9 daha büyük), Asya (%18,6 daha büyük) ve Afrika (%44,7 daha büyük) için bölgesel artışların yanı sıra 57,9 oranında genişleyen Travel Tech ve %23,5 otellerin temsili yer alıyor.

ATM 2022'de 500.000$'a varan yatırımı güvence altına alan ilk ATM Draper-Aladdin Girişim Yarışması'nın "Dünyaya Hoş Geldiniz" kazananı taçlandırıldı

ATM 2022 sırasında uzman, GCC'deki Arap gezginlerin yeni seyahat deneyimleri planladığını söylüyor GNTB, ATM 2022'de GCC Turistlerine İlham Vermek İçin "Alman Yerel Kültürü" ve "Alman Doğasını Kucakla" Kampanyalarını Başlattı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE İŞ SEYAHATLERİ

Arabian Travel Market ME Fuar Direktörü Danielle Curtis şunları söyledi: “Net Sıfıra Doğru Çalışmak ' temamız doğrultusunda sektörümüzün karşı karşıya olduğu en önemli zorluklardan birini ele almak için ATM'nin 30. sürümünü kullanmayı amaçlıyoruz . Bu yılki fuara artan katılım, yalnızca küresel turizm profesyonellerinin ve politika yapıcıların sürdürülebilirliği ne kadar ciddiye aldıklarını değil, aynı zamanda Orta Doğu ve ötesinde eğlence ve iş seyahatlerine yönelik artan talebi de yansıtıyor.”

BAKANLAR, LİDERLER AKIN EDİYOR

ATM 2023, BAE Ekonomi Bakanı SAbdullah bin Touq Al Marri; Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanında (DET) Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hoor Al Khaja; Ajman Turizm Geliştirme Departmanı Genel Müdürü Mahmood Khaleel Ahmed Al Sayed Alhashmi; UNDRR Arap Devletleri Başkanı Sujit Mohanty; Bahreyn Turizm Bakanı Fatima Al Sairafi; Umman Miras ve Turizm Bakanı Salem bin Mohammed Al Mahrooqi; ve Ürdün Turizm ve Eski Eserler Bakanı Nayef Al Fayez yer alıyor

ÖNEMLİ İSİMLER KONUŞACAK

Bu yılki fuarda, Emirates Başkanı Sir Tim Clark KBE; Etihad Bağlılık ve Ortaklıklar Başkan Yardımcısı Kim Hardaker; Boeing Küresel Sürdürülebilirlik Politikası ve Ortaklıklar Başkan Yardımcısı Brian Moran; Miral Grup CEO'su Mohamed Abdalla Al Zaabi; Diriyah Gate CEO'su Jerry Inzerillo; The Economist Intelligence Corporate Network Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Direktörü ve Bölge Genel Müdürü Robert Willock; Jochem-Jan Sleiffer, Hilton Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Başkanı; IHG Hotels & Resorts Genel Müdürü Haitham Mattar; Marriott Orta Doğu Operasyon Direktörü Sandeep Walia; Timothy James Cordon, Operasyon Direktörü – Radisson Hotel Group Orta Doğu ve Afrika; Rotana Hotel Management Corporation'ın Başkanı ve CEO'su Guy Hutchinson çetitli etkinliklerde konuşacaklar.

TURİZM YENİDEN KEŞFEDİLECEK

Konuşmacılar, etkinliğin dört günü boyunca, gelecek nesiller için ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilir bir seyahat sektörünü şekillendirme potansiyeline sahip çeşitli yaklaşımları, politikaları ve teknolojileri keşfederek sektör açısından kritik çok çeşitli konuları ele alacak.

Curtis, "30. ATM 2023'te bu kadar çeşitli bakanlık ve sektör konuşmacılarının bize katılacağı için çok mutluyuz. Sektörümüz Orta Doğu ve ötesinde yeni nesil sürdürülebilir seyahati yönlendiren en son yenilikleri ve çözümleri sergilemek için bir araya gelirken, kendi turizm pazarlarında net sıfıra ulaşmak için nasıl çalıştıklarını öğrenmek için sabırsızlanıyoruz. ”

150 ÜLKEDEN 34.000'DEN FAZLA KATıLıMCı

ATM 2023'te toplamda 2.000'den fazla katılımcı ve 150'den fazla ülkeden 34.000'den fazla katılımcı yer alacak. 30. yılı kutlamak için Curtis ve ekibi, RX'in sürdürülebilir etkinlikler gerçekleştirme taahhüdünü güçlendirmek için tasarlanmış özel bir sürdürülebilirlik taahhüdünü açıklayacak. ATM'nin net sıfıra doğru yolculuğunu belirlemenin yanı sıra, bu taahhüde katılımcılara gösteri öncesinde, sırasında ve sonrasında çevresel etkilerini azaltmak için bir çerçeve sunarken ATM için operasyonel bir rehber sunan yeni bir oyun kitabı da eklenecek. 2030 yılına kadar net sıfıra doğru çalışır.

SÜRDÜRÜLEBILIRLIK ÖDÜLÜ

Konferans, yıllık katılımcı ödüllerinde ilk kez bir sürdürülebilirlik kategorisine de yer verecek. Katılımcı kuruluşlar, standlarının çevresel etkisini ne ölçüde dikkate aldıklarına ve karbon ayak izlerini azaltma çabalarına göre tanınacaktır.

ATM 2023'ün sürdürülebilir temasını desteklemek için Global Stage, oteller ve konaklama, havacılık ve ulaşım, MICE ve iş seyahati, yatırım, sorumlu turizm, iş gücü çeşitlendirmesi ve cazibe merkezleri gibi gelişmekte olan sektörler gibi önemli sektör konularına odaklanan bir dizi oturuma ev sahipliği yapacak. , gemi yolculukları, sağlıklı yaşam ve kültür turizmi. Bu yılki gösteri aynı zamanda yapay zeka, metaverse, kripto para birimi ve büyük veri gibi en son yeniliklerin çevreye duyarlı turizmi nasıl yönlendirdiğini gösterecek olan ATM Travel Tech Stage'in geri dönüşünü görecek.

SÜRDÜRÜLEBILIRLIK OTURUMLARı

Bu arada, ATM'nin yepyeni Sürdürülebilirlik Merkezi, en son sürdürülebilir seyahat trendleri ve yeniliklere ayrılmış oturumlara yer verecek. Ayrıca, konferans ortağı Plug and Play'in ev sahipliği yaptığı ve girişimcilerin 'Sürdürülebilir Teknoloji Sunumu Savaşı'nda kafa kafaya mücadele ettiği ATM 2023 Start-up Yarışması'na zemin hazırlayacak.

B2B GÖRÜŞMELERİ

Öne çıkan diğer konular arasında Uluslararası Lüks Seyahat Pazarı (ILTM) Arabistan'ın yanı sıra Uluslararası Turizm ve Yatırım Konferansı (ITIC), Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Derneği (ICCA) ve Küresel İş Seyahati Birliği (GBTA) oturumları yer alacak. Diğer önemli noktalar arasında Hindistan, Çin ve GCC'nin kilit pazarlarına ve gayri resmi hızlı ağ oluşturmaya odaklanan oturumlar yer alıyor.

DIKEY SEKTÖRLERDEKI BÜYÜME STRATEJILERI

Fuarın 30. edisyonu, yenilikçi sürdürülebilir seyahat trendlerinin nasıl gelişebileceğini keşfetmeyi amaçlayarak, delegelerin önemli dikey sektörlerdeki büyüme stratejilerini belirlemesine olanak tanırken, bölgesel uzmanların COP28 öncesinde sürdürülebilir bir geleceği keşfetmeleri için bir platform sağlıyor.

Bu haber toplam 1772 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.